Home Een auto kopen; nieuw of tweedehands?

Een auto kopen; nieuw of tweedehands?

Een auto kopen is vaak een behoorlijke aanslag op je budget. Waar het de afgelopen jaren steeds gangbaarder werd om een auto te leasen via het werk, is daar toch wel een stagnatie gaande. De reden daarvoor is de toename van het aantal mensen wat thuis is gaan werken. waar dien je op te letten bij de aanschaf van een auto? Nieuw of gebruikt? Wij geven wat tips.


Thuiswerken 

Door het vele thuiswerken is er minder woon-werkverkeer nodig, en neemt het belang van het faciliteren van een auto ook af. Hier komen vaak andere tegemoetkomingen voor in de plaats zoals de investering in een fijne thuiswerkplek en een goed bureau. Dus wanneer je zelf voor het dilemma komt te staan om een nieuwe auto te kopen kan al snel de vraag ontstaan; Ga je naar de dealer voor een nieuwe auto of ga je voor een tweedehands? Om je te helpen bij deze vraag hier een aantal overwegingen op een rij.  


Nieuwe auto 

Wanneer je echt een autoliefhebber bent en je kan het jezelf veroorloven, dan is het aan te raden om een nieuwe auto aan te schaffen. Wellicht niet bij íedere auto die je in je leven koopt, maar doe het in ieder geval één keer. Ga dan voor de auto die helemaal is aangepast naar jouw wensen en voorkeuren, uiteraard aansluitend op de behoeften van je gezin. Een tweezitter is met een gezin natuurlijk niet ideaal. Maar ga dan voor de perfect samengestelde suv auto die helemaal is vormgegeven naar jouw wensen.

Van de perfecte kleur tot de bekleding aan de binnenkant, gun jezelf dit moment en je zult zien dat je er werkelijk járenlang plezier van hebt. Bij een nieuwe auto weet je immers zeker dat alles in perfecte staat is geleverd. Het is aan je eigen inzet en onderhoudskwaliteiten om ervoor te zorgen dat dit ook zo lang mogelijk zo blijft. 

Tweedehands auto
 
Heb je een iets beperkter budget? Dan is een tweedehandsauto ook nog steeds een hele goede optie. Kies hierbij altijd voor een betrouwbare aanbieder die er ook daadwerkelijk verstand van heeft. Wist je dat zelfs vaak erkende dealers van een bepaald merk zoals VW ook een afdeling hebben met tweedehandsauto's? Een enorme aanrader, want dan weet je zeker dat bijvoorbeeld losse onderdelen -die eventueel vervangen zijn- ook van goede kwaliteit zijn. Het voordeel van een tweedehandsauto is natuurlijk vooral de prijs. 
Gat tussen nieuw en gebruikt

Op de automarkt is algemeen bekend dat het gat tussen in de prijs tussen een nieuwe en tweedehands auto enorm is. Dit komt mede door de emotie en de persoonlijke voorkeuren omtrent een auto. Wanneer je het dan ook puur financieel bekijkt, kun je al snel concluderen dat een tweedehands auto een stuk aantrekkelijker is. Kortom, een auto kopen is voor de liefhebber een leuke activiteit mits het geld er natuurlijk is. Mocht je iets krapper in je budget zitten, dan is een tweedehandswagen nog steeds een prima optie. 

Maar wanneer je echt een liefhebber bent is het aan te raden tenminste één keer in je leven een spiksplinternieuwe auto zelf samen te stellen. Het is het dan meer dan waard! 

Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl