Home Blog

Archief voor 'poetsen en wassen'

Auto kleien? Reinig autolak écht met auto klei [+ voorbeelden]
Gepost op 02-05-2016 door Mart in Poetsmiddelen, poetsen en wassen
Als je denkt dat je bolide na het autowassen écht helemaal schoon is, moeten we je helaas teleurstellen… Met name ingewerkte vogelpoep, boomsappen en teerspetters kunnen op termijn je lak aantasten. Door je auto te kleien geef je de autolak een dieptereiniging. Je ziet én voelt het verschil. Alles over auto kleien leggen we je loepzuiver uit in dit artikel.

Wat is autoklei?

Wat is autoklei en waarom wordt het ook wel auto detailing klei genoemd? Autoklei is een product gemaakt van petroleumhars, waaraan een mild schuurmiddel is toegevoegd. Dit middel breekt het meest hardnekkige vuil af dat je met normaal wassen en waxen niet kunt verwijderen. Het wordt detailing klei genoemd, omdat je de autolak (en andere onderdelen) tot in detail kunt reinigen. Je kunt de detailing klei veilig gebruiken (mits vochtig en zacht genoeg) op nagenoeg alle niet poreuze oppervlakken.
Denk hierbij aan autolak, glas, hard krasvrij plastic, spiegels en de meeste metalen. 


Autopoetsklei: voor het verwijderen van ingevretenvuil uit autolak

Bumpers weer zwart maken in 8 stappen!

Gepost op 12-07-2015 door Mart in Poetsmiddelen, poetsen en wassen
Er is niets zo frustrerend als doffe of grijze bumpers terwijl de rest van je auto staat te glimmen na die stevige wasbeurt. Je bumpers zien er na het opdrogen niet uit en dat is zonde van je werk. De boosdoeners? De zon, poetsvlekken en zware rijomstandigheden. Lees hier hoe jij de glans en kleur weer aan je bumpers teruggeeft!


Je bumper zwart maken

Als je bumpers zo dof zijn geworden door de eerder genoemde boosdoeners (poetsvlekken, zon, zware rijomstandigheden) dat ze er niet mooi meer uitzien, dan is het tijd om actie te ondernemen. Weet je niet precies hoe je te werk moet gaan? Geen zorgen, wij leggen het je haarfijn uit. Een bumper zwart maken heeft een dubbele functie: Het haalt het de oorspronkelijke kleur van je bumper weer naar voren. En het brengt een extra laagje op de bumper aan, die bescherming biedt.

Een kind kan de was doen, en direct resultaat.

Je auto wassen zonder water? Zo werkt het!

Gepost op 23-04-2014 door Mart in Poetsmiddelen, poetsen en wassen
Je auto wassen zonder water te gebruiken? Je maakt een grapje, dat is onmogelijk! Hoe kun je nu je auto wassen zonder water? Nou, schrik niet, maar dankzij de voortschrijdende techniek is het wel degelijk de realiteit. Tegenwoordig verschijnen er steeds meer producten op de markt waarmee je je auto stralend schoon kunt krijgen zonder dat de kraan open hoeft. Hoe deze producten werken? We leggen het je hieronder haarfijn uit!


Wassen mét water

Hoe het meestal gaat: je rijdt je auto voor de deur of naar de wasstraat of naar een andere plek waar je kan wassen en gaat aan de slag met emmertjes, borstels, sponzen, doekjes, zemen en allerlei schoonmaakmiddelen, en soms komt ook de tuinslang er nog aan te pas. 

Ondertussen is het met milieuonvriendelijke stoffen vermengde water door de afvoerputten naar de riolering afgevloeid en zijn je eigen schoenen en sokken helemaal doorweekt. 

Een sproeiflacon en een microvezeldoekje: dit gaat er echt af...
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl