Home Blog

Archief voor 'Zomertips'

Een auto ventilator houdt het hoofd koel én warm!

Gepost op 07-11-2014 door Mart in Zomertips, koeling en zonnewering
In de zomer op de parkeerplaats: je durft gewoon niet in te stappen! Zo warm is je auto nadat hij een paar uur in de zon heeft gestaan. Jouw auto komt nog uit het tijdperk dat deze niet standaard voorzien was van een airco. Een auto ventilator is dat wellicht iets voor jou. Er zijn een paar typen 12v ventilatoren, welke het beste is? Je weet het na het lezen van dit artikel.

12V auto ventilator tips

Een extra hulp bij het afkoelen van de autocabine is een auto ventilator. Maar mist je dat sommige auto ventilators naast verkoeling ook warme lucht kunnen produceren? Dit kan bijvoorbeeld praktisch zijn op de winterse ochtenden als het motorblok nog warm moet worden: dan kan de auto ventilator alvast voor de eerste warmte zorgen. Deze warmte-blazende auto ventilatoren worden eveneens van stroom voorzien via een adapter die je aansluit op de sigarettenaansteker in de auto.


Rijden in de bergen: een hele toer!

Gepost op 03-08-2012 door Mart in Zomertips, koeling en zonnewering

Rijden in de bergen is een klus die nogal wat vergt van zowel bestuurder als voertuig. Er kunnen vervelende of zelfs levensgevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is het zeer belangrijk om goed voorbereid te vertrekken. Wij helpen je op weg!

Rijden in de bergen

Vergis je niet: rijden in de bergen vereist hele andere vaardigheden van een bestuurder dan rijden in het vlakke Nederland. Voldoende rijervaring en controle over je voertuig zijn essentieel.

Hellingproef

Het is een goed idee om voor vertrek even te oefenen met vaardigheden zoals keren op een smalle weg, achteruitrijden over een langere afstand en de hellingproef: het (vanaf een hellend vlak) uit stilstand vloeiend in beweging brengen van je auto.


rijden in de bergen bergpas

Goedkoop tanken, bespaar 15 procent aan de pomp!

Gepost op 26-03-2012 door Mart in Zomertips, motorkoeling
Klagen over hoge benzineprijzen helpt niets. Wel kunnen bedrijven eenvoudig vijftien procent van de kosten aan de pomp besparen. Dat is geen kinderachtige winst.


Wat kost het meest?



De brandstofkosten zijn - los van de loonkosten van de man achter het stuur - een belangrijke kostenpost van je auto. Een zware motor lust nu eenmaal meer dan een kleine...

Tank altijd 's morgens

Kost niks en dus snel verdiend. Aan de pomp betaalt u per liter. Maar iedereen weet dat vloeistoffen uitzetten naarmate het warmer wordt.


Koelbox voor in de auto: heerlijk koele drankjes!

Gepost op 04-03-2012 door Mart in Zomertips, motorkoeling
Tijdens warm weer en dagtripjes in de hete zon met de auto, is het ideaal om een koelkastje te hebben. Één van de populairste accessoires voor in de auto is in deze periode dan ook de mini koelbox.

Autokoelboxen

Deze koelboxen zijn voorzien van een 12 V aansluiting, en zijn daardoor in de auto aan de sigarettenaansteker te koppelen. Dat betekent lekkere koele drankjes onderweg en bij aankomst.

Dubbelfunctie

Sommige van deze koelboxen kunnen niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Ideaal als je bijvoorbeeld een afhaalmaaltijd moet ophalen enkele kilometers van je huis.


Heerlijke koele drankjes in de auto!

Zonbescherming: handig en veilig in de auto

Gepost op 03-03-2012 door Mart in Zomertips, koeling en zonnewering
Een laagstaande zon zorgt er voor dat je minder goed zichtbaar bent en dat je zelf minder goed ziet. Als de zon achter je staat wordt je minder goed waargenomen.

Zonneklep onmisbaar

Vooral tijdens ontstaan van de auto file's kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Een zongordijn kan dan erg handig zijn. Waarom wil je een (extra) zonnescherm in de auto? 

1) Voorkomt verblinding door laagstaande zon 
2) Eenvoudig aan de zonneklep te bevestigen 
3) In verschillende posities te verstellen 


Koelvloeistof: van groot belang voor de motor

Gepost op 27-02-2012 door Mart in Zomertips, motorkoeling
De motor van een auto wordt op twee manieren gekoeld: Via een radiateurventilator en via koelvloeistof. Deze twee werken samen. De koelvloeistof wordt door de motor gepompt om deze te koelen.


Belang van koele motor


Aan het eind van het traject gaat de inmiddels warm geworden vloeistof door de radiateur, en langs de ventilator, om weer af te koelen. Daarnaast koelt de ventilator ook zelfstandig de motor. Hij gaat daar eventueel mee door als de motor is afgezet en de bestuurder de auto heeft verlaten.

Wist je dat zodra de temperatuurmeter op circa driekwart van zijn bereik staat behoort de ventilator aan te slaan. Je hoort deze dan zoemen onder de motorkap. Slaat de ventilator niet aan, en dreigt de temperatuur te hoog op te lopen, dan loop je het gevaar van een oververhitte motor. Als het goed is zal dan het waarschuwingslampje gaan branden...

 


Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl