Home Audi A3 Berline: sportief en stijlvol autorijden

Audi A4 of toch een stijlvolle A3 Berline?

Audi A3 Berline: sportief en stijlvol autorijden

Dat Audi auto's maakt die je wilt is niets nieuws. Maar een model waar we in het bijzonder gecharmeerd van zijn, is de Audi A3 Berline. We vertellen meer over deze begeerlijke en opvallend grote berline die in 2020 op de markt kwam.


Berline?

Niet bekend met de term 'berline'? Dat is een carrosserievorm met vier portieren en een kofferdeksel. De kofferbak kan bij een berline meestal niet via het bestuurdersgedeelte bereikt worden, maar is een afzonderlijk afgesloten kofferbak, hoewel een in delen neerklapbare achterbank de bagageruimte alsnog van binnenuit bereikbaar kan maken. Komt dat je bekend voor?

Dat komt omdat 'berline' simpelweg een andere term is voor sedan! Zo zie je maar, je bent nooit te oud om te leren.Concurrent voor de A4 Berline

Met de Audi A3 Berline heeft de Duitse autofabrikant wat ons betreft een model geproduceerd dat de eigen eerste generatie A4 Berline beconcurreert. Gebaseerd op de A3 Sportback, is de A3 Berline een wagen met een lengte van in totaal 4,5 meter: 15 centimeter langer dan de Sportback. De voorganger van deze auto deed al denken aan de A4 Berline, maar dan een maatje kleiner. Dit model is echter op
twee centimeter na even lang als die eerste generatie Audi A4 Berline, een echte volwassen wagen dus. Er valt dus wat te kiezen voor de liefhebber.Veel gemeen met de Sportback

De A3 Berline is gevormd in de stijl van de eerdergenoemde Sportback met onder andere een breed uitgesmeerd Singleframe-radiatorrooster, wat bredere heupen en scherpe lijnen rondom. Om de uitstootcijfers laag te houden is ook de Berline aerodynamisch geoptimaliseerd. Net als bij de Sportback is het dashboard wat naar de chauffeur gericht en zit het vol met schermen, waaronder een infotainmentsysteem met uitgebreide connectiviteit en vloeiende smartphone-integratie. Ook leuk: dankzij de programmeerbare sleutel worden je voorkeuren qua zetelpositie, airco en radiozender (standaard digitale radio!) onthouden. 


Elegant model

Bijzonder voor deze sedanvariant van de Audi A3 Sportback, is de specifieke lichtsignatuur. Ook de horizontale gordellijn kenmerkt de Audi A3 Berline, waarover velen het eens zijn dat het een zeer aantrekkelijke wagen is. Ook de afwerking van het kofferdeksel draagt bij aan die elegantie: deze mondt uit in een kleine spoiler, die overigens ook in een uitvoering van koolstofvezel besteld kan worden.

Duitse kwaliteit


Ben je wel gecharmeerd van Duitse kwaliteit en in het bijzonder van de luxe elegantie van Audi, overweeg dan zeker ook eens de A3 Berline. Misschien is deze ruime, aantrekkelijke en buitengewoon moderne wagen wel dé auto die bij jou past. Het mooie is dat je 'm helemaal naar jouw eigen wens kunt samenstellen. Wellicht een idee om een proefrit aan te vragen, in het echt is alles veel mooier :-)


Maak kennis met 't kleinere zusje van de A3, de A1

En dan doen we het gelijk goed natuurlijk, de Audi A1 in de 'S' uitvoering. Dat staat voor 'Sport'. Dit maakt de A1 tot een potent karretje, let wel op vaak zijn dit wel optische verfraaiingen. Vaak zijn de wielkasten wat breder (en in kleur meegespoten), hebben de bumpers een sportiever uiterlijk en -dit vinden wij gaaf- hebben deze uitvoeringen een diffussor. Natuurlijk prijken er een S-logo's aan de buitenkant en de binnenkant van de auto. Als je mazzel hebt is het onderstel iet aangepast, of kun je dit zelf aanpassen via de boordcomputer in de auto. Natuurlijk een no brainer, maar lichtmetalen velgen zijn standaard bij deze uitvoering.

Nog verder?
Dan kom je uit bij de legendarische 'RS' letters. Deze letters staan voor 'Renn Sport' en is de absolute bij Audi als het gaat om prestaties en looks. Bekende uitvoeringen zijn de RS3, RS4 en RS6. Je ziet wat minder RS5's en RS7's op de weg. Stuk voor stuk extreem snelle wagens die je eigenlijk af en toe zou moeten uitlaten op het circuit!Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl