Home Tips en tops importeren auto uit USA

Tips en tops over het importeren van een auto uit de USA

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een auto uit het buitenland te importeren. Dit levert dan ook veel voordelen op. Niet alleen omdat het aanbod dan veel groter wordt, maar ook omdat je vaak veel completere auto’s uit een ander segment kunt krijgen. Slim bekeken


Als je het slim aanpakt, kun je dan ook flink wat geld besparen. Maar vergis je niet: het importeren van auto's brengt veel regelwerk en ook een aantal extra kosten met zich mee. Wil je dus een auto importeren uit Amerika, Duitsland of een ander land? Maar heb je geen idee waar je aan moet denken? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je moet weten voordat je deze spannende beslissing neemt. Houd rekening met eventuele invoerrechten. Daar ga je niet aan ontkomen, dus onze tip: doe je huiswerk goed. 

Invoerrechten 


Als je een auto buiten de EU importeert, moet je ook met eventuele invoerrechten rekening houden. Deze verschillen ook nog eens per land. De invoerrechten auto uit Amerika zijn bijvoorbeeld weer anders dan wanneer je een auto uit Engeland of Zwitserland haalt. 
Daarnaast is het belangrijk dat de auto bij thuiskomst wel door de RDW-keuring komt. Anders kom je niet in aanmerking voor een Nederlands kenteken en is het ook niet toegestaan om hiermee in Nederland te rijden. Het kan dan weer extra kosten opleveren om de auto wél goed te krijgen voor de keuring. 

Wees je er ook van bewust dat de waarde van de auto sneller kan dalen in Nederland. Bijvoorbeeld omdat de vraag naar dit soort auto’s in dit land gewoon lager ligt. Dan kan het zo zijn dat je de auto voor veel minder geld kunt verkopen als je uiteindelijk besluit om deze in te ruilen of aan te bieden. 
De juiste auto vinden 


Buitenlandse sites


Heb je de knoop doorgehakt en wil je echt een auto uit het buitenland halen? Dan is het natuurlijk wel zaak dat je de juiste auto kunt vinden. Er zijn verschillende sites waar je buitenlandse occasions kunt vinden. Voor het vinden van de juiste auto is het wel belangrijk dat je de zoektocht zo klein mogelijk houdt. Bedenk dus goed uit welk land je wilt importeren en naar welk merk je specifiek op zoek bent. Zo wordt het gemakkelijker om je zoekopdracht zo klein mogelijk te houden. 

Enige talenkennis van het land van herkomst is ook fijn. Hierdoor is het gemakkelijker om te communiceren met de verkopende partij. Heb je zelf weinig ervaring of kennis van de taal? Dan is het goed om hier extern iemand voor in te schakelen. Overige zaken

Dan zijn er ook nog andere dingen waar je mogelijk rekening mee moet houden. Lees je in elk geval goed in over de bijkomende kosten. Ben je daadwerkelijk voordeliger uit als je de auto uit het buitenland importeert? En zoniet, wat zijn dan doorslaggevende redenen om hier toch voor te kiezen? Dit kan bijvoorbeeld zijn dat deze type auto niet in Nederland wordt verkocht. Koop bij voorkeur altijd bij een merkdealer. Dan weet je zeker dat alles goed afgehandeld kan worden. 

Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl