Home Welke verzekering past bij jouw rijgedrag?

Premie autoverzekering afhankelijk van type bestuurder

Maak je veel kilometers en noem je jezelf een ervaren bestuurder? Misschien denk je dan: alleen een WA-verzekering is voldoende voor mij auto. Maar zelfs de kleinste ongelukjes overkomen de meest ervaren bestuurders. Daarnaast heb je niet in de hand hoe andere op weg rijden. Daarom is het verstandig te kijken naar welke verzekering dekking het best past bij jou. Hieronder leggen we je de verschillen uit. Soorten autoverzekering
 

Na het aanschaffen van een auto, is de volgende stap; je auto overschrijven en verplicht een autoverzekering afsluiten. In Nederland ben je verplicht ten minste een WA-verzekering af te sluiten. een WA- verzekering verzekerd je tegen schade aan andere en diefstal. Wil jij in meer situaties verzekerd zijn, dan kun je kiezen voor een beperkt casco of een allrisk verzekering. Zo ben je bijvoorbeeld ook verzekerd aan schade die je zelfs veroorzaakt. Op onze pagina over veiligheid in de (race) auto tref je misschien nog wat meer interessante tips, 't kan je je leven redden.

De Papierwinkel in orde maken voordat je kunt rijden.


Welke dekking past bij jou? 


Op het moment dat je kiest voor de dekking van je autoverzekering, is het goed om eerst te kijken naar de leeftijd van je auto en daarop een eerste selectie te maken. Is je auto ouder dan 10 jaar? Dan is een WA-verzekering vaak voldoende. Is je auto tussen de 6-10 jaar oud? Kijk dan naar een beperkt cascoverzekering. Een volledig cascoverzekering (allrisk) wordt vaak gekozen door mensen met een auto die tussen de 0-5 jaar is. Ook als je auto ouder is dan 5 jaar zijn er redenen om te kiezen voor een ruimere dekking. Bijvoorbeeld wanneer je er niet veel in hebt gereden en de staat van de auto eigenlijk nog heel prima is.


Aanvullende autoverzekering?

Je hebt een keuze kunnen maken tussen de verschillende dekkingen. Nu is het zaak om te bedenken welke aanvullende verzekeringen het best passen bij jouw situatie. De meest voorkomende aanvullingen bij een autoverzekering zijn; rechtsbijstandverzekering, schadeverzekering voor inzittende of een no-claimbeschermer voor je schadevrije jaren. 


Ongevallen inzittendenverzekering

Met een ongevallen inzittendenverzekering verzeker je jezelf als je na een ongeval blijvende invaliditeit hebt of komt te overlijden. Er wordt dan een vast bedrag uitbetaald bij letselschade. Dit geldt dan ook voor eventuele inzittenden. Is er na een ongeval letselschade of schade aan bagage of kleding? Dan krijg je met een schadeverzekering inzittenden een bedrag uitbetaald wat gelijk staat aan de werkelijk geleden schade. 
Vergelijken loont

Zodra je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten, dan krijg je rechtshulp vergoed mocht dat nodig zijn. Heb je veel schadevrije jaren en wil je deze ook graag behouden om zo je autopremie zo laag mogelijk houden? Dan kan een no-claimbeschermer hier uitkomst voor bieden. Kortom: veel keuzes op het moment dat je een autoverzekering wilt afsluiten. Neem daarom rustig te tijd om partijen goed met elkaar te vergelijken. Tip: soms kan een belletje ook goed werken. Wellicht zijn er speciale acties waar jij nog geen weet van hebt.


Je autoverzekering vergelijken zeker iets om te doen voordat je de weg op gaat met je (nieuwe) auto. Het is sowieso een goed idee om te dit jaarlijks te doen, de premies veranderen namelijk regelmatig. Of misschien is je eigen situatie wel veranderd en ben je bij een andere verzekeraar een stuk voordeliger uit. Ook jij kan goedkoper auto rijden, lees hier onze tips!Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl