Home Onderhoudsbeurt Grote beurt

Auto onderhoud, grote beurt en servicebeurt

Voldoet de sporing van uw auto banden niet meer aan de fabrieksspecificaties na het raken van een stoeprand, heeft uw auto toch iets meer olie verbruikt dan u had verwacht en u was niet altijd in de gelegenheid dit te controleren.

wOf heeft een opspattend steentje de radiateur van uw auto te hard geraakt waardoor u koelvloeistof verliest? 100.000 km op de teller, denk om de distributieriem! Pitje in het raam? glasherstel doet wonderen
grote-beurt-250x300.gif

kleine oorzaken kunnen grote gevolgen hebben. Daarom is regelmatig onderhoud aan uw auto van cruciaal belang. Bij een grote onderhoudsbeurt worden diverse auto onderdelen in, onder en om de auto en onder de motorkap nauwkeurig gecontroleerd en indien noodzakelijk vervangen. Bovendien zit bij de grote onderhoudsbeurt een gratis APK-keuring inbegrepen.

95 punten

Tijdens een Grote onderhoudsbeurt wordt uw auto zorgvuldig gecontroleerd aan de hand van een uitgebreide controlelijst met meer dan 95 punten.

Omdat de controlelijst is samengesteld uit de onderhoudsbehoefte van verschillende merken en typen auto's, is deze zeer compleet. Dan laat je meteen een bodykit en open luchtfilter en chiptuning uitvoeren

grote-beurt.gif

De kwaliteit van de grote beurten die garages uitvoeren, is 'zeer mager'. Dat is de uitkomst van een test die de ANWB het afgelopen jaar heeft uitgevoerd.

De test onder 109 garages over heel Nederland levert een gemiddeld rapportcijfer van 5,6 op. 18 garages werden met een vier of lager beoordeeld.

De steekproef leert dat klanten geregeld betalen voor reparaties of verrichtingen die helemaal niet zijn uitgevoerd. Bij 56 procent van de beurten werd er geld gerekend voor het bijvullen van de ruitensproeier, terwijl deze nog vol was.

Ook werden nieuwe brandstoffilters, luchtfilters, interieurfilters en olie voor de versnellingsbak op de rekening gezet, maar niet vervangen. Nog lang niet versleten onderdelen als ruitenwissers, filters en autobanden werden zonder pardon vervangen.

Hoge rekening

Autobezitters worden aangeraden om de rekening van een grote beurt te laten specificeren, goed na te kijken en bij onduidelijkheden opheldering te vragen.

Auto onderhoud kun je zelf;

volg een autotechniek cursus


Menu tuning-gids.nl
Gerelateerd
Motorolie
Olie verversen - motorolie en de juiste olie soorten voor de auto
Uitlaat reparatie
Auto uitlaatreparatie tips: zó repareer je zelf je uitlaat.
Interieurfilter
Interieurfilter vervangen: hoe en wanneer?
Olie peilen
Olie peilen? In 9 stappen het oliepeil controleren
Distributieriem
Distributieriem informatie, diverse soorten en merken auto distributie riemen
Meer
Alle Onderhoudsbeurt artikelen lees je hier
Daarom Tuning Gids

Ook leuk
Carterpan Functies carterpan: afsluiting onderblok & koeling olie
Haynes werkplaatshandboek Via haynes werkplaatshandboeken doe je alles zelf !
Interieurfilter Interieurfilter vervangen: hoe en wanneer?
WD 40 WD 40: het super smeermiddel voor alle auto klussen
Autoschade herstel Autoschade en autoherstel; waar moet je op letten?

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2017 Tuning-gids.nl