Home de juiste autovelgen aanmeten

Je sportieve auto de juiste velgen aanmeten, hoe ga je te werk?

Heb je een prachtige klassenauto van BMW of Mercedes? Dan moeten de velgen en banden uiteraard ook Úcht passen bij deze stoere auto's. Velgen Ún banden, de hele wielset dus, geven je auto namelijk die unieke uitstraling die je graag hebt. Plaats er een andere wielset op en het hele uiterlijk van de auto is veranderd. Denk hier dus goed aan als je voor de keuze van een nieuwe wielset staat.  Waar ga je op letten en wat zijn voor jou de vereisten? En bovenal,  wat past het beste bij jou sportieve krachtpatser? Wij geven je hier alvast een aantal tips. Laat je inspireren!


De grootte van je velgen

Over welke afmetingen je moet kiezen voor je velgen, bestaan al decennia lang discussies. Voor welk model BMW kies je bijvoorbeeld  BMW velgen 19 inch velgen en voor welk model kies je 17 of 21 inch? Of wil je nog groter of kleiner? Je kunt het eenvoudig houden en beweren dat dit afhangt van je de smaak van de bestuurder. Dit is natuurlijk een beetje tÚ simpel gesteld. De lijnen van je sportieve auto, de kleur, de opties... kortweg het totaalbeeld bepaalt mee welke grootte van velgen je kiest. Velgen mogen enerzijds goed opvallen, anderzijds mogen ze de aandacht nooit van je auto wegtrekken.
De afwerking van de velgen

Chroom, zwart of zilver, wat wordt het? Ook dit is een vraag die je niet zomaar kunt beantwoorden. Laten we stellen dat chroom sportief is, dat zilver chique is en dat zwart stoer is. Ook dit is vrij eenvoudig uitgedrukt. Zoek je bijvoorbeeld Mercedes velgen? Dan is de eerste vraag: voor welk model Mercedes heb je velgen nodig? Heb je bijvoorbeeld een GLK of daarentegen een C klasse? Dan ga je waarschijnlijk kiezen voor stoer zwart of aan de andere zijde voor sportief chroom. 

It's all in the details

Dit voorbeeld toont aan dat de afwerking van BMW of Mercedes velgen de look van je auto bepalen. Sportieve, fel in het oog springende velgen op een rustige auto? Not done! Discrete velgen op een sportief model? Eveneens: not done!


De opbouw en inzet van de spaken

Designers van velgen werken voortdurend aan andere modellen. Het is een hele opdracht om 'originele' Mercedes velgen te ontwerpen. Het kost enorm veel creativiteit om bijvoorbeeld originele BMW velgen 19 inch te ontwerpen en dezelfde look & feel over te brengen op 18 of 20 inch velgen. Hoe topdesigners van velgen dit klaarspelen, zal altijd een raadsel blijven. Deze vaklui geven hun geheimen niet zomaar prijs.

Wat voor jou telt, is dat je die velgen kiest waarbij je een goed gevoel hebt. Zijn velgen met enkele grove stoere spaken iets voor jou of hou jij meer van veel en fijne spaken? Je kiest bijvoorbeeld voor spaken die in groepjes van twee en in stervorm staan of je gaat voor spaken die gelijkmatig verdeeld zijn over het wiel. Spaken met hoekige vormen, spaken met ronde lijnen, staal en lichtmetaal, velgen met kleine of grote ET-waarde waarbij de velg al dan niet naar buiten steken... het is een hele klus om met al deze criteria rekening te houden bij je keuze.


De banden bij je velgen

En dan komen de banden aan bod. Ook hier moet je erop letten dat je banden bij je velgen passen. En alweer komt je eigen voorkeur op de proppen. In elk merk van banden bestaan een hele reeks afmetingen. Ga je voor een sportieve wegligging, comfort of een compromis tussen de twee. En worden het zomer-, winter- of all season banden? Keuzes, keuzes, keuzes. Vergis je overigens niet in hoeveel effect de band op de wegligging van een auto heeft. Als je een sportieve rijder bent is wil je een sportieve band natuurlijk! Stelregel: des te platter de band, des te beter de wegligging, oh ja, we hebben het dan niet over comfort ;-)Experts helpen je op weg

Misschien weet je al zeer duidelijk welke velgen en banden je wil. Twijfel je toch? Laat je dan adviseren door experts. Zij krijgen dagelijks de vraag: welke keuze moet ik maken? Ook van hen krijg je tips zodat je toch die wielset koopt die bij je auto, bij je karakter en je persoonlijke rijstijl passen. Google is hierin jouw vriend, online zijn er namelijk genoeg banden en velgen experts te vinden die jou graag adviseren en waar je uiteindelijk ook over kunt gaan op de aankoop van de perfect wielset! 


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl