Home Getunede tweedehands auto kopen: slim of juist...

Getunede tweedehands auto een verstandige aankoop?

Veel mensen vragen zich af of een getunede tweedehands auto kopen wel een verstandige keuze is. Zorgt het tunen van een auto er niet voor dat de auto veel sneller slijt? De voornaamste reden om een auto te tunen is immers om de auto van meer vermogen en meer koppel te voorzien. Een goede reden om je eens te verdiepen in het kopen van een getunede occasion.Waarom een auto tunen?

Veel mensen kiezen ervoor om een auto nog mooier of nog sneller te maken. Car tuning is immers een zeer breed begrip. Er kunnen dus esthetische redenen zijn om een auto te tunen.

Denk hierbij aan het plaatsen van een bodyKit, verlagingsset, bumper, spoiler, sportuitlaat, sportvelgen, racestrepen, bestickering, LED-verlichting, koplampen met gekleurde coating, HiFi-systeem en/of unieke stoelbekleding. 
Meer pk's en koppel


Daarnaast kan er ook gekozen worden voor tuning om de auto nog sneller, krachtiger en wendbaarder te maken. In dat geval is er sprake van chip tuning. Bij het chiptunen van een auto worden er allereerst aanpassingen aan het motormanagement systeem gedaan met als doel om een meer efficiŽntere verbranding te realiseren. Je haalt nog meer uit chiptuning door ook bijv. een sportuitlaat-lijn te monteren. 1+1=3 dan.Gevolgen van het tunen van een auto

Het is van belang dat het tunen van een auto met uiterste zorg gebeurt. Door de hogere toerentallen van de motor zullen elementen als de versnellingsbak en de aandrijfriem veel zwaarder worden belast. Uiteraard zorgt dit voor meer slijtage aan de onderdelen. Daarnaast hebben dit soort aanpassingen vaak veel gevolgen op andere essentiŽle onderdelen van de auto zoals de remmen. Chippen = makkelijk?

Het tunen van een auto heeft niet direct grote gevolgen mits deze werkzaamheden door een gespecialiseerd bedrijf worden uitgevoerd. Er dient namelijk te worden gesleuteld aan de software binnen in de ECU-module van de auto. Dit is specialistisch werk. Het is dan ook opvallend hoeveel aanbieders er zijn om je auto te laten chippen. Dit wordt soms tegen een belachelijk lage prijs aangeboden en de werkzaamheden kunnen in sommige gevallen zelfs aan huis worden uitgevoerd. Juist hiermee komen de gevaarlijke gevolgen van het tunen van een auto aan het licht. Als je hiervoor niet naar een erkende tuner gaat die zich gespecialiseerd heeft in ťťn merk, kan dit goed fout gaan wat vele schadelijke gevolgen kan veroorzaken. 


Getunede occasion kopen?

Het bovenstaande brengt ons automatisch op de vraag of het verstandig is om een getunede occasion te kopen. Het antwoord legt onze focus automatisch naar het verleden van de auto. Dit verleden zal voor een groot deel bepalen of je hiermee daadwerkelijk een verstandige keuze maakt. Als het tunen van een auto door een specialist is uitgevoerd, hoeft dit geen reden te zijn om af te zien van de aankoop van dit voertuig. Dit is wel het geval als dit soort werkzaamheden is uitgevoerd door iemand die niet over
voldoende kennis hierover beschikt. Via een dealer aanschaffen?

Een ander punt wat hierbij een rol speelt, is op welke manier een auto wordt aangeschaft. Het lijkt immers een (financieel) verleidelijke keuze om dit bij een particulier te doen maar dat is in dit geval niet de meest verstandige optie. Je kunt voor het kopen van een getunede tweedehands auto beter terecht bij een bedrijf dat als tussenpersoon fungeert tussen de verkopende- en de kopende partij. De tweedehands auto wordt dan eerst uitgebreid technisch gecontroleerd voordat het voertuig te koop wordt aangeboden. 

Daarnaast wordt de onderhoudshistorie bekeken om niet achteraf voor vervelende verrassingen te komen te staan. Het feit dat er bij dit soort bedrijven ook een (mobiliteits) garantieprogramma op maat wordt aangeboden ťn dat je gebruik kunt maken van de niet goed, geld terug  optie, spreekt voor het vertrouwen dat je kunt hebben in dit soort bedrijven. Dit is precies waar je op zoek naar bent bij de wens om een verstandige keuze te maken bij het kopen van een getunede tweedehands auto.

Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl