Home auto schadeherstel

Schade aan je auto? Herstellen? Zo laten? Dit zijn jouw opties

Het kan je humeur aardig verzieken als je auto schade heeft opgelopen. Helaas kan dit op allerlei manieren gebeuren en is het eerder regelmaat dan uitzondering. Dagelijks zijn er tientallen ongelukken op de Nederlandse wegen. En dan zijn de vele incidenten op parkeerplaatsen, met portieren die tegen elkaar slaan of sleutels die langs een portier komen, nog niet meegeteld. Als jij schade aan je auto hebt, zijn er verschillende opties. Ze staan in dit artikel, van het herstellen van krasjes tot niks doen.
Overleg met schadehersteller

Het belangrijkste advies is om de schade goed te analyseren. Zelf kun je dat maar tot op zekere hoogte, vandaar dat het goed is om met de schadehersteller te overleggen. Bedrijven zoals AAS schadeherstel kijken met je naar de aard van de schade. Een zogenoemde kleine schade, zoals een kras of een deuk, kan snel worden hersteld. Even tijdelijk een tape om een koplamp plakken is prima als noodoplossing. Heb je een stevig ongeluk gehad waardoor de auto moest worden weggesleept, dan sta je voor een flinke reparatie. Dan is niets doen simpelweg geen optie.Kijk naar je verzekering

Schade aan een auto laten herstellen is verre van goedkoop. Om te voorkomen dat je voor een veel te hoge rekening die je niet kunt betalen komt te staan, is het slim om vooraf naar je verzekering te kijken. Ben je allrisk verzekerd, dan wordt de schade altijd voorgoed. Alleen als een misdrijf de oorzaak is van de schade, bijvoorbeeld als je dronken een lantaarnpaal hebt geramd, krijg je niks terug. En terecht. Ben je WA of beperkt casco verzekerd, dan is het belangrijk of je zelf schuldig bent aan de schade. Is dat het geval, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Schades veroorzaakt door anderen worden altijd gedekt.Is niks doen een optie?

Mocht je binnenkort naar Parijs gaan, dan moet je maar eens naar de auto's kijken. De kans is groot dat ze vol zitten met deuken. Dat komt omdat de Champs-Élysées aardig wat gelijkenissen vertoont met een baan voor botsauto's. Parijs is het bewijs dat je met een auto vol deuken nog prima kunt rijden. Verstandig is dit echter lang niet altijd. Als de kras of deuk diep is, kan het gaan roesten. En roest kan flinke schade toebrengen aan je carrosserie. En dan kom je voor reparaties te staan die écht een hoog kostenplaatje hebben.
Repareren of toch...

Je kunt voor een reparatie komen te staan die zo prijzig is dat je beter een nieuwe auto kunt kopen. Wanneer is dat voor jou beter? Als je een nog vrij nieuwe auto hebt, is reparatie altijd de beste optie, zeker als je een allrisk verzekering hebt.
Het ligt er wel aan wat er beschadigd is. Als een motor of versnellingsbak het heeft begeven, is het meer dan het overwegen waard om een andere auto te kopen. Een occasion is vaak goedkoper dan een nieuwe motor of versnellingsbak. Dit kun je uiteraard altijd overleggen met het bedrijf dat de schade gaat herstellen.

Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl