Velglint maakt lichtmetalen velgen nog strakker!

Velglint, ook wel velgstriping, wheelstriping of rimstriping genoemd, wordt veelvuldig gebruikt door motorliefhebbers maar wordt ook steeds vaker op auto's gespot. Deze velglinten kun je vrij eenvoudig op bijna elke soort autovelg aanbrengen. Zo krijgt je auto een unieke en strakke uitstraling!


Auto wheelstriping

Er zijn velglinten voor de auto in verschillende afmetingen en kleuren. Zo kun je je rode auto opleuken  met rode velglinten.
Of kies juist voor een contrasterende kleur, zoals geel.

Je auto krijgt ineens een heel andere look, met een relatief goedkope en simpele ingreep. De meeste velglinten voor je auto kun je zelf op maat maken door ze op de juiste lengte af te knippen. Verderop geven we montage tips, voorkom teleurstellingen lees de tips. 
velglint op auto
Niet alleen voor sjonnies: velglint op een BMW M5


Wheelstriping


wheelstriping zijn er in verschillende breedtes, zoals 6 en 12 millimeter. Je kunt dus kiezen voor een bescheiden dun lintje op je velg, maar ook voor een brede, stoere streep.

Wheelstriping voor de auto is niet alleen verkrijgbaar in de 'normale' kleuren als rood, wit, groen, geel, blauw en zwart, maar ook in neonkleuren. Vaak zijn ze fluorescerend, wat wil zeggen dat ze oplichten in het donker. 

Zo heeft je auto altijd die unieke uitstraling, ook als de zon allang is ondergegaan. Dan zijn er ook nog auto velglinten in metallic kleuren, zoals goud, matzilver en chroom.


Val op met auto velglint

Wheelstriping voor de auto is niet alleen verkrijgbaar in de 'normale' kleuren als rood, wit, groen, geel, blauw en zwart, maar ook in neonkleuren. Vaak zijn ze fluorescerend, wat wil zeggen dat ze oplichten in het donker. Zo heeft je auto altijd die unieke uitstraling, ook als de zon allang is ondergegaan.

Dan zijn er ook nog auto velglinten in metallic kleuren, zoals goud, matzilver en chroom. Vrij nieuw zijn de reflecterende velglinten. Deze lichten op als de koplampen van andere auto's erop schijnen of als je bijvoorbeeld langs een lantaarnpaal rijdt. Dit ziet er niet alleen gaaf uit, maar is ook nog eens veilig. Je valt immers beter op. Let er wel op dat reflecterende auto velglinten niet overal in de EU in alle kleuren zijn toegestaan.

Rimstriping als reclamemiddel?

Wil je je nog meer onderscheiden, dan bestaat er zelfs auto velgstriping waar je je naam, reclameleus of welke tekst dan ook op kunt zetten. Dit is een erg bescheiden manier van reclame maken, terwijl het tegelijk juist wel opvalt omdat nog niet veel auto's dit hebben. Of kies een mooie afbeelding uit. Je kunt ook een combinatie van kleuren kiezen, zodat je met rood, wit en blauw bijvoorbeeld kunt laten zien dat je uit Nederland komt.


Bezuinig niet op velgstriping

Goede velgstriping voor de auto is gemaakt van materiaal van hoogwaardige kwaliteit dat niet terugdeinst  voor stormachtig weer, koude temperaturen of modder.

De velglinten zijn bovendien erg flexibel waardoor je ze makkelijk kunt aanbrengen en kunnen tegen hete temperaturen. Je kunt er prima mee door de wasstraat  rijden en ze met een hogedrukspuit schoonmaken.
wheelstriping op auto
Wheelstriping geeft velgen een strakkere look


Rimstriping kwaliteit

Natuurlijk bestaat er ook wel auto rimstriping van mindere  kwaliteit. Let dus op wat je koopt en bezuinig er niet te veel op. Goedkope wheelstriping kan sneller loslaten, waardoor je uiteindelijk alsnog duurder uit bent.

Slechte auto velgstriping is bovendien niet UV-bestendig, waardoor die mooie dieprode kleur na een tijdje lelijk oudroze geworden is.


Voorbereiding

Je kunt het beste rimstriping voor de auto kopen die al voorgebogen is. Je hoeft dan niet zelf te prutsen om  de velglint mooi rond op je velg te krijgen. Koop je velglinten die niet voorgebogen zijn, dan kost het veel  meer tijd en moeite om ze mooi op je autovelgen te krijgen. Vaak lopen ze dan niet perfect rond.

Voordat je  de wheelstriping aanbrengt, is het belangrijk om je velgen goed schoon te maken. En dan bedoelen we echt goed schoon. Je velgen moeten vrij zijn van alle stof, vettigheid en modder. Dan blijft de rimstriping namelijk het langste op je velgen zitten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld ontvetter, alcohol, reinigingsmiddel en ruitenreiniger. Laat het vervolgens goed drogen.


De meeste rimstriping blijft zo'n drie tot zeven jaar goed zitten, maar het hangt er een beetje vanaf of je  wekelijks door de modderplassen scheurt, hoe koud of warm het wordt en wat de kwaliteit van de velglinten is. 
"Met velglint snel en goedkoop een unieke uitstraling
"


Ben je er op uitgekeken of wil je eens een andere kleur wheelstriping op je autovelgen, dan kun je de velglinten natuurlijk zelf verwijderen. Sommige soorten kun je heel makkelijk van je velgen trekken, voor andere heb je soms stickerverwijderaar nodig.

 

Velglinten aanbrengen


Nu moet je de wheelstriping nog goed zien aan te brengen. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt.

De voorgevormde velglint haal je van de folie af, pak je vervolgens vast tussen duim en wijsvinger en plak je langs de rand van de velg.  Houd je wat over, dan kun je dit gemakkelijk afsnijden.

velgstriping rollen
Alle kleuren van de regenboog.


Blijf de auto rimstriping nog een tijdje goed aandrukken, met je  duimen of met een doek. Klaar is Kees! Wacht hierna in ieder geval nog 24 uur voordat je de auto een wasbeurt geeft. Het liefst laat je de auto minstens de eerste 12 uur nog even staan, zodat de striping zich goed kan vasthechten.

Zo breng je velglint aan!


Menu tuning-gids.nl
Gerelateerd
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Remklauwverf
Remklauwverf - stap voor stap je remklauwen verven doe je zo
Meer
Alle banden & velgen artikelen lees je hier
Daarom Tuning Gids

Ook leuk
Racebanden Racebanden: ga je voor semi slicks of slicks?
Thuiskomer Thuiskomer als reserveband: snel weer onderweg!
Wieldoppen Wieldoppen kopen? Check ons aanbod en montage tips!
Velgenlak Velgenlak maakt je velgen weer als nieuw!
Velgen lood Banden balanceren met velgen lood: zo werk het

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2017 Tuning-gids.nl