Home Blog

Archief voor 'Remmen verfraaien'

Remwegverkorting van 4 meter bij 80km per uur!

Gepost op 06-02-2012 door Mart in Remmen, Remmen verfraaien

Je kent het wel; je rijdt op een opstopping af en iedereen gaat opeens vol in de remmen. Niet ondenkelijk dat er dan iemand niet goed oplet en voor dat je het weet heb je een kop-staart botsing.


Achterliggers

Niet alleen in bovenstaande voorbeeld bestaat de kans op een kop/staartbotsing. Ook voor het stoplicht, of als het zicht slecht is heb je te maken met een vergrote kans op een aanrijding. Via de Brake Alert laat je achterliggers duidelijk zien hoe hard jij remt. Hoe harder je remt hoe sneller het 3e remlicht gaat flikkeren. Hierdoor is de kans groter dat de achterligger je eerder ziet en dus voorkom je een potentiele aanrijding...


Laat zien dat je hard remt!

Trommelremmen verven, race look voor weinig 's!

Gepost op 02-02-2012 door Mart in Remmen, Remmen verfraaien

Vooral kleinere 'bommetjes opwielen' zijn vaak uitgevoerd met een trommelremsysteem op de achterwielen. De voorwielen worden wel geremd door schijfremmen. Van die roestige trommelrem wordt je niet vrolijk, dus ga je de trommel verven. Met onze tips gaat dat helemaal goed komen!


Trommelremmen verven

Vaak zien de trommels er na verloop van tijd grijs en grouw uit. Zonde, met een likje verf maak je er zo wat mooi's van!
Bij trommels is gelukkig geen demontage nodig. Krik de achterkant op, zet er assteunen onder en haal de wielen eraf Ga nu aan de slag met de staalborstel en schuurpapier (om het oppervlak glad te krijgen). Spuit daarna de remmenreiniger op en wrijf alles goed schoon.


 


Trommelrem verven wordt vaak niet gedaan: jammer!
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl