Home voordelen van banden extern opslaan

Alles over het opslaan van je winterbanden

Wanneer je in de winter, of in winterse omstandigheden, auto rijdt dan is het autorijden met winterbanden de veiligste optie.  In Nederland telt er echter geen verplichting om in de winter met winterbanden te rijden. Toch kiezen, mede door de vele voordelen en de hoge mate van veiligheid, veel Nederlanders voor het rijden met winterbanden in de winter. 


Waarom opslaan?

Wat gebeurt er echter met de winterbanden buiten deze periode om? Onzorgvuldige opslag, zoals in een garage of in een tochtige schuur, kan de levensduur van de winterbanden aanzienlijk verkorten. Zonde! Er zijn diverse opties, je kunt ook voor een eenvoudige, correcte en betaalbare opslag van jouw winterbanden kiezen met de opslagmogelijkheden die er tegenwoordig volop zijn.
Correct opslaan

Logischerwijs zijn autobanden ontwikkeld om gebruikt te worden tijdens het autorijden. De banden kunnen veel gewicht verdragen, extreme druk in de bochten en veel hitte, bijvoorbeeld door de frictie tijdens het remmen voor een stoplicht. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld voor de omstandigheden in de winter, zomerbanden zijn ontwikkeld om de warme zomerdagen te kunnen weerstaan. Een all season band combineert het beste van twee werelden trouwens.


Zaken om rekening mee te houden


Winterbanden opslaan op de juiste manier, hoe doe je dat nou precies? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.  Deze hebben allemaal te maken met de eigenschappen van de band of het rubber zelf. Zo is direct zonlicht op de band niet goed; het rubber droogt hierdoor namelijk uit, waardoor de band zijn eigenschappen verliest en het rubber uithardt. Het gevolg is dat niet alleen de levensduur van de band korter wordt, maar ook het risico verhoogt wordt op een klapband. 


Wat werkt niet bij de opslag van winterbanden

Winterbanden opslaan in een open schuur, een ruimte zonder dak, een ruimte met veel temperatuurverschillen, dat werkt allemaal uiteraard niet. Grotere temperatuurschommelingen, zoals in een gemiddelde schuur, zorgen er namelijk voor dat het rubber constant 'werkt'. Ook dit heeft negatieve gevolgen voor de winterband. Praktisch is het allemaal niet, handig ook niet en suboptimaal voor de banden is het eveneens. Gelukkig is er een veel eenvoudigere manier om de banden op een goede manier op te slaan en dat is door te kiezen voor commerciŽle winterbandenopslag. 


Constante omgevingsfactoren


Sla je de winterbanden op, dan is er nog een voordeel. Jouw garage gaat meerdere malen per week open. Jouw schuur waarschijnlijk ook. De opslag gaat alleen open wanneer je meer spullen op wilt slaan of juist spullen uit de opslag wilt halen. Daardoor hebben de elementen veel minder kans om een negatieve invloed uit te oefenen op jouw winterbanden. 

Nu zal het in Nederland niet zo een vaart lopen qua weersinvloeden, maargoed. Daarnaast is het een fijne gedachte dat er niemand bij kan. Maak je banden voor het wegbrengen netjes schoon, dat is beter voor de band en je kun de bandenset direct weer in glimmende staat monteren.
Multifunctioneel 


Bij opslagruimte aanbieders kun je alles opslaan wat je tijdelijk even elders onder wilt brengen, dus ook het opslaan van jouw winterbanden, maar denk ook aan andere zaken zoals autostoelen, bumpers ect. De kosten vallen reuze mee, en vaak kun je al per week huren, hoe nice is dat! Heb je vragen over de mogelijkheden of wil je direct een locatie huren? Neem dan eens een kijkje op de website van boxie24.nl 

Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl