Home Keuzes bij aanschaffen van laadpaal

welke keuzes neem je bij het aanschaffen van een laadpaal?

Stel je hebt net je eerste elektrische auto gekocht en bent op zoek naar een manier om de auto te laden. Een eigen laadpaal  is dan zeker een goede keus. Dan haal je namelijk pas echt alles uit je elektrische auto.


Elektrisch = de toekomst


Met een eigen laadpaal laad je gegarandeerd voor het laagste tarief, kun je laden wanneer je wil en hoef je niet meer in de rij te staan bij een openbaar laadpunt. Er zijn veel verschillende functies waar je uit kan kiezen als je een laadpaal wil aanschaffen. In deze blog nemen we enkele functies met je door en leggen we de voordelen uit. Het laden van een elektrische auto vraagt veel vermogen, in de meeste gevallen kan het stroomnetwerk dit makkelijk aan. Maar als er veel zware stroomgebruikers op hetzelfde moment aan staan kan het voorkomen dat het stroomnet overbelast raakt. Als veiligheidsmaatregel valt de stroom dan uit. Dynamic Load Balancing


Met een laadpaal die Dynamic Load Balancing ondersteunt hoef je je hier geen zorgen over te maken. Dan stemt de laadpaal de laadsnelheid af met hoeveel stroom er op dat moment beschikbaar is. Op die manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare stroom en laad je de elektrische auto het snelst op zonder het risico op overbelasting. Een elektrische auto opladen met zonnepanelen, kan dat? Ja zeker! Rijden op zonnestroom is niet alleen ontzettend duurzaam, maar kan kostentechnisch ook zeer interessant zijn. Door te laden op zelf gewonnen energie kun je de auto in feite gratis laden. 

Zonnestroom gebruiken

Als je wil rijden op zonnestroom vraagt dat om een investering vooraf. Maar vaak heb je die investering binnen zes jaar al terugverdient, terwijl zonnepanelen gemiddeld zon 25 jaar meegaan. Als je graag wil laden met zonne-energie moet je ook een laadpaal hebben die kan samenwerken met zonnepanelen. Onder andere de laadpalen van Zappi zijn hier geschikt voor. 
 
Bidirectioneel laden

Met bidirectioneel laden kun je zowel een elektrische auto laden als ontladen. Met deze innovatieve technologie kun je bijvoorbeeld de auto gebruiken als energieopslag voor je huis en kom je niet in de problemen wanneer er stroomstoringen zijn. Als je ervoor gekozen hebt om te laden met zonnepanelen is deze technologie nog interessanter. Met bidirectioneel laden haal je namelijk het maximale uit je zonnepanelen door de energie die normaal gesproken verloren gaat op te slaan. Zo ga je verspilling tegen en hoef je de gewonnen stroom niet meer terug te verkopen tegen lage tarieven. 
Hoe verder?


Natuurlijk zijn er nog veel meer functies waar je uit kan kiezen als je een laadpaal wil aanschaffen. Maar hopelijk hebben we je door deze blog al iets meer inzicht gegeven in laadpalen. Als je een laadpaal wil installeren, kun je het beste in gesprek gaan met een specialist, zoals de specialisten van 50five. Zij kunnen samen met je bepalen welke laadpaal en functies het meest geschikt zijn voor jouw situatie. 

Of toch....

Nog even doorrijden met een atmosferische motor? Dat is natuurlijk een optie. Veelal spelen er dan hele andere motieven een rol. Vaak gaat het om een stuk beleving en emotie als het gaat over sportauto's. Hoe we het ook wenden of keren: elektrisch is de toekomst 
Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl