Home Auto krasvrij weer glanzend maken

Met dit stappenplan krijg je jouw auto (krasvrij) weer glanzend

Wanneer je een nieuwe (of tweedehands) auto aanschaft, wil je hem natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Een belangrijke stap hierin is het frequent wassen. Veel mensen kiezen er nog steeds voor om door de wasstraat te gaan, terwijl dit soms schadelijk is voor de lak. 


Vuile borstels?


Zo zijn de borstels vaak niet helemaal schoon, doordat ze veelvuldig gebruikt worden. Daarbij moet je auto in korte tijd schoongemaakt worden en worden er soms agressieve wasmiddelen gebruikt. Hierdoor zul je kleine krasjes, ook wel swirls genoemd, optreden. Dit heb je natuurlijk liever niet. Wat een alternatief kan zijn? Nou gewoon, de auto zelf -op de juiste manier- met de hand wassen. Wij hebben hier reeds een uitgebreid artikel over geschreven. Check ons in 10 stappen je autowassen artikel. De verkorte versie tref je eigenlijk hier aan. Doe er je voordeel mee!Nog een alternatief

Je kunt je auto dan ook in een wasbox schoonmaken, waar je geschikte auto poets middelen kunt gebruiken. Deze poetsmiddelen neem je dan wel zelf mee. Wat heb je nou nodig? Voor het wassen van je auto heb je een aantal spullen nodig. Ten eerste, een hogedrukspuit. Heb je deze niet? Dan kun je beter even naar een wasbox rijden. Daarbij heb je twee emmers nodig, beide gevuld met warm water. ook hier geldt. Deze emmers neem je dan zelf mee. Bij wasboxen liggen echt niet tientallen emmers die door klanten gebruikt kunnen worden. Dat zou letterlijk en figuurlijk een zooitje worden.Washandschoen of goede spons


Ook heb je een washandschoen en een zachte velgenborstel, autoshampoo van HG, goede velgenreiniger en een droogdoek nodig. Je begint altijd met het goed afspoelen van de auto, met behulp van de hogedrukspuit. Doe je dit niet zorgvuldig, dan zal het vuil alsnog krassen achterlaten wanneer je er met de washandschoen overheen gaat. Zet de hogedrukspuit nooit te dicht op de lak. Ook dit kan schadelijk zijn en kan er zelfs voor zorgen dat je een deel van de lak eraf spuit. Wil je het echt goed doen? Dan zet je de auto vijf tot tien minuten in schuimmiddel. Zo weet je zeker dat het ergste vuil eraf is.


Tijd om te wassen

Daarna is het tijd om te gaan wassen. In een van de emmers doe je de autoshampoo. Hou je aan de aanbevolen dosering en gebruik altijd autoshampoo en geen afwasmiddel. Daarna haal je de washandschoen door het sop en maak je de auto van boven naar beneden schoon. Het onderste gedeelte zal namelijk vuiler zijn, waardoor je meer risico hebt op krassen. Druk niet te hard op de lak en maak het zorgvuldig schoon. De andere emmer gebruik je als spoelemmer: spoel de handschoen elke 15 seconden uit, zodat er niet te veel vuil in blijft hangen. 
Velgen is een apart verhaal

Bij de velgen aangekomen? Het is belangrijk om hier een andere washandschoen óf een zachte borstel voor te pakken. Er zit namelijk remstof op de velgen, wat scherpe deeltjes bevat. Dit kan lelijke krasjes achterlaten op je lak. Spuit de velgen in met een speciale velgenreiniger en laat dit intrekken volgens de instructies. Daarna kun je de velgen met een beetje extra sop verder schoonmaken, waarna je ze goed afspoelt. Zorg er ook voor dat je de velgenborstel goed schoonmaakt.

Afspoelen en afdrogen

Daarna ben je bij de laatste stappen aangekomen: afspoelen en afdrogen. Afspoelen doe je het best met speciaal osmose-water (vlekvrij afspoelen), wat ervoor zorgt dat je geen vlekjes krijgt. Daarna kun je de auto afdrogen met een speciale droogdoek. Hierna zal jouw auto weer glanzen alsof hij net uit de showroom komt. 


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl