Home waar moet je op letten bij tuning?

Je auto tunen: waar moet je op letten?

Het kan zijn dat je niet helemaal tevreden bent over de prestaties of de aankleding van jouw auto. Mag jouw auto wel wat meer vermogen krijgen, of wil je het interieur van de auto een andere twist geven? Dit soort veranderingen aan een auto wordt ook wel tunen genoemd. Als jij ook van plan bent om het een en ander aan jouw auto te (laten) sleutelen, kun je rekening houden met een aantal zaken: hieronder sommen we het voor je op.
Wat wil je gaan tunen?

Er zijn veel onderdelen van een auto waar je aan kunt sleutelen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan chiptuning, waarbij de software van de motor van de auto wordt aangepast waardoor de auto meer vermogen krijgt. Naast dat je hierdoor een snellere wagen krijgt, kun je profiteren van nog meer voordelen. Zo kan de auto door chiptuning ook een stuk zuiniger rijden, waardoor je flink wat geld kunt besparen op de tankbeurten. Wel moet je natuurlijk ook zuinig rijgedrag vertonen, anders heeft het geen effect.Chiptuning gebeurt vaak


Chiptuning wordt veel gedaan, maar daarnaast bestaan er nog veel meer onderdelen die je aan jouw auto kunt veranderen. Je kunt bijvoorbeeld ook een andere set velgen onder jouw auto zetten, jouw auto voorzien van andere verlichting of je kunt ook veranderingen doorvoeren in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan andere bekleding of een andere radio. Ook is het belangrijk om na te denken of je het tunen zelf gaat doen, of dat je het laat doen. Er zijn namelijk een aantal onderdelen die je moet laten doen, zoals het bovengenoemde chiptunen. Dit moet namelijk volgens bepaalde regels gebeuren.

Zelf te doen

Wel zijn er een aantal veranderingen die je eenvoudig zelf kunt doen met behulp van het juiste gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de verlichting of het installeren van een andere radio. Ook kun je natuurlijk het interieur van de auto zelf aankleden zoals jij dat wil.


Houd rekening met het kostenplaatje

Bij het tunen van de auto komt natuurlijk geld om de hoek kijken. Je kunt het zelf zo duur of goedkoop maken zoals jij wil. Hiervoor is het belangrijk om van tevoren na te denken hoeveel geld jij daadwerkelijk wil uitgeven aan jouw auto. Een nieuwe hoes om het stuur is natuurlijk een stuk goedkoper dan wanneer je een nieuwe set velgen onder de auto wil hebben. Daarnaast kost het tunen zelf niet alleen geld, er kunnen meer kosten bij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de autoverzekering en het eventueel laten herkeuren, wat we verder in de tekst zullen toelichten.De autoverzekering

Als je je auto gaat tunen, is het belangrijk om je autoverzekering niet te vergeten. Het kan namelijk zijn dat de premie van jouw autoverzekering omhoog gaat als je aan je auto hebt gesleuteld, bijvoorbeeld als je jouw auto hebt laten chiptunen. Als je allerlei snufjes aan het interieur van jouw auto hebt toegevoegd, kun je er ook voor kiezen om deze extra te laten meeverzekeren in je autoverzekering. Het is altijd goed om even contact op te nemen met de verzekeraar van je autoverzekering, want zij kunnen je hierover meer vertellen. Als je een nieuwe autoverzekering van Alpina wil afsluiten, is het ook goed om altijd dit soort zaken te melden.

Eventueel laten herkeuren 

Als je je auto hebt laten tunen, kan het zijn dat je je auto moet laten herkeuren. Dit moet bijvoorbeeld als het vermogen van jouw auto is toegenomen. Verdiep je hier van tevoren in en bereid je goed voor op wat je kunt verwachten van het tunen van de auto, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Have fun and drive safe!


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl