Home Blog

Archief voor 'Turbo en toebehoren'

Turbo olie additief: voorkom turboschade via olie

Gepost op 05-02-2012 door Mart in Motortuning, Turbo en toebehoren
Auto's met een turbocompressor produceren op een efficiënte wijze vermogen. Aangename bijkomstigheid is dat deze motoren eenvoudig verder opgevoerd kunnen worden. Turbocompressoren hebben specifieke smeer aandachtspunten. Het koelen van de turbo is een onderschat probleem.


Turbo olie

De turbocompressor ontleent zijn vermogen aan de stroming van uitlaatgas van een motor; een mengsel van uiterst hete gassen die boven de 800°C kunnen komen!

Turbo temperatuur

Onder normale rij omstandigheden zijn de olietemperaturen in de turbo 1.5 tot 2 maal zo hoog als de temperatuur van de olie in de carterpan Maar dit is niet het grootste probleem. Na het afzetten van de motor blijft de temperatuur van de turbo erg hoog. En dat kan problemen geven.


Olie naar de turbo is van cruciaal belang.

Lachgas / NOS injectie kits, 200 pk extra via een knop

Gepost op 01-02-2012 door Mart in Motortuning, Turbo en toebehoren
Er doen een heleboel verhalen de ronde over lachgas; het zou brandbaar zijn, een fles zou ieder moment kunnen exploderen en als je het meer dan 2x gebruikt kun je de motor vervangen.


Bizarre vermogenswinst


Deze verhalen zijn meestal afkomstig van mensen die net zo veel ervaring met lachgas hebben als jij en ik met ruimtereizen. Feit is dat lachgas is opgebouwd uit zuurstof en stikstof en zonder nu heel technisch te worden zorgt deze extra zuurstof ervoor dat er meer brandstof verbrand kan worden hetgeen extra vermogen oplevert.


Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl