Home Private auto lease; nieuw of occasion?

Private auto lease; nieuw of occasion?

Een auto privé leasen wordt steeds gangbaarder. Waar dit voorheen qua kosten helemaal niet voordelig was, is dit vandaag de dag wel anders. Het is enorm toegenomen aan populariteit waardoor ook de opties, keuzes en voordelen groter zijn. 


Privé vs zakelijk


Een auto leasen op kosten van de zaak is daarentegen weer veel minder populair geworden. Dit komt omdat er meer thuisgewerkt wordt, en daarmee de reisbewegingen naar het werk zijn gedaald. Wat veel mensen niet weten is dat naast een nieuwe auto er ook een occasion geleased kan worden. Of dit een goed idee is? Dat verschilt per situatie; wij hebben een aantal punten voor je waarmee je hopelijk iets aan hebt. Om maar direct met de voordelen te beginnen van een auto occasion leasen. Je kunt bij een occasion lease eigenlijk direct wegrijden in de auto, doordat hij niet hoeft te worden gemaakt door de fabriek. Snel auto nodig?


Wanneer je op korte termijn een auto nodig hebt kan een occasion auto het snelste uitkomst bieden. Daarnaast is er bij een occasion lease vaak een kortere leaseperiode mogelijk, bijvoorbeeld 12 of 18 maanden. Het aanbod was voorheen vrij beperkt, maar dit aanbod is de laatste tijd enorm toegenomen. Soms zitten er fijne extra opties bij een private lease occasion auto die je zelf niet had uitgezocht, maar er gratis extra bij komen. Het uitzoeken waard dus!


De nadelen van een private occasion lease 

De meeste mensen verwachten dat het prijskaartje van private occasion lease een stuk voordeliger uitvalt dan bij nieuwe auto's, maar dat is zeker niet altijd het geval. Bij lease, ook bij private lease, zitten ook de kosten voor (onverwacht) onderhoud inbegrepen. Het risico dat dit nodig is, is bij een occasion hoger dan bij een compleet nieuwe auto. 

Daarom ontlopen de prijzen elkaar niet heel veel. Ook kun je bij een private lease occasion geen maatwerk verwachten, zoals de kleur van de auto of bepaalde bekleding van de stoelen. Daarnaast is de kans dat je je auto kwijt bent voor onderhoud iets groter. 

Vergelijken loont


Kortom, een auto private leasen kan vandaag de dag een slimme keuze. De prijzen zijn zeer aantrekkelijk, zeker wanneer je een goede deal weet te sluiten. Je koopt er tevens een groot deel risico mee af omdat je geen onverwachte kosten meer hoeft te verwachten. Dat een occasion private leasen automatisch een stuk voordeliger is, dat is dan weer niet het geval. Het is zaak om jezelf goed te oriënteren. Bespreek de voors,- en tegens met je evt. partner en kom dan gezamenlijk tot een goede beslissing.
Onderhoud

Dit komt omdat het risico voor de leasemaatschappij groter is dat de auto onderhoud nodig heeft, of nog erger; vervangen moet worden. Leasemaatschappijen stimuleren doorgaans vooral de aankoop van een nieuwe auto, deze kunnen zij na het verlopen van de termijn vervolgens ook beter weer doorverkopen. Kortom, gun jezelf de luxe van een nieuwe auto. Om de prijs hoef je het dus niet te laten! 


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl