Home Blog

Archief voor 'geldzaken'

Vrijwaringsbewijs: je bent geen auto eigenaar meer

Gepost op 23-02-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Als je een auto als particulier verkoopt regel je een deel van het papierwerk op het postkantoor. Op onze auto overschrijven op postkantoor pagina leggen we dat stap voor stap uit. Op het postkantoor ontvang je het vrijwaringbewijs. Het belang van dit papiertje leggen we hier uit!

 

Functie vrijwaringsbewijs


Een vrijwaringsbewijs ontvang je na de verkoop van je auto. Met dit document bewijs je dat je geen eigenaar meer bent van de auto.

Een aantal wettelijk verplichte zaken komen dan te vervallen. Dat zijn:

1) Autoverzekering
2) Wegenbelasting
3) APK-keuring

Opzeggen autoverzekering

Stuur een kopie van het vrijwaringsbewijs naar je verzekeringsmaatschappij.


Het vrijwaringsbewijs berg je goed op!

Rijbewijs ophalen: gemeentehuis of stadsdeelkantoor?

Gepost op 09-02-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Gefeliciteerd, je bent geslaagd voor je rijexamen! Weken- of maandenlang heb je zitten ploeteren in de lesauto en alle verkeersregels in je hoofd gestampt. Maar het is je gelukt. Dat felbegeerde roze pasje kun je bijna vasthouden. Bijna, want je moet je rijbewijs nog wel even ophalen.


Rijbewijs ophalen, dan rijden

Voordat je echt in de auto mag stappen zonder dat er een instructeur naast je zit, moet je je rijbewijs aanvragen. Dit doe je bij het gemeentehuis of stadsdeelkantoor in de plaats waar je woont. Je rijbewijs krijg je helaas niet direct mee. Denk nou niet dat je in de tussentijd best een stukje kunt rijden, want als je wordt aangehouden ben je de klos. Rijden zonder rijbewijs is verboden, ook al ben je geslaagd voor je rijexamen. Wacht dus met rijden tot je je rijbewijs hebt opgehaald.

 


rijbewijs ophalen: postkantoor of toch stadsdeelkantoor?
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl