Home Blog

Archief voor 'Autostoelen'

Kuipstoelen vs. sportstoelen: een gevoelskwestie!

Gepost op 13-11-2012 door Mart in Autostoelen, Sportstoelen en gordels
Als je bezig bent je auto naar jouw persoonlijke smaak in te richten, dan mag je dat grote zachte ding waar je op zit natuurlijk niet vergeten. Die vervang je door een strakke sportstoel of kuipstoel. En omdat één sportstoel zo lullig staat, krijgt de passagier er ook een!


Kuipstoelen

Een kuipstoel is een zitplaats die de bestuurder of passagier goed op z'n plek houdt tijdens het accelereren of het maken van flinke bochten. Ideaal voor de die-hard autofan of circuitrijder, die niet van compromissen houdt. In een kuipstoel voel je je één met je auto. De kuipstoel heeft een vaste positie in een wagen en is niet echt verstelbaar: verstellen kan alleen als de stoel wordt losgeschroefd van het stoelframe. 


Zulke stoelen en gordels zien we graag!

Goed ingestelde hoofdsteunen voorkomt nekletsel

Gepost op 29-02-2012 door Mart in Autostoelen, Sportstoelen en gordels
Uiteraard hoop je nooit bij een kop-staart botsing betrokken te zijn. Als het noodlot dan toch toeslaat moeten de hoofdsteunen op de goed hoogte staan. Een juist ingestelde hoofdsteun voorkomt nekklachten. Lees hier hoe je jouw hoofdsteun optimaal afstelt.


Hoofdsteun auto

Uit tests van de ANWB blijkt dat veel automobilisten de hoofdsteun niet goed afgesteld hebben. Hoofdsteunen hebben als primaire taak je hoofd en nek te beschermen bij een kop-staart botsing. Bij een kop-staart botsing wordt een auto van achteren aangereden. Het hoofd zal naar achteren klappen.

Als de steun dan niet op de correcte hoogte staat kan dat wel eens vervelende gevolgen hebben. Dus stel 'm 1x goed in en als het goed is heb je er geen omkijken meer naar.


Goed ingestelde hoofdsteun voorkomt een hoop ellende!
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl