Home Blog

Archief voor 'Autostoelen'

8 soorten auto kussens die het zitcomfort verhogen

Gepost op 17-08-2015 door Mart in Autostoelen, Autostoel accessoires
Er is niets zo vervelend als een lange (of korte) rit te moeten maken, terwijl je autostoel totaal niet comfortabel zit. Gelukkig kun je dit pijnlijke autorijden voorkomen, door het gebruik van de juiste autostoelkussens. Je hebt de keus uit een breed scala aan verschillende stoelkussens. In dit artikel lees je alles over hoe en wanneer je welk autokussen gebruikt.


Waarom autostoel kussens?

Het is van groot belang dat je autostoel lekker zit. De meeste autostoelen kun je tot op zekere hoogte aan je eigen  houding en zitstijl aanpassen, maar soms is dat niet genoeg. In die gevallen zul je een hulpmiddel moeten gebruiken om wel de gewenste zithouding te verkrijgen. Er zijn allerlei soorten en maten kussens voor in de auto verkrijgbaar, die allemaal hetzelfde doel dienen. Juist, het autorijden comfortabeler maken. Daarnaast zijn er kussens die ervoor bedoeld zijn eventuele rug- of nekklachten als gevolg van een verkeerde zithouding in de auto te verminderen of zelfs compleet te laten verdwijnen.

auto zitkussens kunnen echte 'life savers' zijn.

Kuipstoelen vs. sportstoelen: een gevoelskwestie!

Gepost op 13-11-2012 door Mart in Autostoelen, Sportstoelen en gordels
Als je bezig bent je auto naar jouw persoonlijke smaak in te richten, dan mag je dat grote zachte ding waar je op zit natuurlijk niet vergeten. Die vervang je door een strakke sportstoel of kuipstoel. En omdat n sportstoel zo lullig staat, krijgt de passagier er ook een!


Kuipstoelen

Een kuipstoel is een zitplaats die de bestuurder of passagier goed op z'n plek houdt tijdens het accelereren of het maken van flinke bochten. Ideaal voor de die-hard autofan of circuitrijder, die niet van compromissen houdt. In een kuipstoel voel je je n met je auto. De kuipstoel heeft een vaste positie in een wagen en is niet echt verstelbaar: verstellen kan alleen als de stoel wordt losgeschroefd van het stoelframe. 


Zulke stoelen en gordels zien we graag!

Goed ingestelde hoofdsteunen voorkomt nekletsel

Gepost op 29-02-2012 door Mart in Autostoelen, Sportstoelen en gordels
Uiteraard hoop je nooit bij een kop-staart botsing betrokken te zijn. Als het noodlot dan toch toeslaat moeten de hoofdsteunen op de goed hoogte staan. Een juist ingestelde hoofdsteun voorkomt nekklachten. Lees hier hoe je jouw hoofdsteun optimaal afstelt.


Hoofdsteun auto

Uit tests van de ANWB blijkt dat veel automobilisten de hoofdsteun niet goed afgesteld hebben. Hoofdsteunen hebben als primaire taak je hoofd en nek te beschermen bij een kop-staart botsing. Bij een kop-staart botsing wordt een auto van achteren aangereden. Het hoofd zal naar achteren klappen.

Als de steun dan niet op de correcte hoogte staat kan dat wel eens vervelende gevolgen hebben. Dus stel 'm 1x goed in en als het goed is heb je er geen omkijken meer naar.


Goed ingestelde hoofdsteun voorkomt een hoop ellende!
Menu tuning-gids.nl
Daarom Tuning Gids
Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2017 Tuning-gids.nl