Home hoe betaal jij autotuning

Hoe betaal jij het tunen van je auto? Via spaargeld of toch lenen?

Overweeg om jouw auto te tunen om deze sportiever en opvallender -en misschien sneller- te maken? Wil jij dezelfde gave upgrade zoals die ene auto die je onlangs zag rijden? Het “Fast and the Furious” virus heeft jou ook te pakken…Upgrades kosten geld hoeveel is uiteraard afhankelijk van de hoe groot je project is. Het is goed om van te voren over een aantal zaken na te denken.Gewild tuning object: De Ford

Elke auto is cosmetisch of optisch tunable. Denk aan een sticker-set, velgen of een toffe raamband. Als je motorisch zaken wilt gaan aanpassen is het verstandig om eerst na te gaan (check de verschillende automerk fora) wat je wilt gaan aanpassen en wat jouw einddoel is. Ga je bijvoorbeeld voor chiptuning? Of wil je nog grootser te werk gaan, en ga je voor een grotere turbomontage? Of het installeren van een custom made uitlaatsysteem? Check autofora's

Zoals gezegd; het tunen van je auto kost geld. Ga op onderzoek uit (lees fora!) en probeer zo een compleet mogelijk plaatje te maken wat de ingreep gaat kosten, met andere woorden; wat je budget zal moeten zijn. Serieuze tuning projecten laat je over aan de professionals. Deze specialisten doen niet anders en weten precies welke set-up of upgrade het beste bij jou wensen past.
Er zijn behoorlijk wat tuning bedrijven, het is helemaal geen verkeerd idee om offertes op te vragen bij verschillende tuning zaken.
 


Sparen, een lening afsluiten, of een vriend lief aankijken?

En dan de hamvraag: hoe denk je jouw tuning project te kunnen gaan betalen? Grofweg zijn er drie mogelijkheden. Je spaart zelf, zodat je na een tijdje genoeg bij elkaar hebt verzameld om de aanpassingen te doen. Dit is de goedkoopste manier. Je kunt ook proberen je auto te financieren door middel van een lening. Dit is gelijk de duurste oplossing.

Een lening kun je in sommige gevallen afsluiten vanaf een bedrag van € 5.000. Maar zoals gezegd, let op: geld lenen kost geld. Zelf het geld bij elkaar sparen is goedkoper dan wanneer je een lening afsluit. Zet je financiële zaken vooraf goed op een rij en maak de beste keuze. Je kunt ook een familielid of kennis lief aankijken en vragen of zij wellicht jou een tijdelijke lening willen geven. 
Gevolgen voor je verzekering

Heeft het tunen van je auto gevolg op de autoverzekering? In de meeste gevallen wel. Wanneer je je auto hebt getuned, betaal je meestal meer premie voor je autoverzekering. Aanpassingen aan het uiterlijk van je auto hebben hier geen invloed op, maar wanneer je onderdelen gaat vervangen of toevoegen wel. Toegevoegde of ingebouwde accessoires kun je extra meeverzekeren bij je autoverzekering waardoor je premie omhoog gaat. Nissan Skyline


Daarnaast wordt er een hogere prijs gevraagd wanneer je na het tunen van je auto schade rijdt. In veel gevallen is het repareren van je auto arbeidsintensiever en vraagt het specialistische kennis. Een Nissan Skyline breng je niet even naar de garage om de hoek, daar zijn echt specialisten voor nodig om evt. schades op de juiste manier te herstellen. Een voordeel van het tunen van je auto is wel dat de waarde toeneemt. Het aanpassen van je auto kan dus zeker een interessante investering zijn.


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl