Home Blog

Archief voor 'koeling en zonnewering'

Een auto ventilator houdt het hoofd koel én warm!

Gepost op 07-11-2014 door Mart in Zomertips, koeling en zonnewering
In de zomer op de parkeerplaats: je durft gewoon niet in te stappen! Zo warm is je auto nadat hij een paar uur in de zon heeft gestaan. Jouw auto komt nog uit het tijdperk dat deze niet standaard voorzien was van een airco. Een auto ventilator is dat wellicht iets voor jou. Er zijn een paar typen 12v ventilatoren, welke het beste is? Je weet het na het lezen van dit artikel.

12V auto ventilator tips

Een extra hulp bij het afkoelen van de autocabine is een auto ventilator. Maar mist je dat sommige auto ventilators naast verkoeling ook warme lucht kunnen produceren? Dit kan bijvoorbeeld praktisch zijn op de winterse ochtenden als het motorblok nog warm moet worden: dan kan de auto ventilator alvast voor de eerste warmte zorgen. Deze warmte-blazende auto ventilatoren worden eveneens van stroom voorzien via een adapter die je aansluit op de sigarettenaansteker in de auto.


Rijden in de bergen: een hele toer!

Gepost op 03-08-2012 door Mart in Zomertips, koeling en zonnewering

Rijden in de bergen is een klus die nogal wat vergt van zowel bestuurder als voertuig. Er kunnen vervelende of zelfs levensgevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is het zeer belangrijk om goed voorbereid te vertrekken. Wij helpen je op weg!

Rijden in de bergen

Vergis je niet: rijden in de bergen vereist hele andere vaardigheden van een bestuurder dan rijden in het vlakke Nederland. Voldoende rijervaring en controle over je voertuig zijn essentieel.

Hellingproef

Het is een goed idee om voor vertrek even te oefenen met vaardigheden zoals keren op een smalle weg, achteruitrijden over een langere afstand en de hellingproef: het (vanaf een hellend vlak) uit stilstand vloeiend in beweging brengen van je auto.


rijden in de bergen bergpas

Zonbescherming: handig en veilig in de auto

Gepost op 03-03-2012 door Mart in Zomertips, koeling en zonnewering
Een laagstaande zon zorgt er voor dat je minder goed zichtbaar bent en dat je zelf minder goed ziet. Als de zon achter je staat wordt je minder goed waargenomen.

Zonneklep onmisbaar

Vooral tijdens ontstaan van de auto file's kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Een zongordijn kan dan erg handig zijn. Waarom wil je een (extra) zonnescherm in de auto? 

1) Voorkomt verblinding door laagstaande zon 
2) Eenvoudig aan de zonneklep te bevestigen 
3) In verschillende posities te verstellen 


Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl