Home Bestaande auto tunen of nieuwe kopen?

Je bestaande auto tunen of een nieuwe auto kopen?

Ben jij een fervent autoliefhebber? Dan heb je vast al eens overwogen om je auto een keertje te tunen. Dan zijn er tal van opties: ga je voor mechanische tuning? Of optische tuning? Beiden hebben in ieder geval gevolgen voor je portemonnee. Wel een nagedacht over het aanschaffen van een reeds getunede wagen? Of ga je jouw bestaande wagen flink onder handen nemen? Wij bekijken in dit artikel beide varianten.  


Aan de bak of kant-en-klaar?


Keuzes, keuzes, keuzes...Sommige mensen geven er de voorkeur aan om juist een nieuwe wagen aan te schaffen bij een aanbieder als Engineroom.nl Maar welke van deze opties is nou beter? Vanzelfsprekend hangt dit af van je persoonlijke voorkeuren, maar in deze blog hebben we zowel de voordelen van je eigen auto tunen als een nieuwe auto kopen voor je belicht. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. 
Voordelen eigen auto tunen

Een van de grootste voordelen van je eigen auto tunen is dat het in de regel geld bespaart. Je hoeft immers niet meteen een nieuwe wagen aan te schaffen, maar kunt gewoon wat aanpassingen doen aan je bestaande model. Daarnaast is het fijn om je eigen auto te tunen, omdat je dan precies weet hoe alles in elkaar steekt. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan ben je meteen op de hoogte en kun je snel handelen. 

Bovendien kun je met een getunede auto doorgaans beter presteren dan met een normale wagen. Dit spreekt redelijk voor zich. Extra vermogen is soms best handig bij bijv. het invoegen op de snelweg. Tegenwoordig kunnen tuners al bizar veel extra koppel en vermogen uit een relatief kleine 1.6L turbomotor halen via chip tuning.


Voordelen nieuwe auto kopen

Ook een nieuwe auto kopen kent veel voordelen. Zo heb je direct een nieuwe wagen waar je vele jaren mee vooruit kunt. Daarnaast beschikken nieuwe auto's over de modernste technologieŽn, waardoor je bijvoorbeeld beter zult rijden en minder snel autopech zult krijgen. Ook is het uiterlijk van een nieuwe auto vaak veel modernere dan dat van een oudere wagen. Dit geeft je direct een stijlvolle uitstraling. Het ook wil ook wat :-)Conclusies

Er zijn enkele duidelijk conclusies die we kunnen trekken betreffende je auto tunen of juist een nieuwe bolide kopen. Wanneer je drastisch op zoek bent naar wat nieuws en hier het geld voor over hebt, is een nieuwe auto kopen bij een exclusieve auto dealer de juiste optie. Heb jij echter een wat meer beperkt budget en ben je nog steeds gehecht aan je huidige auto? Dan is je eigen auto tunen een goede keuze. Maak dus een goede afweging zodat je volop van je huidige of nieuwe auto kan genieten.


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl