Home Welk type auto past bij jou: break of Sedan?

Wat voor type auto past bij jou?

Een auto kopen is een leuke klus. Je kunt echter onmogelijk zeggen dat het een eenvoudige klus is. Je hebt namelijk zo ontzettend veel keuze, dat het bijna niet te doen is om snel te beslissen. Dit artikel gaat je (hopelijk) een beetje op weg helpen, letterlijk en figuurlijk. Het gaat over de keuze tussen verschillende modellen en over de vraag of je beter elektrisch, benzine of hybride kunt rijden. Daarbij is het wel zo dat smaak een grote rol speelt.Break of sedan?

Als je een wat grotere auto zoekt, kom je al snel voor de keuze of je voor een break of een sedan gaat. Een break, oftewel een stationwagen, loopt aan de achterkant verhoogd op. De laadruimte is vaak groot en ook binnenin heb je veel ruimte. Er bestaat niet zoiets als de perfecte auto voor gezinnen, dit zijn namelijk meerdere modellen. De break komt echter zeker in aanmerking.
Gezin of veel vrienden?


Een sedan is ook geschikt voor gezinnen. Het verschil met de break zit hem vooral in de achterkant. Die is platter, en de kofferbak kan meestal niet via het zitgedeelte bereikt worden. Mocht er een keer een vracht vis worden vervoerd, of iets anders dat ruikt, dan merk je daar in de rest van de auto niets van. Ook handig als jij een keer aan de beurt bent voor het wassen van de kleren van het voetbalteam, enfin, je snapt het...


Sportief: coupé of sportwagen

Wil je een sportieve auto kopen? Ook dan heb je meer dan genoeg keuze. Het meest ruime aanbod vind je in de coupés of de sportwagens. Een coupé valt op door de aflopende achterkant. Dit is niet standaard een sportieve auto, maar het komt er wel op neer. In een coupé kunnen twee personen worden vervoerd. Achterin is er maar weinig ruimte.

Een sportwagen in de letterlijke zin van het woord is een model dat snel kan accelereren en een hoge topsnelheid heeft. De meeste sportwagens zijn coupés of cabrio’s. Een ‘echte’ sportwagen is van bekende merken zoals Porsche, Ferrari en Lamborghini. In Nederland heb je er weinig aan, tenzij je een dagje naar het circuit gaat.


SUV of cross-over

Een SUV is de terreinwagen bij uitstek. Je kunt ze echter ook prima in het dagelijks leven gebruiken. Het zijn zware en sterke wagens die meestal wat minder zuinig in verbruik zijn. Er zijn diverse modellen te koop, bijvoorbeeld met extra grote wielen. Een SUV heeft een groot vermogen. Een cross-over is een kruising tussen een MPV en een SUV. Een MPV lijkt op een busje, je ziet deze wagens vaak in Amerika. Cross-over is kleiner

Een cross-over is wel een stukje kleiner. Ondanks dat is er veel ruimte en zijn er vaak wegklapbare stoelen. Cross-overs worden de laatste jaren steeds populairder. Een cross-over is wel een stukje kleiner. Ondanks dat is er veel ruimte en zijn er vaak wegklapbare stoelen. Cross-overs worden de laatste jaren steeds populairder. En dan...Elektrisch of benzine? Elektrisch rijden is een behoorlijke investering. De auto's zijn duur, daarnaast is het wel zo makkelijk om een laadpaal aan huis te hebben. Op dat vlak is een benzineauto goedkoper. 

Vergeet echter niet dat de benzineprijs hoog is, en elektrisch rijden de toekomst is. Een mooie tussenoplossing is hybride. Zo wen je alvast aan elektrisch rijden.

Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl