Home Blog

Archief voor 'autocleaning'

Muffe lucht in auto? Auto luchtverfrisser biedt uitkomst!
Gepost op 30-12-2014 door Mart in Poetsmiddelen, autocleaning
Als automobilist spendeer je behoorlijk wat tijd achter het stuur. Dan is het wel zo prettig als je trouwe vierwieler fris ruikt. In je auto kan om allerlei redenen een vervelende geur blijven hangen. Er zijn veel verschillende luchtverfrissers te koop, van auto parfum tot geurboompjes en van een simpele luchtverfrisser auto voor aan je binnenspiegel tot een verfrisser die je in de 12V aansluiting plugt. En als je dat liever doet, kun je er ook één zelf maken. Hieronder vertellen we je hoe!


Typen auto luchtverfrissers

Als je op zoek bent naar een goede luchtverfrisser om die vervelende geurtjes uit je auto te verdrijven, doen we je graag enkele suggesties aan de hand. Hieronder vergelijken we er vier met elkaar, waarbij we de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten. We beginnen met de geurboompjes, die je waarschijnlijk wel kent.

Geurboompjes

Geurboompjes zijn ongetwijfeld de bekendste luchtverfrissers op de markt. Wil je een luchtverfrisser kopen, dan is een geurboompje een simpele en goedkope manier om nare geurtjes uit je auto te verjagen. Een nadeel van deze variant is echter dat hij aan je binnenspiegel heen en weer bungelt en zo je zicht kan belemmeren. Je kan hem ook ergens anders aan hangen, zoals aan een haakje voor je jas, aan de handgreep boven de deur aan de bijrijderskant of op een andere plek die voor jou werkt.

Het geurboompje is de meest bekende auto luchtverfrisser
Droogijs reinigen auto: de auto wordt écht brandschoon
Gepost op 01-03-2014 door Mart in Poetsmiddelen, autocleaning
Je auto, en dan met name een oldtimer pak je met satijnen handschoentjes aan. Die tectyllaag moet van de auto af, maar hoe doe je dat zonder schade aan te brengen aan de lak? En de onderdelen die niet nat mogen worden, de dynamo's bijvoorbeeld: hoe krijg je die goed schoon? In dit artikel lees je alles over droogijs reinigen. Met deze reinigingsmethode behaal je een verbluffend resultaat zonder je auto schade te bezorgen.


Vervuilde onderdelen 

Droogijs reinigen, of droogijsstralen, is niet alleen interessant voor de eigenaar van een klassieker. Ook voor kwetsbare en moeilijke te bereiken onderdelen van de gewone personenauto is de koudijstechniek bijzonder geschikt.

Denk bijvoorbeeld aan het motorblok en de carburateur. Het schoonmaken van deze onderdelen is een arbeidsintensieve en tijdrovende klus en levert vrijwel nooit een bevredigend resultaat op: daar zijn bepaalde delen domweg te onbereikbaar voor. 

Met 't reinigen van de auto met droogijs bedoelen we niet dit natuurlijk ;-)

Motorblok reinigen? Zó maak je de motorruimte schoon!

Gepost op 10-02-2014 door Mart in Poetsmiddelen, autocleaning
Voor de meest automobilisten blijft het motorblok toch een beetje onontgonnen gebied. Je kijkt alleen eens in de zoveel tijd onder de motorkap om de olie te peilen en te verversen. Dat is zonde, want het loont de moeite je motorblok zo nu en dan aan een grondige schoonmaak te onderwerpen. Lees hieronder waarom dat zo is. Ook geven we je tips en instructies over hoe je je motorblok reinigen kan. 


Motorblok reinigen, waarom?

Eén keer het motorblok reinigen en het waarom straalt je van alle kanten tegemoet.  Na een goede twee uur schoonmaken ziet de ruimte onder de motorkap er weer zo goed als nieuw uit en niet langer als het roestige binnenste van een oud barrel. Maar niemand kijkt daar toch ooit? denk je misschien. Waarom zou je de motorruimte schoonmaken? Voor de liefhebber die rondrijdt in een klassieker is het antwoord duidelijk.

Onterecht onderbelicht: het schoonmaken van met motorcompartiment.
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl