Home Blog

Archief voor 'Poetsmiddelen'

Auto wassen na Saharazand: volg dit stap-voor-stap autowas plan en voorkom extra krassen
Gepost op 13-01-2023 door Mart in Poetsmiddelen, wassen
Saharazand - het woestijnstof dat uit de Sahara naar onze gebieden waait, kan een ware nachtmerrie zijn voor je autolak. Maar wees gerust, in dit artikel leer je hoe je de woestijnstof veilig verwijdert. Hoe je kunt voorkomen dat 't op je auto komt en hoe je je auto beschermt tegen het fijne woestijnzand. Dankzij onze tips en tricks, zul je snel weer rijden in een glimmende auto.

Sharazand op je auto?

...Is makkelijk te herkennen. Op vrijwel de gehele auto is een dun laagje stof of fijnzand zichtbaar. De kleur van de zanddeeltjes is vaak oranje. De auto is feitelijk bedekt met een oranje waas. Goed, het spul is dus vrij simpel te herkennen. Maar hoe komt het zand uit de Sahara, wat ook wel 'bloedregen' vanwege de kleur wordt genoemd, überhaupt op jouw auto terecht? De woestijn is letterlijk 3.000 kilometer verwijderd van Nederland!


Het resultaat van woestijnzand op het achterraam

Aquapel: helder en beter onder alle omstandigheden

Gepost op 10-01-2023 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming
Hebt je wel eens geprobeerd te kijken door een glas melkachtig het water? Het is bijna onmogelijk om te doen. Slecht zich is gevaarlijk in de auto. Nieuw ruitenwissers is dan niet altijd de oplossing, wij hebben het voor je uitgezocht...
Aquapel

Meer zicht in de de regen! Daar is iedereen bij gebaat. Na het aanbrengen van Aquapel zie je het tegemoet komend verkeer sneller en duidelijker.

Het maakt 't ook makkelijker ijs, sneeuw en vuil te verwijderen.


Via Aquapel meer zicht door de voorruit!
Auto kleien? Reinig autolak écht met auto klei [+ voorbeelden]
Gepost op 02-05-2016 door Mart in Poetsmiddelen, poetsen en wassen
Als je denkt dat je bolide na het autowassen écht helemaal schoon is, moeten we je helaas teleurstellen… Met name ingewerkte vogelpoep, boomsappen en teerspetters kunnen op termijn je lak aantasten. Door je auto te kleien geef je de autolak een dieptereiniging. Je ziet én voelt het verschil. Alles over auto kleien leggen we je loepzuiver uit in dit artikel.

Wat is autoklei?

Wat is autoklei en waarom wordt het ook wel auto detailing klei genoemd? Autoklei is een product gemaakt van petroleumhars, waaraan een mild schuurmiddel is toegevoegd. Dit middel breekt het meest hardnekkige vuil af dat je met normaal wassen en waxen niet kunt verwijderen. Het wordt detailing klei genoemd, omdat je de autolak (en andere onderdelen) tot in detail kunt reinigen. Je kunt de detailing klei veilig gebruiken (mits vochtig en zacht genoeg) op nagenoeg alle niet poreuze oppervlakken.
Denk hierbij aan autolak, glas, hard krasvrij plastic, spiegels en de meeste metalen. 


Autopoetsklei: voor het verwijderen van ingevretenvuil uit autolak

Bumpers weer zwart maken in 8 stappen!

Gepost op 12-07-2015 door Mart in Poetsmiddelen, poetsen en wassen
Er is niets zo frustrerend als doffe of grijze bumpers terwijl de rest van je auto staat te glimmen na die stevige wasbeurt. Je bumpers zien er na het opdrogen niet uit en dat is zonde van je werk. De boosdoeners? De zon, poetsvlekken en zware rijomstandigheden. Lees hier hoe jij de glans en kleur weer aan je bumpers teruggeeft!


Je bumper zwart maken

Als je bumpers zo dof zijn geworden door de eerder genoemde boosdoeners (poetsvlekken, zon, zware rijomstandigheden) dat ze er niet mooi meer uitzien, dan is het tijd om actie te ondernemen. Weet je niet precies hoe je te werk moet gaan? Geen zorgen, wij leggen het je haarfijn uit. Een bumper zwart maken heeft een dubbele functie: Het haalt het de oorspronkelijke kleur van je bumper weer naar voren. En het brengt een extra laagje op de bumper aan, die bescherming biedt.

Een kind kan de was doen, en direct resultaat.
Muffe lucht in auto? Auto luchtverfrisser biedt uitkomst!
Gepost op 30-12-2014 door Mart in Poetsmiddelen, autocleaning
Als automobilist spendeer je behoorlijk wat tijd achter het stuur. Dan is het wel zo prettig als je trouwe vierwieler fris ruikt. In je auto kan om allerlei redenen een vervelende geur blijven hangen. Er zijn veel verschillende luchtverfrissers te koop, van auto parfum tot geurboompjes en van een simpele luchtverfrisser auto voor aan je binnenspiegel tot een verfrisser die je in de 12V aansluiting plugt. En als je dat liever doet, kun je er ook één zelf maken. Hieronder vertellen we je hoe!


Typen auto luchtverfrissers

Als je op zoek bent naar een goede luchtverfrisser om die vervelende geurtjes uit je auto te verdrijven, doen we je graag enkele suggesties aan de hand. Hieronder vergelijken we er vier met elkaar, waarbij we de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten. We beginnen met de geurboompjes, die je waarschijnlijk wel kent.

Geurboompjes

Geurboompjes zijn ongetwijfeld de bekendste luchtverfrissers op de markt. Wil je een luchtverfrisser kopen, dan is een geurboompje een simpele en goedkope manier om nare geurtjes uit je auto te verjagen. Een nadeel van deze variant is echter dat hij aan je binnenspiegel heen en weer bungelt en zo je zicht kan belemmeren. Je kan hem ook ergens anders aan hangen, zoals aan een haakje voor je jas, aan de handgreep boven de deur aan de bijrijderskant of op een andere plek die voor jou werkt.

Het geurboompje is de meest bekende auto luchtverfrisser

Je auto wassen zonder water? Zo werkt het!

Gepost op 23-04-2014 door Mart in Poetsmiddelen, poetsen en wassen
Je auto wassen zonder water te gebruiken? Je maakt een grapje, dat is onmogelijk! Hoe kun je nu je auto wassen zonder water? Nou, schrik niet, maar dankzij de voortschrijdende techniek is het wel degelijk de realiteit. Tegenwoordig verschijnen er steeds meer producten op de markt waarmee je je auto stralend schoon kunt krijgen zonder dat de kraan open hoeft. Hoe deze producten werken? We leggen het je hieronder haarfijn uit!


Wassen mét water

Hoe het meestal gaat: je rijdt je auto voor de deur of naar de wasstraat of naar een andere plek waar je kan wassen en gaat aan de slag met emmertjes, borstels, sponzen, doekjes, zemen en allerlei schoonmaakmiddelen, en soms komt ook de tuinslang er nog aan te pas. 

Ondertussen is het met milieuonvriendelijke stoffen vermengde water door de afvoerputten naar de riolering afgevloeid en zijn je eigen schoenen en sokken helemaal doorweekt. 

Een sproeiflacon en een microvezeldoekje: dit gaat er echt af...
Droogijs reinigen auto: de auto wordt écht brandschoon
Gepost op 01-03-2014 door Mart in Poetsmiddelen, autocleaning
Je auto, en dan met name een oldtimer pak je met satijnen handschoentjes aan. Die tectyllaag moet van de auto af, maar hoe doe je dat zonder schade aan te brengen aan de lak? En de onderdelen die niet nat mogen worden, de dynamo's bijvoorbeeld: hoe krijg je die goed schoon? In dit artikel lees je alles over droogijs reinigen. Met deze reinigingsmethode behaal je een verbluffend resultaat zonder je auto schade te bezorgen.


Vervuilde onderdelen 

Droogijs reinigen, of droogijsstralen, is niet alleen interessant voor de eigenaar van een klassieker. Ook voor kwetsbare en moeilijke te bereiken onderdelen van de gewone personenauto is de koudijstechniek bijzonder geschikt.

Denk bijvoorbeeld aan het motorblok en de carburateur. Het schoonmaken van deze onderdelen is een arbeidsintensieve en tijdrovende klus en levert vrijwel nooit een bevredigend resultaat op: daar zijn bepaalde delen domweg te onbereikbaar voor. 

Met 't reinigen van de auto met droogijs bedoelen we niet dit natuurlijk ;-)

Motorblok reinigen? Zó maak je de motorruimte schoon!

Gepost op 10-02-2014 door Mart in Poetsmiddelen, autocleaning
Voor de meest automobilisten blijft het motorblok toch een beetje onontgonnen gebied. Je kijkt alleen eens in de zoveel tijd onder de motorkap om de olie te peilen en te verversen. Dat is zonde, want het loont de moeite je motorblok zo nu en dan aan een grondige schoonmaak te onderwerpen. Lees hieronder waarom dat zo is. Ook geven we je tips en instructies over hoe je je motorblok reinigen kan. 


Motorblok reinigen, waarom?

Eén keer het motorblok reinigen en het waarom straalt je van alle kanten tegemoet.  Na een goede twee uur schoonmaken ziet de ruimte onder de motorkap er weer zo goed als nieuw uit en niet langer als het roestige binnenste van een oud barrel. Maar niemand kijkt daar toch ooit? denk je misschien. Waarom zou je de motorruimte schoonmaken? Voor de liefhebber die rondrijdt in een klassieker is het antwoord duidelijk.

Onterecht onderbelicht: het schoonmaken van met motorcompartiment.

Beschermfolie auto: voorkom schadeherstelkosten!

Gepost op 18-01-2014 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming
Bang de lak van je portier te beschadigen wanneer je in of uit de auto stapt? Houd je je hart vast iedere keer dat je met je zijspiegel vlak langs een muur of andere auto rijdt? Kortom: bang om krassen of andere schade aan je lak op te lopen? Dan is de beschermfolie van Tesa Auto misschien iets voor jou. De folie is gemakkelijk zelf aan te brengen en helpt je dure lakreparaties te vermijden. Plakinstructies & tips lees je hier.


Beschermfolie

Meegespoten bumpers zijn in, rubberen stootstrips op bumpers zijn uit. Hierdoor zijn krassen tegenwoordig welhaast onvermijdelijk. Met deze ontwikkeling in het achterhoofd heeft de bekende Duitse tapeproducent Tesa speciaal voor de auto-industrie een breed assortiment aan beschermfolies ontwikkeld die je auto beschermen tegen krassen, corrosie, slijtage, schaven en steenslag. 


Op deze manier voorkom je steenslagschades

Steenslag: hoe kun je steenslag verwijderen?

Gepost op 21-06-2013 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming

Wel eens te maken gehad met steenslag? Stel, je hebt een lekker ritje gemaakt in je favoriete vierwieler. Je stapt uit, loopt om de auto heen en dan zie je 't. Steenslag in je motorkap. Putjes in je autospiegel en je voorruit. Jij bent de rest van de dag chagrijnig! Gelukkig kun je steenslag verwijderen. Beter: je kunt een steenslag reparatie gewoon voorkomen.

Steenslag

Steenslag: aartsvijand van de autobezitter die zuinig is op zijn autolak en er alles aan doet om deze te laten glimmen als een spiegeltje. Poetsen, waslaag aanbrengen, waxen... je bent er druk mee. Als een paar kleine steentjes je laklaag beschadigen dan is dat flink balen!

Steenslag is vaak niet alleen visueel gezien een smet op je mooie lak. Steenslag kan ook nog eens behoorlijk schadelijk zijn voor je plaatwerk of ruiten. Met als resultaat: roestvorming of een ster in je ruit. Een klassiek voorbeeld van steenslagschade zie je hier. Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Het voorkomen van steenslag is lastig te voorkomen, maar je kunt wel de kans flink verkleinen via onze tips!


Deze inslag moet onder handen genomen worden, anders roest!

Teer verwijderen van je auto: zó doe je dat!

Gepost op 19-04-2013 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming
Fijn he, zo’n nieuwe laag asfalt! Het rijdt zo lekker smooth als er geen gaten in de weg zitten. Alleen wel een beetje jammer dat je lak daarna volledig naar de knoppen is… Help, hoe kun je die kleverige teer verwijderen van jouw prachtige auto? Tuning-gids.nl zet alle tips om teerresten van je lak te verwijderen voor je op een rij.


Teer verwijderen

Teer is vast prachtig spul, maar het moet niet op je autolak terechtkomen! En dat is precies wat er gebeurt wanneer je nietsvermoedend over een stuk weg rijdt waar aan gewerkt wordt. Bij wegwerkzaamheden wordt regelmatig teer gebruikt en het vaak nog hete spul spat op van je wielen en komt ergens bij de spatborden op jouw mooie strakke lak terecht…

Niet getreurd, want teer verwijderen van je auto valt best mee. Als je maar geen gekke dingen doet.

Nee hè... niet alleen vuil, maar ook teerspetters op de lak!

Beslagen ruiten kun je voorkomen! (via deze tips)

Gepost op 28-12-2012 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming
Je stapt in de auto en start de motor. Maar na een paar minuten rijden moet je je wagen al langs de kant van de weg zetten: de ruiten van je auto zijn beslagen en je ziet bijna niets meer! Wat moet je doen om snel weer goed zicht te krijgen en hoe kun je het beslaan van je ruiten in de toekomst voorkomen? 

Beslagen ruiten

De ademdampen van de inzittenden, natte kleding en schoenen, buitenwater dat zich in of onder je matten verzamelt… Dit zijn allemaal dingen die ervoor zorgen dat de lucht in je auto vochtig is of wordt. Tel daarbij de extra vochtige lucht op waarmee we te maken hebben in de natste en koudste maanden van het jaar en het probleem is compleet: de ruiten van je auto zijn beslagen en je ziet geen hand voor ogen! 

Ga dus nooit zo rijden!

Lakstift: ideaal bij kleine krasjes en steenslag

Gepost op 18-10-2012 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming

Kleine krasjes of steenslag op je mooie autolak? Niet getreurd! Met een lakstift werk je deze oneffenheden gemakkelijk en snel weg. Een eenvoudig klusje, ook geschikt voor amateurs! Maar hoe pak je dat eigenlijk precies aan?

Lakstift

Een lakstift is geschikt om kleinere krasjes, waar nog geen roest onder zit, netjes weg te werken. Bijvoorbeeld die vervelende krasjes die je sleutelbos veroorzaakt aan het portier. Ook al ontgrendel je de sloten met je afstandsbediening, als je de deurhendel pakt slaan die sleutels toch nog tegen je lak aan…

Gelukkig kun je deze kleine krasjes heel snel verwijderen. Even lakken en je ziet er niets meer van! 


Een lakstift maakt dit soort krassen minder zichtbaar.

Steenslagbra voorkomt putjes en pitten in motorkap!

Gepost op 05-03-2012 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming
Een steenslaghoes voorkomt dat opspringende steentjes schade aan de motorkap toebrengt. Via steenslaghoezen kun je je auto ook nog eens verder customizen.

Steenslag op motorkap

Oorspronkelijk komen steenslaghoezen uit Australië. De wegen zijn daar van dusdanig slechte kwaliteit dat bescherming van de motorkap wenselijk was. Opspringende steentjes opgeworpen door voorgangers is daar eerder regel dan uitzondering.

Langzaam maar zeker verovert de motorkapbra nu ook Nederland.Sommige bestuurders voor de looks, sommige voor de bescherming. Een steenslagbra is circa 2MM dik en kan gedurende het hele jaar gebruikt worden.


Steenslagbra: optimale bescherming van de motorkap.

Dakhoes auto: bescherm je auto tegen regen & vrieskou

Gepost op 14-02-2012 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming
Soms kun je niet anders en moet je je auto onder een boom parkeren. De gevolgen zie je onvermijdelijk terug wanneer je weer wilt gaan rijden: het dak onder de vogelpoep. Een bekende irritatie voor velen.Met een dakhoes voor je auto voorkom je dit probleem. Een auto dakhoes houdt je auto niet alleen schoon, maar biedt ook een uitstekende bescherming tegen zon, regen, sneeuw en vrieskou. Waar moet je op letten als je een autohoes of dakhoes wilt kopen? Je leest het in dit artikel!


Waarom een dakhoes?

Bescherming tegen vogelpoep en andere hardnekkig vuil, denk bijvoorbeeld aan boomhars, is één reden om voor een auto dakhoes te kiezen. Een ander is bescherming van de lak tegen uiteenlopende weersomstandigheden als regen, zon, sneeuw en vrieskou. De waterafwerende stof waarvan de auto dakhoes is gemaakt voorkomt roestvorming.

Een klassieke Golf onder een dakhoes: maximale bescherming tegen weersinvloeden
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl