Home Blog

Archief voor 'Autokosten'

Kentekencard: handzaam en behoorlijk fraude-proof

Gepost op 25-12-2013 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Wat zijn de voor- en nadelen van de nieuwe kunststof kentekencard? Wat verandert er precies en wanneer? Waar moet je als voertuigeigenaar op letten? Tuning-gids geeft je de ins & outs.


Kentekencard

Ons rijbewijs kreeg al eerder het handige formaat van een creditcard en nu is ook ons kentekenbewijs aan de beurt. Weg met die verkleurde, verfrommelde en 78 keer opnieuw gevouwen vrij gemakkelijk na te maken papieren. Deze kant op met die handzame, gebruiksvriendelijke en ultraveilige kentekencard! Toch? 

Is de kunststof kentekencard werkelijk zo'n verbetering en... wat verandert er eigenlijk allemaal voor de autobezitter?

Dashboard camera houdt premie autoverzekering laag!

Gepost op 09-11-2013 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Wat heeft een dashboard camera te maken met je autoverzekering? Een dashcam is niet alleen ontzettend gaaf en onmisbaar voor de racefanaat, maar het monteren van een dashcam is bovendien zeer verstandig met het oog op je autoverzekering. Tuning-gids.nl vertelt je waarom.

Dashboard camera

In de racerij zie je het bijna in elke wagen: de dashboard camera. Op internet barst het van de spectaculaire beelden met indrukwekkende ongevallen en levensgevaarlijke capriolen in de hoofdrol. 

Een dashcam is een autocamera die je op je dashboard of aan de voorruit bevestigt. Eenmaal ingeschakeld legt de dashcam jouw rijgedrag én dat van anderen vast... zeer interessante materie voor autoverzekeraars! Er zijn behoorlijk wat soorten en maten; wij zetten wat tips op een rijtje voor je. Onze grootste tip: zorg voor voldoende geheugen in de dashcam, dan hoef je niet zo vaak met materiaal te overschrijven of downloaden. Succes!

Hoe én waar verzeker je auto accessoires het optimaal?
Gepost op 07-07-2013 door Mart in Autokosten, geldzaken
Je wilt je auto mooier maken. En dus zet je er een goede geluidsinstallatie in en zet je er lichtmetalen velgen op. Bij welke verzekeraars zijn je accessoires het beste gedekt voor schade of diefstal? Wij deden een onderzoek met een verrassende winnaar!
 


Auto accessoires verzekeren

Met extra opties en accessoires kun je je auto naar eigen smaak inrichten. Maar accessoires maken je wagen ook waardevoller en dus aantrekkelijker voor dieven. Met een Lpg-installatie, spoilers, een goede geluidsinstallatie en een set licht metalen velgen is je auto al snel een paar duizend euro meer waard. Maar hoeveel keren de verzekeraars eigenlijk uit als deze beschadigd raken of worden gestolen? 

Extra accessoires op de auto? Denk aan je verzekerde waarde!

Autorecycling: het tweede leven van een auto

Gepost op 30-04-2013 door Mart in Autokosten, geldzaken
Er komt een tijd dat je geliefde auto het niet meer doet, een flinke  schade hebt gehad, of niet meer door de APK-keuring heen komt. Lang verhaal kort;  de waarde van de auto weegt niet meer op tegen de reparatiekosten. Ook wel een Total loss genoemd in de verzekeringswereld. Een kleine troost: een deel van je auto zal nog worden gebruikt. Hoe? Lees dan gauw verder over het proces van autorecycling.


Groene autorecycling

Het maakt niet uit in welke unieke, extravagante kleur jouw auto is gehuld: autorecycling gaat tegenwoordig op een gewone,
groene manier. Was de problematiek van de uitputting van grondstoffen en de alsmaar groeiende afvalbelt een aantal jaren terug nog een groot probleem: nu wordt dit gereduceerd door te recyclen, ook auto's worden nu veelvuldig gerecycled.

Een hoop waardeloze schroot? Zeker niet!

Pechhulp verzekering: driedubbel verzekeren is zonde!

Gepost op 03-08-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Nederlanders staan bekend als een zuinig volkje. Maar toch smijten we massaal geld over de balk als het gaat om onze pechhulp verzekering. Veel mensen zijn twee- of zelfs drievoudig verzekerd voor pechhulp… zonde van het geld!


Pechhulp verzekering

Als Nederlander krijg je gemiddeld eens in de vier jaar autopech. Elke maand krijgen meer dan 100.000 Nederlanders panne. Het grootste deel strandt wegens een weigerende startmotor (20 %), maar ook een lege accu (17 %), een lekke band (9 %), een defecte motor (8 %) en achtergelaten sleutels (4 %) zijn vaak de oorzaak van de autopech. Een pechhulp verzekering is dus zeker geen overbodige luxe!

Pechhulp verzekering: geen overbodige luxe!

Autotaxatie: verzeker juiste waarde van je auto!

Gepost op 19-04-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Wel eens bedacht wat er gebeurt als je perfect getunede auto total loss wordt gereden? Of als de auto waar je net voor duizenden euro’s in hebt geïnvesteerd, getroffen wordt door brand of diefstal? Dan keert je verzekering alleen de dagwaarde uit... Wil je dit voorkomen, laat je auto dan taxeren!

Taxatie auto noodzaak

Stel dat je net een mooie auto gekocht hebt met alles erop en eraan. Je hebt er drieduizend euro voor neergelegd, maar volgens je verzekeringmaatschappij is de dagwaarde maar duizend euro. Gebeurt er wat met je getunede auto, dan krijg je dus maar duizend euro vergoed. Je kunt dan fluiten naar de overige tweeduizend euro die je betaald hebt. Laat je de auto taxeren, dan wordt de werkelijke waarde van je auto bepaald en doorgegeven aan je verzekering.


Verzekeren tegen taxatie waarde: noodzakelijk? Vaak wel!

Auto verzekeren op naam van je ouders, slim of dom?

Gepost op 30-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken

Mensen met een auto zijn in Nederland bij wet verplicht een autoverzekering af te sluiten. Het is dus voor iedereen die een auto koopt ook zaak een verzekering af te sluiten. Voor jonge bestuurders kan dit soms erg lastig zijn. Ze hebben minder geld te besteden, maar moeten een hoge premie betalen.



De statistieken

Mensen met een auto zijn in Nederland bij wet verplicht een autoverzekering af te sluiten. Het is dus voor iedereen die een auto koopt ook zaak een verzekering af te sluiten.

Voor jonge bestuurders kan dit soms erg lastig zijn. Ze hebben minder geld te besteden, maar moeten een hoge premie betalen.

 


auto verzekeren op naam ouders: niet doen!

BPM berekenen: lees hier alles over BPM informatie

Gepost op 30-03-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Auto import vragen? Goedkoop een auto importeren hebben we al eens besproken. Omdat we veel vragen hebben ontvangen over de BPM (Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen) ontvangen tref je op deze pagina alle ins en outs aan over BPM informatie.


BPM informatie

Je krijgt met Belasting van personenauto's en motorrijwielen te maken bij auto import. D.w.z. als je zelf een auto of motor uit 't buitenland gaat halen en deze (verplicht) laat registreren in het kenteken register van de RDW.


Bespaar op de aanschaf van een auto: importeer 'm!

Auto schorsen kan geld opleveren, hier de tips

Gepost op 29-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Bezig aan een groot tuning of old timer project? Dikke kans dat je auto dan een lange periode niet op de openbare weg komt. Wel eens gedacht je auto te schorsen? Dit bespaart je ook nog eens kosten! Hier lees je wat je moet doen om het kenteken schorsen vlekkeloos te laten verlopen.


Auto schorsen


Het is natuurlijk zonde om niet noodzakelijke autokosten te hebben. Als je heilige koe voorlopig niet op de openbare weg strepen zal trekken is het raadzaam 'm te laten schorsen. Dat doe je online via de website van de RDW of bij een van de kentekenloketten. Dat zijn de loketten van de RDW en speciale daarvoor bevoegde PostNL vestigingen.


Zelf doen

Je kunt dus ook zelf een auto schorsen van achter je PC. We gaan je nu het schorsing auto stappen plan uitleggen.


Auto laten schorsen: voorkom onnodige kosten.
Juiste auto lening bespaart je een hoop geld
Gepost op 26-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Een auto kost geld. Als je spaartegoed niet voldoende is een auto lening een optie. Kijk dan goed naar je financiële situatie. Zo voorkom je dat je een te dure auto financiering aangaat. We zetten een aantal krediet mogelijkheden op een rijtje.

Auto lening via dealer

Vrijwel elk autobedrijf kan je een auto financiering voorstel uit zijn mouw schudden. Maar wees op je hoede, beslis niet je 'feestvreugde' (auto kopen is toch leuk!) in de showroom.

Meten is weten, en ga elders ook leningaanbiedingen opvragen. In vrijwel alle gevallen is de rente op een persoonlijke lening bij je bank aanzienlijk lager is dan bij je aardige autodealer.


Een auto lening afsluiten: de tips lees je hier.
Inzittendenverzekering beschermt passagiers
Gepost op 26-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Hopelijk zul je 'm nooit nodig hebben, maar het is wel aan te raden er een af te sluiten. We hebben het over de inzittendenverzekering. Deze verzekering dekt schade en/of letstel aan passagiers die niet op je WA verzekering of ziektekostenverzekering gedekt is.
Inzittendenverzekering

Uiteraard hoop je nooit bij een ongeluk betrokken te raken, als het noodlot toch toeslaat, heb je dan wel eens aan je inzittenden gedacht?

Autoverzekering

Als gevolg van een verkeersongeval kunnen passagiers lichamelijk letsel oplopen of om het leven komen. Niet alle schades zijn via de autoverzekering gedekt. Er zijn 2 varianten:


Inzittendenverzekering: goed om er eens over na te denken.
Auto overschrijven: hoe werkt dat precies?
Gepost op 21-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Heb je zojuist de (tweedehands) auto van je dromen gevonden? Of heb je een geschikte koper gevonden voor jouw oude auto? En zijn jullie er financieel uitgekomen? Voor een goede afhandeling rest dan nog één ding: de auto overschrijven. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Auto overschrijven

Wanneer moeten we een auto overschrijven? In de volksmond zeggen we al snel dat we 'een auto overschrijven'. Officieel is de goede benaming van deze handeling 'een auto op kenteken zetten'.

Een auto overschrijven doe je als een auto van eigenaar wisselt. Dus als jij jouw auto aan iemand anders verkoopt of als je de auto van iemand overneemt. Hiervoor heb je het ´oude´ papieren kentekenbewijs nodig, of je kentekencard  plus de tenaamstellingscode.


Dagwaarde van een auto bepalen
Gepost op 19-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Leuke auto occassion gezien en wilt weten wat je huidige auto waard is bij inruil? Dan is er goed nieuws. Automobilisten krijgen voor het eerst sinds jaren meer geld terug voor hun oude auto als ze deze inruilen. Afgelopen jaar is de inruilwaarde 5 tot 7 procent gestegen.


Taxatie via internet 

Een taxatie kan ook via internet, maar ook bij een van de vele BOVAG erkende garages is het mogelijk de dagwaarde van een auto te laten bepalen.

Er zijn meer dan 3.000 onafhankelijke autobedrijven die lid zijn van BOVAG. Verspreid over heel Nederland.


Rijschool kiezen: waar moet je op letten?
Gepost op 19-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Het rijbewijs halen, dat wil haast iedereen. Elk jaar doen honderdduizenden kandidaten examen bij het CBR voor het autorijbewijs. Wees kritisch bij het kiezen van een rijschool. Het is natuurlijk zonde om je getunde bolide straks in de vangrail te parkeren...en goede rijopleiding is een veilige basis voor de rest van je leven!

De ene rijschool geeft veel meer ´waar voor je geld ´ dan de andere. Wij geven je enkele tips:

Hoeveel kandidaten slagen bij de rijschool waar jij wilt gaan rijden?

Iedere rijschool krijgt daarvan jaarlijks een overzicht van het CBR.

Maakt de rijschool bij de rijlessen gebruik van een instructiekaart?

Op zo'n kaart wordt de voorgang van de rijopleiding bijgehouden.


Auto aankoopkeuring voorkomt miskoop!
Gepost op 11-03-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Als je van een particulier koopt is het raadzaam een aankoopkeuring uit te laten voeren. Een aankoopkeuring van een auto geeft je direct inzicht in de actuele staat van een auto. Geloof je de verkoper op zijn blauwe ogen, of ga je voor zekerheid.


Aankoopkeuring

De aanschaf van een gebruikte auto moet een leuke bezigheid zijn. Het is niet de bedoeling dat je achteraf voor allerlei onvoorziene autokosten komt te staan.

Aankoopkeuring occasion

Je koopt geen nieuwe auto, er zullen gebruikerssporen op de auto aanwezig zijn. Maar als de auto op de brug staat ziet een keurmeester veel 'waardevolle' aandachtspunten.


Een aankoopkeuring vertelt je de daadwerkelijke staat.
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl