Home Blog

Archief voor 'Interieur'

Helicopter geluid effect bij openstaand raam

Gepost op 17-08-2023 door Mart in Interieur, koeling en zonnewering
Het helikoptereffect, ook wel windturbulentie genoemd, treedt op wanneer je een raam van een auto naar beneden rolt terwijl je rijdt, meestal bij hoge snelheden. Het bonkende, helikopterachtige geluid is het gevolg van de buitenlucht die over en in wisselwerking staat met de lucht in de auto. In dit artikel lees je meer over het onstaan en het oplossen van het 'bonkende' geluid.


Windturbulentie

Wanneer de twee luchtmassa's botsen, comprimeren en decomprimeren ze herhaaldelijk, wat het bonkende effect veroorzaakt. Het kan zo luid zijn als een  vliegtuig en is een behoorlijk irritant geluid. Windturbulentie is erger in nieuwere auto's omdat ze zo aerodynamisch zijn dat de wind er zeer efficiënt overheen gaat. Wanneer een raam wordt geopend, wordt de luchtstroom verstoord, waardoor het turbulentie-effect wordt vergroot. 

Wat is de beste bekerhouder voor in de auto?

Gepost op 04-02-2018 door Mart in Interieur, Middenconsole
Een bekerhouder in de auto is voor veel mensen onmisbaar. Ideaal voor het veilig vervoeren van een beker of blikje tijdens het rijden. Super praktisch en handzaam. Ga jij voor montage aan het ventilatierooster of aan de portier? Dubbele of enkele bekerhouder? Wij helpen je met ’t maken van de juiste keuze. Bestellen doe je vervolgens simpel in de webshop.

Waarom auto bekerhouder?

In de meeste auto's zitten vanuit de fabriek al universele bekerhouders. Waarom zou je dan een extra blikjeshouder kopen? Het is ons opgevallen dat er steeds meer lijkt te worden bezuinigd op bekerhouders. Was een vaste auto bekerhouder vroeger nog een echte houder met antislip en dergelijke, tegenwoordig is het vaak alleen nog maar een zwart gat in het middenconsole. Dat is een goede reden om een extra bekerhouder te kopen. Er zijn namelijk meerdere beter geschikte opties voor het veilig vervoeren van een warm of koud drankje als je op weg bent naar je werk of vakantiebestemming.


bekerhouder auto: stevige en praktische oplossing
Wat is de beste auto telefoonhouder? Wij vergeleken er 4
Gepost op 06-10-2017 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Laat jij je liever de weg wijzen door een smartphone dan door een los of ingebouwd navigatiesysteem? Dan wil je natuurlijk niet dat je dure telefoon bij elke bocht door de auto vliegt. Bovendien moeten aanwijzingen op het telefoonscherm goed zichtbaar zijn. Op welke plek in de auto wil jij de telefoonhouder bevestigen? En hoe? Er zijn diverse mogelijkheden. We zetten de voors en tegens voor je op een rijtje. Zo kun jij onderweg veilig navigeren en bellen.

4 typen t
elefoonhouder auto

Smartphones zijn bijna niet meer weg te denken uit onze dagelijkse rijervaring. En dat is meestal positief, maar soms wat minder (denk aan de veiligheid!). We gebruiken mobiele telefoons als navigatiesysteem, om muziek af te spelen en om dat ene handsfree-telefoontje af te handelen. (Tenminste, we hopen dat je behalve voor bovenstaande activiteiten je smartphone tijdens het autorijden niet gebruikt!)


Veiligheid voor alles: gebruik altijd een auto telefoonhouder

Automatten set kopen? Pasklaar óf universeel?

Gepost op 02-06-2017 door Mart in Interieur, Auto interieur
Maar weinig mensen denken erover na: automatten. Toch zijn ze er in allerlei soorten en maten: universeel, pasklaar, van plastic, kunststof of rubber. Zonder matten kun je prima rijden, maar het wordt wel gauw een bende bij je voeten. Vaak merk je het verschil pas echt als je een tijdje zónder auto vloermatten zit. Automatten kopen doe je in onze webshop, volop keuze!

Het nut van automatten

Met de juiste automat voorkom je slijtage van en vuil op de originele bekleding van je trouwe vierwieler. Naast de praktische voordelen die losse automatten bieden, kun je ook meteen het interieur van je auto naar eigen smaak aanpassen. Ga je automatten kopen, houd dan rekening met het volgende: de materiaalkeuze. Automatten vormen een belangrijke en onmisbare barrière tussen de autobekleding en het vocht en vuil dat geheid van je schoenen afkomt. Auto vloermatten zijn speciaal ontwikkeld om de vloer van de auto –en dus het tapijt – tegen zout, vuil en slijtage te beschermen.



De nut en noodzaak van automatten is duidelijk te zien!

Waarom jij ook een auto kledinghanger nodig hebt!

Gepost op 19-10-2015 door Mart in Interieur, Auto interieur
Wil je altijd goed voor de dag op je eindbestemming of afspraken aankomen, zonder kreukels in je colbert, kostuum of jas? Dat kan met onze handige autokledinghanger. Een bijkomend voordeel is dat je geen last meer hebt van rond slingerende jassen op de achterbank, maar dat je auto met een kleerhanger aan je autostoel lekker opgeruimd is.

Kledinghanger auto?

Kan ik niet gewoon een standaard hanger uit mijn kledingkast aan een van de handgrepen aan de passagierszijden hangen? Nee, dat is niet handig. Een kledinghanger aan een van de passagiershandgrepen aan het plafond is niet wenselijk, want het zicht wordt daardoor aanzienlijk verminderd. Het zicht wordt met name belemmerd wanneer je over je schouder kijkt. Oftewel, de beruchte dode hoek wordt door het ophangen van een normale kledinghanger nog groter. Bovendien zal de kleerhanger tijdens het rijden heen en weer gaan bewegen, wat ook nog eens zeer irritant is. Met hoofdsteun kleerhanger kent deze nadelen niet!

Hou jezelf uit de kreukels met een auto kleerhanger!

Vocht in auto? Wel eens aan een vochtvreter gedacht?

Gepost op 11-09-2015 door Mart in Interieur, Auto interieur
Na het instappen binnen no-time last van compleet beslagen autoramen? Behoorlijk irritant én gevaarlijk! Hoe komt het dat je autoruit beslagen raakt? Of de echte vraag: hoe voorkom je beslagen autoramen? Het is niet alleen super gevaarlijk om te rijden met beslagen ramen: er staat ook een boete van €227 op! In dit artikel vind je tips en informatie over de beste vochtvreter auto oplossingen!

Vocht in auto?

Dan hebben wij wellicht een goede tip: een vochtvreter voor in de auto, of anders genoemd een auto ontvochtiger, onttrekt vocht aan de lucht en slaat dit op een veilige manier op. De vochtvreter houdt het vocht vast, zonder te gaan lekken. Doordat een auto vochtvreter het vocht uit de directe omgeving absorbeert, wordt voorkomen dat er zich condens vormt. Als natuurlijk gevolg zullen je autoruiten niet beslaan. Vochtvreters zijn vooral in de natte maanden een ware aanwinst, omdat gedurende die periode de lucht een veel hogere vochtigheid heeft dan in de drogere en warmere maanden. 

De Pingi auto ontvochtiger in 'actie'

Stuurhoes: betere looks, meer comfort meer grip!

Gepost op 03-03-2015 door Mart in Interieur, Auto interieur
Waarom zou je een stuurhoes kopen voor je auto? Kort gezegd zorgen ze voor bescherming van het stuur én verbetert een stuurhoes het rijcomfort, Het kan natuurlijk ook enkel een cosmetische reden hebben. Wij geven hier montage tips. Wist je dat je stuurhoezen ook zelf kunt maken?

Stuurhoes een must?

Er zijn bepaalde situaties waarin een stuurhoes eigenlijk een 'must' is geworden. Niet alleen vanwege bovengenoemde redenen, omdat stuurhoezen meer grip bieden of omdat het uiterlijk van je stuur erdoor verbetert, maar ook zodat je in de winter niet een ijsklomp tussen je handen hebt of in de zomer je handen brandt aan je stuur. Kortom, een stuurhoes kopen is een goed idee als je: Meer en betere grip wilt. Een versleten en oud stuur aan het zicht wilt onttrekken. In de winter geen ijskoud stuur wilt vasthouden, in de zomer geen gloeiend heet stuur in je handen wilt hebben. Of je het stuur een andere look wilt geven.


Leren stuurhoezen geven een strakke uitstraling.

Een nieuwe pookhoes in 12 stappen

Gepost op 04-07-2014 door Mart in Interieur, Middenconsole
De pookhoes is toch een beetje een bron van schaamte voor menig autoliefhebber. De rest van je auto ziet er spik en span uit, maar de hoes heeft zichtbaar te lijden gehad onder extreme hitte en al net zo extreme kou. Het vinyl is verweerd en uitgedroogd. Gelukkig kun je het oude ding gemakkelijk zelf vervangen door een nieuw exemplaar dat nog jaren mee kan. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Pookhoes uitvoeringen

Eerst iets over de ruime keuze die je hebt. Voor iedere smaak is wel een pookhoes te bedenken. Hou je van een beetje chique uitstraling? Dan is een pookhoes van echt leer misschien iets voor jou! Maar je kunt natuurlijk ook eens een keer lekker gek doen en het standaard zwart vervangen door rood, blauw of geel. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is tegenwoordig verkrijgbaar. Ook erg stijlvol: een pookhoes met het logo van het merk of type auto dat je rijdt. Belangrijkste is natuurlijk dat je pookhoes goed past bij de pookknop en de rest van het interieur. Een knalroze geval in je oldtimer is wellicht niet het toppunt van stijl...

De pookhoes vervang je makkelijk zelf. Een eitje!

Handremgreep upgrade? Meer stijl én betere grip

Gepost op 04-06-2014 door Mart in Interieur, Auto interieur
Aan elk klein onderdeel van je auto kan iets verbeterd worden. Ja, ook aan de handremgreep, een onderdeel dat je misschien snel over het hoofd ziet als het op tuning aankomt. De wat saaie originele kunststof uitvoering kun je vervangen door een van bijvoorbeeld leer, RVS, aluminium of titanium. Dat is niet alleen stijlvoller, maar geeft je ook een betere grip. Alles wat je wilt weten over handremgrepen lees je in dit artikel. 

Maatvoering handremgreep

Bij aanschaf van een handremgreep moet je goed kijken naar de maatvoering. Niet elke handremgreep is zomaar geschikt voor iedere auto; de handrem zit namelijk bij ieder type net iets anders in elkaar en heeft een afwijkende aansluiting voor de greep. In veel gevallen is het daarom noodzakelijk om een zogenaamde adapter aan te schaffen. Voor vrijwel ieder merk en type auto is er een adapter op de markt waarmee je de handremgreep naar jouw keuze kunt installeren in jouw auto. 

Geen handremgreep aanwezig in deze track car

12V omvormer: electronica gebruiken in de auto!

Gepost op 29-05-2014 door Mart in Interieur, Auto interieur
De 12V aansluiting in je auto levert te weinig stroom om er elektrische apparaten op aan te kunnen sluiten. Daarvoor heb je 220 of 230 Volt nodig. De oplossing: een 12V omvormer. Dankzij dit handige apparaat wordt de 12V gelijkstroom omgezet in een 230V wisselstroom en kun je bijvoorbeeld je laptop in je auto gebruiken of een kleine koelkast aansluiten. In dit artikel vertellen we je hoe een 12V omvormer werkt en wat je er allemaal mee kunt!

Twee typen 12V omvormer

Er bestaan twee typen 12V naar 230V omvormers. Allereerst heb je de zogenaamde gemodificeerde sinus omvormer. Deze is goedkoop, maar werkt niet voor alle apparaten. Er kunnen mogelijk problemen ontstaan; in het ergst geval kan er zelfs sprake zijn van een defect. Veel beter is een zuivere sinus omvormer. Deze zorgt nooit voor problemen. Enige nadeel: hij is een stuk duurder dan zijn gemodificeerde tegenhanger. Overigens worden de begrippen 12V omvormer en 230V omvormer door elkaar gebruikt; ze betekenen hetzelfde. Er is daarnaast geen wezenlijk verschil tussen omvormers van 220V en 230V. De meeste apparaten kunnen op beiden worden aangesloten. 

Tv kijken in de auto? Een 12v omvormer maakt het mogelijk.

Flocken: je interieur flocken? Zo werkt het!

Gepost op 06-01-2014 door Mart in Interieur, Auto interieur
Flocken is een leuke en betaalbare manier om je cockpit een unieke, fluweelachtige look te geven. Hoe werkt de flocken techniek, wat gebeurt er precies als je je interieur wilt laten flocken en is zelf flocken een optie? Je leest het op deze pagina.

Flocken

Flocken is dé manier om allerlei materialen van een kleur en een zachte, stofachtige laag te voorzien. Middels een hechtlaag worden elektrostatisch geladen kunststof vezels aangebracht, waardoor je auto-onderdelen een fluweelachtige afwerking krijgen. 

Je kent het wel: het is die zachte, suède-achtige bekleding die je ook aan de binnenzijde van bijvoorbeeld brillen- of juwelendoosjes vindt. Ook wordt de flocken techniek tegenwoordig vaak toegepast om kleding te bedrukken. 

Claxon en luchthoorn, wat mag er nu wel en niet?

Gepost op 25-12-2013 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Met een claxon en luchthoorn kan je natuurlijk veel mensen de stuipen op het lijf jagen. En dat is soms ook weleens erg verleidelijk. Zeker als je voor de zoveelste keer wordt afgesneden of te maken hebt met een vervelende bumperklever. Met een luchthoorn zal diegene dat niet snel weer flikken. Maar is dit wel zo handig? Onnodig claxonneren kan je erg duur komen te staan. Lees hier alles over de vereisten waar je claxon en luchthoorn aan moeten voldoen.

Claxon en luchthoorn

Zoals je begrijpt ben je verplicht om in je auto een claxon te hebben. Hiermee kan je in noodsituaties iemand anders waarschuwen. Er zijn natuurlijk ook nog wel heel wat andere keren dat je maar wat graag je claxon zou willen gebruiken, daar zullen we zo meteen dieper op ingaan. Een claxon bedien je over het algemeen door op het middelste gedeelte van je stuur te drukken. Het is dus aangesloten op je accu en maakt gebruik van elektriciteit. Een luchthoorn is een wat zwaarder middel om een signaal af te geven en werkt op een heel andere manier: met behulp van de pneumatiek. Dat wil zeggen met behulp van samengeperste lucht of bepaalde gassen die door de hoorn wordt geblazen. 

Een typisch voorbeeld van een luchthoorn

Meterset: extra inbouwmeters geven waardevolle info!

Gepost op 26-09-2013 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Wat gebeurt er onder je motorkap? Zonder complete meterset of een leuke verzameling inbouwmeters kun je daar eigenlijk weinig over zeggen. Zeker als je een getunede motor hebt wil je zoveel mogelijk informatie! Gelukkig zijn er prachtige losse inbouwmeters en metersets verkrijgbaar, die je alles vertellen over de performance van je auto.


Meterset

De die-hard autofreak neemt echt geen genoegen met twee standaard metertjes in het dashboard. Want wat weet je dan eigenlijk? Watertemperatuur? Check. Brandstofvoorraad? Check. Temperatuur en druk van de olie? Ehm, onbekend. Mogelijk defect aan de motor? Dat zou zomaar kunnen. Conditie van de accu? Geen flauw idee. Turbodruk en -vacuüm? Okay, okay, tijd voor een extra meterset... kom maar op met die inbouwmeters!  

De A-style meterhouder
Instaplijsten: verfraai en bescherm je dorpels!
Gepost op 15-04-2013 door Mart in Interieur, Auto interieur

We zouden bijna zeggen: 'Instaplijsten, omdat jouw auto het waard is!' Maar dat doen we niet. Het lijkt teveel op een cosmetica reclame en autofanaten worden daar over het algemeen niet dolenthousiast van. Dat mag je wel zijn over instaplijsten! Een instaplijst is echt een sieraad voor je bolide. Bovendien beschermen instaplijsten je dorpels. 

Instaplijsten

Zet je portieren eens open en kijk met een objectieve blik. Laten we eerlijk zijn: de standaard fabrieks instaplijstjes zijn niet veel meer dan een simpel plastic laagje. Voor de echte tuningfan is dit een regelrechte afknapper. De hoogste tijd dus om eens te kijken hoe je dit gedeelte van je ride kunt upgraden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een chromen sierstrip aan je dorpels. Instaplijsten geven je wagen meteen meer pit en ook een stukje klasse. Ideaal voor de veeleisende autotuner!


Instaplijsten maken het echt áf!
Stuurnaaf maakt sportstuur montage mogelijk
Gepost op 29-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
In de autosport zie je het veel, zgn. Quick release sportsturen. Dit is vanuit veiligheids oogpunt; het stuur kan snel verwijderd worden na een ongeval, maar wat jij er (op de openbare weg) aan hebt? We leggen het je uit!

 

Wanneer een stuurnaaf?

Geef toe, vaak is get stuurwiel fabrieks af niet echt een eyecather, of je moet al een dure bolide hebben waar standaard een MOMO of een Sparco stuur in zit.

Dus weg het dan standaard ding, en een sportstuur monteren. Eerst zal je het bestaande stuur moeten verwijderen. Hou je inbussleutels en doppenset maar bij de hand, deze zul je nodig hebben. Een schroevendraaier is ook geen overbodige luxe.


Een stuurnaaf is onmisbaar bij het plaatsen van een sportstuur.
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl