Home Onderhoudsbeurt Kleine beurt

Auto onderhoud, kleine beurt en servicebeurt

Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is van cruciaal belang. Hiermee worden onaangename en dure verrassingen op het verkeerde moment voorkomen.

Bij een kleine beurt worden alle vitale functies zoals autobanden, uitlaat, accu, schokdempers en remmen van de auto nauwkeurig onderzocht. De lampen worden bijgesteld, vloeistoffen bijgevuld en de olie en het oliefilter worden ververst / vervangen.
kleine-beurt-250x300.gif

Voor elke type auto geeft de fabrikant een auto onderhoudsschema op. Ook onafhankelijke autobedrijven beschikken over deze schema's. Onderhoudt u de auto volgens dit schema dan gaat de auto langer mee, komt u niet voor ongewenste verassingen te staan en weet u zeker dat u veilig op weg gaat. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig verversen van de olie, het afstellen van de remmen en het vervangen van de distributieriem.

Grote- en kleine beurt

Grofweg kennen we twee soorten onderhoudsbeurten, de grote- en de kleine beurt. Bij de kleine beurt worden de meest essentiŽle punten gecontroleerd zoals vloeistoffen, lichten, remmen, ruitenwissers, schokdemper, uitlaat etc. En wordt in de meeste gevallen de olie ververst en het oliefilter vervangen.

kleine-beurt.gif

Bij een grote onderhoudsbeurt worden meerdere onderdelen nauwkeurig gecontroleerd en indien noodzakelijk vervangen. In meeste gevallen is de APK keuring gratis als er gelijktijdig een grote onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd.

U kunt er op vertrouwen dat een onafhankelijk autobedrijf deze beurten uitvoert volgens de specificaties van de fabrikant.

Zomer- en Winterbeurt

Denk ook eens na over een zomer- of een winterbeurt. Veel auto's worden een paar keer per jaar aan soms extreme omstandigheden blootgesteld. Bijvoorbeeld tijdens een lange reis met caravan naar het zuiden. Of een rit over besneeuwde en beijzelde wegen op weg naar de wintersport

kleine-beurt-2.gif

In dergelijke gevallen is het raadzaam om vooraf een aantal zaken te laten checken. Zit er nog voldoende koelvloeistof in het systeem? Heeft de remvloeistof nog de juiste samenstelling? Zit er nog voldoende profiel op de banden? U kunt het beste voor de zomer en winter even een check uit laten voeren zodat u altijd veilig op weg bent. Het onafhankelijke autobedrijf zal u op maat adviseren.

Onafhankelijk

Een onafhankelijke autobedrijf biedt u tal van zekerheden. Dus ook bij reparatie en onderhoud. Vindt er een reparatie plaats aan uw auto, dan heeft u recht op 3 maanden BOVAG Reparatiegarantie. Zowel op de geleverde arbeid als op de gemonteerde onderdelen. Wist je dat je zelf je auto kan repareren! Dan volg je gewoon de verkorte auto techniek cursus

Menu tuning-gids.nl
Gerelateerd
Motorolie
Olie verversen - motorolie en de juiste olie soorten voor de auto
Uitlaat reparatie
Auto uitlaatreparatie tips: zů repareer je zelf je uitlaat.
Interieurfilter
Interieurfilter vervangen: hoe en wanneer?
Olie peilen
Olie peilen? In 9 stappen het oliepeil controleren
Distributieriem
Distributieriem informatie, diverse soorten en merken auto distributie riemen
Meer
Alle Onderhoudsbeurt artikelen lees je hier
Daarom Tuning Gids

Ook leuk
Autoschade herstel Autoschade en autoherstel; waar moet je op letten?
Ruitenwissers Ruitenwissers: onze tips en tricks voor optimaal zicht
Distributieriem Distributieriem vervangen stel je niet uit!
Kleine beurt Auto onderhoud, kleine beurt en servicebeurt
Radiateur vervangen Lekke raditeur vervangen? Niet altijd noodzakelijk...

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2017 Tuning-gids.nl