Home Blog

Archief voor 'Metersets en instrumenten'

Wat is de beste auto telefoonhouder? Wij vergeleken er 4
Gepost op 06-10-2017 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Laat jij je liever de weg wijzen door een smartphone dan door een los of ingebouwd navigatiesysteem? Dan wil je natuurlijk niet dat je dure telefoon bij elke bocht door de auto vliegt. Bovendien moeten aanwijzingen op het telefoonscherm goed zichtbaar zijn. Op welke plek in de auto wil jij de telefoonhouder bevestigen? En hoe? Er zijn diverse mogelijkheden. We zetten de voors en tegens voor je op een rijtje. Zo kun jij onderweg veilig navigeren en bellen.

4 typen t
elefoonhouder auto

Smartphones zijn bijna niet meer weg te denken uit onze dagelijkse rijervaring. En dat is meestal positief, maar soms wat minder (denk aan de veiligheid!). We gebruiken mobiele telefoons als navigatiesysteem, om muziek af te spelen en om dat ene handsfree-telefoontje af te handelen. (Tenminste, we hopen dat je behalve voor bovenstaande activiteiten je smartphone tijdens het autorijden niet gebruikt!)


Veiligheid voor alles: gebruik altijd een auto telefoonhouder

Claxon en luchthoorn, wat mag er nu wel en niet?

Gepost op 25-12-2013 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Met een claxon en luchthoorn kan je natuurlijk veel mensen de stuipen op het lijf jagen. En dat is soms ook weleens erg verleidelijk. Zeker als je voor de zoveelste keer wordt afgesneden of te maken hebt met een vervelende bumperklever. Met een luchthoorn zal diegene dat niet snel weer flikken. Maar is dit wel zo handig? Onnodig claxonneren kan je erg duur komen te staan. Lees hier alles over de vereisten waar je claxon en luchthoorn aan moeten voldoen.

Claxon en luchthoorn

Zoals je begrijpt ben je verplicht om in je auto een claxon te hebben. Hiermee kan je in noodsituaties iemand anders waarschuwen. Er zijn natuurlijk ook nog wel heel wat andere keren dat je maar wat graag je claxon zou willen gebruiken, daar zullen we zo meteen dieper op ingaan. Een claxon bedien je over het algemeen door op het middelste gedeelte van je stuur te drukken. Het is dus aangesloten op je accu en maakt gebruik van elektriciteit. Een luchthoorn is een wat zwaarder middel om een signaal af te geven en werkt op een heel andere manier: met behulp van de pneumatiek. Dat wil zeggen met behulp van samengeperste lucht of bepaalde gassen die door de hoorn wordt geblazen. 

Een typisch voorbeeld van een luchthoorn

Meterset: extra inbouwmeters geven waardevolle info!

Gepost op 26-09-2013 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Wat gebeurt er onder je motorkap? Zonder complete meterset of een leuke verzameling inbouwmeters kun je daar eigenlijk weinig over zeggen. Zeker als je een getunede motor hebt wil je zoveel mogelijk informatie! Gelukkig zijn er prachtige losse inbouwmeters en metersets verkrijgbaar, die je alles vertellen over de performance van je auto.


Meterset

De die-hard autofreak neemt echt geen genoegen met twee standaard metertjes in het dashboard. Want wat weet je dan eigenlijk? Watertemperatuur? Check. Brandstofvoorraad? Check. Temperatuur en druk van de olie? Ehm, onbekend. Mogelijk defect aan de motor? Dat zou zomaar kunnen. Conditie van de accu? Geen flauw idee. Turbodruk en -vacuüm? Okay, okay, tijd voor een extra meterset... kom maar op met die inbouwmeters!  

De A-style meterhouder

Meterhouders: in een oogopslag je motorwaarden!

Gepost op 18-03-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Als je je auto motor getuned hebt, of je hebt plannen daarvoor is het raadzaam om eens over aanvullende metersets na te denken. Naast het feit dat de meters belangrijke motor-informatie geven, staat het ook nog eens strak.

Metersetshouder

Als je meters wilt gaan inbouwen is het raadzaam van te voren na te denken waar je meter(s) wilt gaan plaatsen. De meest voor de handliggende plekken zijn langs het raamstijl en op of in het middenconsole.

3 voudige meterhouder

In deze meterhouder kun je 3 meters inbouwen. Let dan wel op de diameters van de tellers. De meest gangbare meter-maten zijn 52MM en 60MM en worden vaak op de raamstijl gemonteerd


Meterhouderset voor 3 meters. Montage gaat op raamstijl.

Head up display: informatie op binnenkant autoruit

Gepost op 21-02-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Head-Up Display toont o.a. snelheid, toerental en navigatie informatie op het voorraam. Het zicht bij dag is net zo goed als in het donker. Grote voordeel is dat je continue zicht op de weg hebt.

Head-Up Display

Een head up display is een systeem dat voertuig informatie op het voorraam projecteert.

De bestuurder hoeft geen seconde de ogen van de weg halen. Er hoeft dus niet 'even' naar de tellers op het dashboard gekeken te worden. Op de Autobahn is dat zeker geen overbodige luxe.

1 seconde...

Is het erg dat je 1 seconde niet op de weg kijkt? Nou, in sommige gevallen wel.

Van straaljager in auto

Het systeem wordt al jaren gebruikt in de luchtmacht. Op het cockpitraam van helikopters en straaljagers wordt informatie getoond. Elke seconde telt. Straaljagers halen 1600 k/m per uur, da's 600 meter per seconde!


Dashboard verlichting: de mogelijkheden op een rijtje

Gepost op 18-02-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Je kan je dashboard ook aanpassen om het er een beetje sportief te laten uitzien. De goedkoopste oplossing zijn een aantal tuning stickers die je over je dashboard plakt.


Dashboard verlichting

Er zijn ontelbare kleuren te vinden, dus de tuner zal zeker zijn smaak vinden tussen ons grote aanbod. Laat je dashboard er sportief uitzien via carbon look stickers.

Een andere oplossing is een dashboardfolie, deze folie knip je zelf op maat. Als je ook je wijzerplaten nog aanpast door een gekleurd exemplaar, krijg je wel een heel sportief dashboard. Er is ook raamfolie om je ramen te tinten. Daarnast zijn er pasklare oplossingen. Deze mallen plak je eenvoudig over je dashboardpanelen heen. Kind kan de was doen.


Geef je auto interieur meer uitstraling!

Shift light voor het optimale schakelmoment

Gepost op 15-02-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Shift lights vormen vaak onderdeel van een meterset. Het zijn LED lampjes die aangeven wanneer je dient te schakelen. Natuurlijk leuk om indruk op je vrienden mee te maken, maar het beschermt ook je motor tegen het maken van te hoge toeren. We leggen het je uit!

Shift light indicator

Ook wel schakellamp genoemd. Vaak bestaat het uit een shift light en toerental begrenzer.

Allereerst zal de shift light 1 voor 1 oplichten, daarna schakelt de toerenbegrenzer in. Dit is per motor in te schakelen voor V4, V6, V8, V10 en V12 motoren met bobines.

Dit betekent dat je bijv. de eerste LED laat branden op 5.500 rpm en de vierde LED op 6.000 rpm.


Shift lights geven het optimaleschal moment aan.
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl