Home Wanneer ga je elektrisch rijden?

Auto inruilen voor een elektrische variant?

Het is een dilemma voor veel mensen; stappen we over op een hybride of elektrische variant qua auto, of rijden we onze huidige auto helemaal af? Een kwestie waar soms mensen niet uitkomen, zeker niet wanneer het een koopauto betreft. Bij een leaseauto zit er immers een natuurlijk moment aan te komen dat het contract afloopt, en er opnieuw een keuze gemaakt dient te worden. Bij een koopauto is dit anders. Daarom hier op een rij waarom jij wel of niet naar een andere bolide moet gaan kijken!Elektrisch rijden; voor iedereen

Om te beginnen eerst alle voordelen van jouw huidige auto in te ruilen voor een elektrische variant. De aanschafprijs van een elektrische auto verschilt tegenwoordig niet of nauwelijks meer met die van een 'normale' auto. Een voorbeeld hiervan is de nieuwste uitvoering van de BMW IX1. Een fraaie auto die volledig elektrisch is, en qua prijs niet onderdoet voor de benzineauto BMW X1. Kijk, en dat is dan opeens toch interessant.
Elektrisch en/of hybride?


Bij deze nieuwe BMW op de markt is ook meteen het andere voordeel goed zichtbaar; het model. Waar in het begin elektrische en hybride auto's vooral nog kleine auto's waren, zijn er tegenwoordig volledige elektrische auto's met de kracht en uitvoering van een SUV verkrijgbaar. Ondanks dat de bijtelling niet meer zo voordelig is als een aantal jaren geleden, is de besparing die je maakt op brandstof dat dan weer wel. Het direct kopen en niet leasen van een auto wordt daarmee aantrekkelijker. 


Brandstof prijzen zullen verder stijgen

De benzine- en dieselprijzen stijgen alleen maar, en ook de accijnzen schieten weer verder omhoog. De kosten die je hiermee bespaart zijn dan ook aanzienlijk.

Auto afrijden?

Dan is er nog de andere optie en dat is je auto afrijden tot de laatste snik. Dit is in sommige gevallen een verstandige keuze, mits het tegen een stootje kan en goed onderhouden wordt. Een goede behandeling door ons is daarbij natuurlijk een goed begin. Maar realiseer je wel dat er bij een oudere auto ook meer onderhoud komt kijken. Kosten die op jaarbasis al snel aardig kunnen oplopen. Daarnaast zorgt de combinatie van stijgende brandstofprijzen en toenemende bedragen voor de wegenbelasting van vervuilende auto's ervoor dat je vaste lasten aardig stijgen. 


Break-even-point

De komende jaren lijkt deze tendens eerder toe te nemen dan te stoppen. Er zijn zelfs steden die hebben aangekondigd diesel en/of benzineauto's helemaal te weren. Dit zorgt niet alleen in de toekomst voor problemen, maar zal ook de vraag naar occasions doen dalen. Waardoor jouw auto bij verkoop alleen maar daalt in prijs. Kortom, wanneer jij de ruimte hebt om te sparen voor een nieuwe elektrische auto dan is dat sterk aan te raden. Regeren = vooruitzien, idealiter begin je op tijd met 't maandelijks opzij zetten van van centjes. Op deze manier merk je er relatief weining van en heb je naar verloop van tijd toch een leuk bedrag bij elkaar gespaard.
De investering...


Het is een investering waarbij je steeds sneller het break-even point bereikt dan als je blijft doorrijden in je huidige oude auto. Je hoeft het natuurlijk niet van vandaag op morgen te doen, een mooie elektrische auto kost natuurlijk ook het nodige. Maar bij een goede financiŽle planning, is het een verstandige keuze voor de toekomst. Alhoewel het aanbod van gebruikte elektrische auto's nog niet bijster groot is, is er wel een stijging waar te nemen. Zoek en gij zult vinden zeggen we maar!

Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl