Home Autorijden zonder onverwachte kosten?

Geen trek on onverwachte autokosten?

Een auto, wie heeft 'm niet dagelijks nodig? Ondanks dat ons land over een perfecte infrastructuur qua openbaar vervoer en fietspaden beschikt, is het voor veel mensen en gezin een musthave.... 


Statussymbool?


De auto is meer dan een statussymbool en iets alleen voor liefhebbers, het is een product wat we nodig hebben om ons te vervoeren naar werk, sociale afspraken en familie. Autorijden is echter niet gratis, zeker tegenwoordig niet. Van de aanschafprijs tot het onderhoud, het telt al snel op richting duizenden euro's. De hoogte van je budget voor een nieuwe auto heb je zelf in de hand, de onverwachte kosten meestal niet. Hoe je deze kunt beheersen? Zekerheid qua kosten

Of je nu over een dikke spaarrekening beschikt of niet; een financiŽle tegenvaller qua autokosten is altijd balen. Maar wanneer je net door je spaargeld heen bent kan het er voor zorgen dat je juist in de schulden komt door een flinke noodzakelijke onderhoudsbeurt. Een scenario waar je liever niet aan denkt en tegenwoordig ook niet meer nodig is. Er zijn namelijk tegenwoordig hele fijne en zekere manieren van een auto leasen die je een behoorlijke zekerheid geven.


5 voorbeelden van onverwachte autokosten

Het gemeenschappelijke kenmerk van al deze kosten is dat ze moeilijk te voorzien zijn en vaak plotseling optreden, waardoor de autobezitter mogelijk niet voorbereid is op de extra financiŽle last.

Accu's:  Accu's hebben een beperkte levensduur en kunnen zonder waarschuwing falen, vooral in extreme temperaturen. Het kan zijn dat een auto niet start of andere elektrische problemen ondervindt. Omdat dit zonder voorafgaande symptomen kan gebeuren, wordt het vaak als een onverwachte kost beschouwd.

Bandenpech of vervanging: Hoewel banden regelmatig moeten worden gecontroleerd op slijtage, kunnen situaties zoals een lekke band door over een scherp voorwerp te rijden leiden tot onmiddellijke vervanging. Dit kan een onverwachte uitgave zijn, vooral als de banden nog niet aan het einde van hun levensduur waren.

Schade door ongelukken: Of het nu een kleine deuk is van een winkelwagentje op een parkeerplaats of meer significante schade door een aanrijding, ongelukken zijn per definitie onverwacht. De kosten voor reparaties kunnen variŽren, afhankelijk van de ernst van de schade.

Grote mechanische storingen: Denk aan problemen zoals een kapotte distributieriem of een falende koppeling. Hoewel regelmatig onderhoud veel van deze problemen kan voorkomen, kunnen sommige defecten plotseling en zonder waarschuwing optreden, wat leidt tot onverwachte reparatiekosten.

Kosten als gevolg van diefstal of vandalisme: Als je auto wordt ingebroken, gestolen of beschadigd door vandalen, kan dit leiden tot onverwachte kosten. Dit kan variŽren van het vervangen van een gebroken raam tot het betalen van een eigen risico op de verzekering.
         

De zekerheden van leasen

Leasen werd voorheen vooral gedaan op de zakelijke markt, maar tegenwoordig is ook private lease zeer aantrekkelijk. Er zijn behoorlijk wat maatschappijen die dit vandaag de dag aanbieden, ieder met zijn eigen voorkeuren en tarieven. Maar wanneer je de verschillende opties vergelijkt zul je zien dat je al tegen een aantrekkelijk tarief per maand een behoorlijke zekerheid voor jezelf kunt creŽren. 
Maandelijks bedrag


Bij een private lease betaal je niet alleen maandelijks voor het bedrag wat je per maand kwijt bent, maar daarbij inbegrepen zit ook eventuele kosten voor onderhoud of schade en zelfs de verzekering en belasting hoef je niet zelf te betalen. Daarmee weet je dus precies wat je per maand kwijt bent, en kun je dit gewoon meenemen in je begroting. En mocht er toch onverhoopt iets onverwachts gebeuren zoals een vervelende privť situatie, denk aan het wegvallen van je vaste baan en dus inkomen, dan zijn er bij leasemaatschappijen tegenwoordig mogelijkheden om het contract te beŽindigen. 

Daarmee weet je dus zeker dat je niet langer dan dat je kunt dragen, aan vaste kosten verbonden bent. Kortom, een fijne auto rijden met de zekerheid dat je niet opeens met hoge kosten zit die je niet meer kunt dragen; private lease is daar de oplossing voor!


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl