Home Eerst een nieuwe auto kopen of je oude auto verkop

Huurauto als tijdelijke oplossing bij de aanschaf van een nieuwe auto?

Wanneer je een autoliefhebber bent, dan zal ťťn keer in de zoveel tijd ongetwijfeld het gevoel weer tevoorschijn komen; de zin om een nieuwe auto te kopen! Of dit nu een ťcht nieuwe auto is of een (tweedehands) nieuwe auto voor jou, dat maakt niet uit.


Andere auto


Een andere bolide rijden is iets waar menig hart sneller van gaat kloppen. Maar vaak ontstaat wel de struggle; ga je eerst je oude auto verkopen of ga je direct al voor de aankoop van een ander exemplaar? Hier vind je tips om de keuze te maken. Wat de juiste volgorde is, hangt sterk af van je eigen financiŽle situatie. Kun je het geld eenvoudig missen ťn met dat geld je ideale auto kopen? Dan kun je prima een nieuwe kopen zonder dat je je oude hebt verkocht. Mocht dit geen haalbare kaart zijn dan kun je overwegen om voor een bepaalde periode een auto te huren.

Vooruitkijkende blik


Wel is het aan te raden om dit niet van je laatste geld te doen, je zult altijd zien dat net op dŠt moment je wasmachine stuk gaat, en dan is het balen wanneer je net al je spaargeld hebt uitgegeven aan je nieuwe auto. Het is daarom in de situaties waarbij je het budget van je oude auto moet gebruiken om een nieuwe te kopen aan te raden om eerst te verkopen. Idealiter zorg je altijd voor een financiŽle buffer dan kun je onvoorziene financiŽle uitgaven makkelijker opvangen. Hoeveel dat is verschilt per persoon natuurlijk. 


Overlopen 

Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat je niet alvast kan gaan rond kijken en oriŽnteren op de markt voor een nieuw exemplaar. Zeker wanneer je een kenner en/of liefhebber bent, dan weet je ongetwijfeld al heel goed wat je wilt. Kijk dan ook alvast rond terwijl je bezig bent met het verkopen van je oude auto. Het gat wat er dan zal ontstaan tussen de twee verschillende transacties kun je ongetwijfeld wel opvangen met bijvoorbeeld even een auto te huren. Dit kan tegenwoordig al tegen een zeer scherpe prijs. Kijk maar eens naar de prijzen van een auto huren Rotterdam. Prima prijzen om even tijdelijk jezelf van vervoer te voorzien. 
Twee vliegen 

Wanneer je je nieuwe auto bij een erkende dealer koopt, kun je ook nog proberen er een deal uit te trekken door je oude auto in te leveren. Let er echter wel op dat je dit doet nadat je goed je eigen huiswerk hebt gedaan. Breng in kaart wat de waarde is van je oude auto en ook wat de nieuwe daadwerkelijk kost. Anders loop je een groot risico dat een slimme handelaar er met de winst vandoor gaat. 


Kennis van zaken

Dus dit is alleen aan te raden wanneer je zelf ook verstand van auto's hebt, anders dan is het slimmer om de transacties los te doen en rustig de twee verschillende zaken af te handelen. Met de huur van een auto kun jij ervoor zorgen dat er geen overlap ontstaat, en dan maak je de beste beslissingen. Kortom; het ligt aan je persoonlijke situatie of eerst kopen of eerst verkopen aan te raden is. Maar raak niet in paniek wanneer het niet exact aansluit. Een klein gat is eenvoudig op te vangen door het huren van een goede auto.  


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl