Home Je BMW chiptunen? Enkele tips

Waar dien je op te letten bij het chippen van je BMW?

Een BMW staat over het algemeen bekend om het hoge rijcomfort en de luxe die de auto uitstraalt. Toch kan het zijn dat de variant die jij in het bezit hebt, nog niet helemaal voldoet aan jouw wensenlijstje. Misschien vind je dat de prestaties van de auto nog niet optimaal zijn. In dat geval kun je eens denken aan chiptuning. Wat chiptuning is en waar je op kunt letten, zetten we hieronder voor je op een rij.

Chiptunen: wat is dat?
Voordat we meer vertellen over hoe het in zijn werk gaat, is het wellicht eerst handig om te vertellen wat chiptunen überhaupt inhoudt. Wanneer iemand spreekt over het chiptunen van de auto, wordt de software van de motor in de auto aangepast. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de prestaties van de auto omhoog kunnen worden gekrikt. Denk bijvoorbeeld aan meer vermogen en/of koppel (in NM's) of het behalen van een hogere snelheid. Wanneer je vindt dat jouw auto wel wat hogere prestaties mag opleveren kun je eens informeren bij een BMW chiptuning specialist.

Vormen van tuning
Er zijn veel verschillende begrippen die je kunt verstaan onder het woord 'auto tunen'. Het betekent dat je je auto sportiever wilt maken of wilt doen laten uitzien. Je kunt op verschillende manieren je auto laten tunen om je wagen zo sportief mogelijk te maken. Tunen is een overkoepelende term voor veel verschillende acties die je kunt ondernemen. 
Je kunt bijvoorbeeld het uiterlijk van de auto aanpassen door er een vette spoiler op te zetten, of door het interieur van je auto aan te passen. 

Banden & remmerij

Ook kun je bijvoorbeeld nieuwe banden met velgen en remmen onder jouw bolide zetten, zodat jouw auto net een tintje sportiever, stoerder of juist klassieker wordt. Daarnaast bestaat er ook het begrip 'chiptunen'. Dit wordt gedaan door middel van een geprogrammeerde chip die je in je auto kunt laten installeren. 

De mogelijke voordelen 
Nu je weet wat er allemaal mogelijk is om je auto sportiever te maken, is het goed om te kijken wat de voordelen zijn van chiptuning. Het eerste voordeel zijn natuurlijk de extra pk's. Zo heb jij nét iets meer vermogen dan normaal, wat weer andere voordelen kan opleveren. Je kunt bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker een aanhanger of een caravan trekken. 

Daarnaast kan het ook goed zijn voor je motor. Door middel van chiptuning kan je motor een stuk rustiger lopen. Op die manier kun je veel fijner rijden en hoef je ook niet veel te schakelen. Zo kun je gerust de weg op met een mooie sportieve wagen.
Ook is het goed voor eventuele brandstofbesparing. Het is van belang dat je wel hetzelfde rijgedrag blijft vertonen. Op die manier kan je motor veel rendement sparen en kun je dus ideaal brandstof besparen met de nieuwe upgrade op je auto. Het besparen van brandstof is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Als laatste reageert je gaspedaal ook een stuk beter. Zuiniger rijden

Ook is chiptuning goed voor eventuele brandstofbesparing. Het is van belang dat je wel hetzelfde rijgedrag blijft vertonen. Op die manier kan je motor veel rendement sparen en kun je dus ideaal brandstof besparen met de nieuwe upgrade op je auto. Het besparen van brandstof is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Als laatste reageert je gaspedaal ook een stuk beter op je dan voor de chiptuning. Je gaat merken dat je auto makkelijker te besturen is, waardoor het rijcomfort van jouw BMW nog meer wordt verhoogd.

Waar kun je op letten?

Als je van plan bent om jouw BMW te voorzien van een aangepaste software, kun je nog rekening houden met een aantal zaken. Waar je op kunt letten als zetten we hieronder voor je op een rij. Denk bijvoorbeeld aan de vraag of het überhaupt wel is toegestaan om je auto te chiptunen. Het is toegestaan in Nederland, maar hier zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Laat je op dit goed informeren.


Regels & voorwaarden RDW

Zo moet je altijd rekening houden met de voorwaarden van de RDW. In veel gevallen moet je je aangepaste auto weer laten keuren door de bovengenoemde instelling. Voordat je dus aan de slag gaat met tuning, is het belangrijk dat je rekening houdt met de regels. Zo voorkom je dat je met je auto voor verrassingen komt te staan. Woon je in België en wil je daar jouw BMW laten chiptunen? 

Dan gelden er natuurlijk andere regels omtrent deze ingreep. Verdiep je in deze regels en ontdek wat voor jou de mogelijkheden zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om bij een betrouwbare partij jouw auto onder handen te laten nemen. Zorg ervoor dat je verschillende partijen met elkaar vergelijkt op basis van de reviews van andere mensen, de garantie, de transparantie en natuurlijk ook de prijs die je ervoor moet betalen. Wanneer je dit eenmaal hebt uitgezocht, kan het tunen van jouw Duitse bolide beginnen.

Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl