Home Blog

Archief voor 'motorkoeling'

Goedkoop tanken, bespaar 15 procent aan de pomp!

Gepost op 26-03-2012 door Mart in Zomertips, motorkoeling
Klagen over hoge benzineprijzen helpt niets. Wel kunnen bedrijven eenvoudig vijftien procent van de kosten aan de pomp besparen. Dat is geen kinderachtige winst.

De brandstofkosten zijn - los van de loonkosten van de man achter het stuur - een belangrijke kostenpost van je auto.

Tank altijd 's morgens

Kost niks en dus snel verdiend. Aan de pomp betaalt u per liter. Maar iedereen weet dat vloeistoffen uitzetten naarmate het warmer wordt.


Koelbox voor in de auto: heerlijk koele drankjes!

Gepost op 04-03-2012 door Mart in Zomertips, motorkoeling
Tijdens warm weer en dagtripjes in de hete zon met de auto, is het ideaal om een koelkastje te hebben. Één van de populairste accessoires voor in de auto is in deze periode dan ook de mini koelbox.

Autokoelboxen

Deze koelboxen zijn voorzien van een 12 V aansluiting, en zijn daardoor in de auto aan de sigarettenaansteker te koppelen. Dat betekent lekkere koele drankjes onderweg en bij aankomst.

Dubbelfunctie

Sommige van deze koelboxen kunnen niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Ideaal als je bijvoorbeeld een afhaalmaaltijd moet ophalen enkele kilometers van je huis.


Heerlijke koele drankjes in de auto!

Koelvloeistof; van groot belang voor de motor!

Gepost op 27-02-2012 door Mart in Zomertips, motorkoeling
De auto motor wordt op twee manieren gekoeld: Via een radiateurventilator en via koelvloeistof. Deze twee werken samen. De koelvloeistof wordt door de motor gepompt om deze te koelen.

Aan het eind van het traject gaat de inmiddels warm geworden vloeistof door de radiateur, en langs de ventilator, om weer af te koelen. Ze verlaten de auto via het uitlaatsysteem als deze lek is hoor je dat meteen, dan moet je een lekke uitlaat repareren. Daarnaast koelt de ventilator ook zelfstandig de motor. Hij gaat daar eventueel mee door als de motor is afgezet en de bestuurder de auto heeft verlaten.

 


Menu tuning-gids.nl
Daarom Tuning Gids
Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2017 Tuning-gids.nl