Home Nieuwe auto kopen? Of toch weer een gebruikte?

Een topauto voor een lage prijs: dit zijn de voordelen van het kopen van een occasion

Voor autoliefhebbers bestaan er weinig mooiere zaken dan het kopen van een auto. Je kunt de auto volledig naar wens samenstellen en voor het voertuig gaan waar je altijd al van droomde. Alleen die hoge prijs h. Een nieuwe auto kost ontzettend veel geld. Bovendien is er van die waarde na een aantal jaar nog maar de helft of soms nog minder over. Deze aankoop, hoe mooi ook, ga je voelen in de portemonnee. Een mooi alternatief is een occasion. In dit artikel ontdek je wat de belangrijkste voordelen van een occasion zijn.Veel groter aanbod

Het aanbod occasions is een stuk groter dan dat van nieuwe auto's. Zo vreemd is dat niet, omdat er maar weinig mensen zijn die hun nieuw gekochte auto gebruiken totdat de auto wordt afgekeurd. Het gevolg is dat er een heleboel occasions op de markt zijn. Daar profiteer je als consument van. Een elektrische tweedehands auto van een jaar oud is een prima occasion, die je voor een gunstige prijs kunt aanschaffen. En als je minder dan 1.000 euro wilt uitgeven, kun je een auto van een jaar of 20 oud kopen. De mogelijkheden zijn groot.
Knip hoeft minder ver open

Voor de zojuist genoemde elektrische auto van een jaar oud moet je natuurlijk nog altijd een behoorlijk bedrag afrekenen. Toch is het bedrag op het bonnetje een stuk lager dan de nieuwprijs. De eerste jaren is de afschrijving op auto's groot, zo'n 10 tot 20% per jaar. Een nieuw gekochte auto wordt dus snel minder waard. En als het je puur om het hebben van een auto te doen is, kun je met een occasion voor minder dan 1.000 euro nog altijd een degelijke auto kopen. maar denk erom, goed en regelmatig auto onderhoud is van groot belang.Niet eindeloos te wachten

Een nieuwe auto heeft zeker zijn voordelen, de levertijd kun je echter onmogelijk bij de pluspunten plaatsen. Hoewel het niet meer zo erg is als de laatste jaren, moet je nog altijd rekenen op een maand of vier voor een auto met een traditionele verbrandingsmotor en nog wat langer voor elektrische modellen. En troost, dit was ruim een jaar. Met een occasion heb je daar geen last van. Je gebruikte auto moet nog even gecheckt worden door de garage, waarna je deze al snel kunt ophalen om je eerste ritje te maken. Heb je dus geduld (en voldoende geld) kun je wachten, wil je snel rijden is een 2e hands auto wellicht meer jouw ding.

Vrije keuze qua onderhoud

Als je een nieuwe auto koopt, ben je in ieder geval tijdens de looptijd van de fabrieksgarantie verplicht om het onderhoud door een dealer van het merk te laten verrichten. Dit is op zich niet erg, maar het is ook niet de goedkoopste optie. Koop je een occasion, dan heb je keuzevrijheid. Je mag zelf een garage uitkiezen voor de APK en onderhoudsbeurt. Dit is vrijwel altijd goedkoper. je staat er niet bij stil...Een auto kopen kan vrijwel iedereen, een auto blijven rijden is een ander verhaal.


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl