Home Banden & velgen Wielmoerdoppen

Wielmoerdoppen: een sieraad voor je wielen!

Zijn jouw wielbouten aan de oude kant en zien ze er een wat roestig uit? Of vind je ze gewoon niet mooi en ben je van plan ze daarom te vervangen? Stop dan nu! Laat die wielmoersleutel uit je handen vallen! Wielmoerdoppen bieden de ideale oplossing. Met wielmoerkapjes zien je wielen er weer uit als nieuw! En dat kost je geen enkele moeite... En slechts heel weinig geld.


Waarom wielmoerdoppen?


Omdat het een quick fix look upgrade is! Het aanbrengen van wielmoerdoppen is bijzonder makkelijk. Je duwt de wielmoerdop eenvoudigweg op de wielbout en klaar is kees: de roest is met één simpele beweging aan het oog ontrokken. Je hoeft dus niet bepaald een doorgewinterde tuner te zijn om je wielen smaakvol op te pimpen. Binnen een minuut of vijf zien je wielen er weer stukken beter uit en kun je zonder gêne de openbare weg op. 
wielmoerdoppen subtiele verfraaiing
Elegante wielmoerdopjes voor een sjieke uitstraling.


Verwijderen?

Mocht je uiteindelijk toch genoeg hebben van je wielmoerdoppen, of wil je ze graag vervangen door nog mooiere modellen: verwijderen is al net zo makkelijk. Als het goed is gaat het setje wielmoerdoppen dat je hebt aangeschaft, vergezeld van een klein maar fijn tangetje of pincetje: hiermee trek je in een handomdraai de wielmoerdoppen van de wielbouten. Ook handig voor als je de band of velg moet vervangen. Bewaar het tangetje daarom altijd in je auto - je weet nooit wanneer hij van pas komt! 

Tip: gebruik evt. tangetje ook voor het aanbrengen

Aanbrengen is dus makkelijk: helemaal als je het voor het verwijderen bedoelde pincetje als hulpmiddel gebruikt. Hiermee kun je de wielmoerdop recht op de wielmoer plaatsen en hoef je nog slechts goed aan te drukken. Anders wil het nog wel eens lastig zijn - het levert in ieder geval een hoop gefriemel op - om de dop recht op de bout te krijgen. Scheef aangebrachte dopjes hebben bovendien de neiging om sneller af te breken. Wees dus wel voorzichtig!


17mm of 19mm wielmoerkapjes? 

In de shop wielmoerkapjes in twee maten verkrijgbaar, t.w. in 17mm en in 19mm. Om te bepalen welke maat jij nodig hebt is het zaak om de maat van de wielmoeren te achterhalen. Maatbepaling gaat idealiter als volgt: als je een dopsleutel set hebt zoek je de passende dop die op een wielmoer past. Is de dat ‘dop 19’ (sleutelwijdte 19 mm), dan heb je de 19 mm wielmoerkapjes nodig. Is dat ‘dop 17’ (sleutelwijdte 17 mm) dan heb je de 17 mm wielmoerkapjes nodig. Geen doppenset? Check het onderhoudsboekje dan eens voor de maten. 


wielmoerdoppen styling
Lijkt ons duidelijk wat het met 't aanblik van velgen doet!


Naar de garage?

Moet je auto naar de garage voor een beurt? Vergeet dan niet om eerst zelf de wielmoerdoppen te verwijderen. De kans is redelijk aanwezig dat de monteur iets minder vriendelijk is voor je wielmoerkapjes dan jijzelf en ze beschadigt wanneer hij bijvoorbeeld bezig is met het vervangen van je band. 
"Zwarte of chroom-look wielmoerdoppen? Waarom eigenlijk niet?"

In het ergste geval kan het zelfs zo zijn dat hij onder het werken schade toebrengt aan je mooie velg! Verwijder daarom altijd zelf de kapjes voordat je de auto naar de garage brengt. Het scheelt je vermoedelijk een hoop ellende! 

Verwijder wielmoerdopjes punttang
Met beleid wieldopjes aanbrengen en verwijderen is wenselijk.

Punttang in de auto laten

Wij adviseren altijd een punttang in de auto te bewaren. In het geval van een pechsituatie, waarbij het wiel bandenwissel noodzakelijk is, wil je niet nog eens lopen ruziën met de kapjes. En al helemaal niet in de winter! Voorkomen is genezen, dus meenemen die punttang. In bovenstaande foto tref je kapjes aan in een soortgelijke kleur als de velg. Dit zorgt doorgaans voort een luxe uitstraling. Je kunt ook aan afwijkende kleur kiezen, dat valt dan veel meer op. Het is maar wat je wil!Geef je wielen kleur!

Wielmoerdoppen heb je verschillende soorten, maten en kleuren. Je vindt daardoor altijd de wielmoerdoppen die het beste bij de rest van je wieluitrusting passen. Of die het best aansluiten bij jouw persoonlijke smaak. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Rode wielmoerdoppen? Blauwe? Gele...? 

Waarom niet? Ook mooi: wielmoerkapjes in glanzend chroom. Ga je liever voor een meer subtiele, soberder look? Traditioneel zwart of matzilver behoort natuurlijk gewoon ook tot de opties!
Wielmoerdoppen met pincet
The finishing touch voor je velgenMateriaal en vorm

De meeste doppen zijn gemaakt van hard en duurzaam plastic dat niet snel slijtage zal vertonen. Daarnaast zijn er metalen wielmoerkapjes te verkrijgen, voor een nog stoerdere uitstraling. Over het algemeen hebben de kapjes een ronde of zeshoekige afwerking, maar er zijn ook enkele andere modellen verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld doppen te verkrijgen die uitlopen ineen vervaarlijke punt. Daarmee maak je zeker indruk op je medeweggebruikers! 


Menu tuning-gids.nl
Gerelateerd
Wielbouten
Standaard wielmoeren zijn veel te zwaar. Lichtgewicht wielbouten verminderen de onafgeveerde massa. Bespaar gewicht, lees hier alle ins en outs!
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Meer
Alle Banden & velgen artikelen lees je hier
Daarom Tuning Gids
Ook leuk
Bandenverf Bandenverf: superhandig én lekker opvallend!
Zomerbanden Zomerbanden: de voor- en nadelen op een rij
Stikstof in banden Stikstof in je banden is goedkoper én veiliger!
Klapband voorkomen Klapband: onderspanning & overbelasting boosdoeners!
velgen spuiten Andere manier van velgen spuiten: folie uit een busje

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2017 Tuning-gids.nl