Home SUV tuning? interessant of over the top?

Wil jij je tuning vingers branden aan een SUV?

Veel mensen vragen zich af of een SUV tunen gezien kan worden als een serieuze optie of dat het geen toegevoegde waarde heeft. Een SUV of en cross-over heeft van zichzelf uiteraard al veel power. Biedt het tunen een duidelijke meerwaarde of is er geen sprake van een overtreffende trap in dit geval? In dit artikel ontdek je het antwoord op dit dilemma. Hiervoor nemen we de Cupra Formentor als voorbeeld.Waarom een  SUV tunen? 

Als trouwe lezer van deze website heb je de voordelen van het tunen van auto's wellicht allang ontdekt. Door een auto te tunen win je meer vermogen en koppel. Dit is ook het geval bij een SUV of een crossover. Heel praktisch: het extra vermogen zorgt dus voor een extra snelle acceleratie (ook in de hogere versnellingen) en zorgt je ook voor extra topsnelheid. Dit segment groeit aan populariteit en vrijwel elk automerk heeft nu diverse SUV's in het assortiment.
Tunen = meer slijtage


Daar staat uiteraard wel tegenover dat de auto meer slijt en dat het tunen met zorg moet gebeuren. Daarnaast is het goed om je te realiseren dat in veel gevallen (de uitzonderingen bevestigen zelfs de regels) je fabrieksgarantie vervalt door te tunen. Om bij ons voorbeeld te blijven: het chiptunen van een Cupra Formentor doe je om je auto nog meer souplesse, pit, trekkracht en acceleratie te geven. Is dit echter wel noodzakelijk bij een dit model uit 2020?


Je snapt dus wel dat uit het bovenstaande dat we niet meer de term ďnoodzaakĒ meer gebruiken als we het hebben over het opschroeven van het vermogen van deze SUV. Daarnaast moet je jezelf afvragen of dit wel een verstandige keuze is. Een proefrit in een Cupra Formentor leert je dat deze auto je de perfecte combinatie biedt van een hoog bochtenpotentieel en een zeer acceptabel comfort voor dagelijks gebruik. Het weggedrag van deze auto krijgt ongetwijfeld een ruime voldoende van je. Dit brengt ons uiteraard op de vraag of het hoogste vermogen in dit geval het belangrijkste voor je is als je weet dat het tunen ten koste kan gaan van de drivability. 


Boek een proefrit?

De bovenstaande zin brengt je duidelijk in de richting van het antwoord op de vraag of een SUV tunen een serieuze optie is of dat
het geen toegevoegde waarde heeft. We brengen je hiermee dus inderdaad in de richting van een proefrit. Op basis van deze proefrit
ben je ongetwijfeld in staat om het antwoord op deze vraag te formuleren. Dit hangt immers af van het betreffende SUV of crossover model. 
Ruimte en sportiviteit


Als je op zoek bent naar ruimte en sportiviteit in combinatie met een 'hoge instap' dan is een cross-over zeker het overwegen waard. De huidige modellen ogen vaak ook nog eens superstrak. En qua wegligging liggen de sportieve varianten dit soort auto's ook als de spreekwoordelijke 'blok op de weg'. Al met al genoeg redenen om eens te ondervinden hoe 't rijdt tijdens een proefrit? Have fun!

Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl