Home Blog

Archief voor 'wassen'

Insecten verwijderen van je auto? 7 gouden tips

Gepost op 28-07-2017 door Mart in Autowassen, wassen
In de zomer kun je de meeste last hebben van insecten op de auto. Laat je ze te lang zitten, dan zorgt de zon ervoor dat het vrijgekomen sap van vliegen en dergelijke met zijn schadelijke zuurgehalte in de lak brandt. Insecten verwijderen van je auto is daarom cruciaal. Met onze insectenverwijderaars en tips heb je het zo voor elkaar!


Arrgg...1001 vliegen op auto


Waar komen insecten vooral terecht? En belangrijker: hoe haal je ze weg? Waar kunnen vliegen op je auto zoal tegenaan knallen? Er zijn enkele gevoelige plekken waar de meeste insecten terechtkomen. Uiteraard ken je de voorkant op en rondom de kentekenplaat, de motorkap en het voorraam. Maar er zijn meer punten. We zullen de belangrijkste punten eens bekijken en geven je tips voor de beste manieren om ze schoon te maken. Voor het beste resultaat is voor elke plek namelijk een eigen plan van aanpak vereist.


'pats' en weer een dode vlieg op de auto...

Wélke autospons gebruik je wanneer? Je leest ’t hier!

Gepost op 26-01-2015 door Mart in Autowassen, wassen
Of je nu een nieuwe of een tweedehands auto hebt, je wilt natuurlijk dat zowel het interieur als het exterieur zo lang mogelijk mooi blijft. Op deze pagina lees je meer over welke autospons je wanneer en hoe gebruik. Wat voor soorten sponzen zijn er? En waarom kun je bepaalde sponzen beter vermijden?



Welke autospons kopen?

Waarom de traditionele spons niet het beste is...Het grootste gedeelte van alle mensen zal gebruik maken van de 'ouderwetse' spons om de auto te wassen. In eerste instantie lijkt daar niets mis mee te zijn, totdat je de alternatieven eens bekijkt, deze alternatieven zijn er natuurlijk met een reden. Een reguliere autospons kan effectief je auto schoonmaken, maar tegelijkertijd is de kans groot dat je ongemerkt schade toebrengt aan de autolak. 

Waarom is deze spons zo goed?

Autoruiten schoonmaken: tips voor glanzend resultaat

Gepost op 20-12-2013 door Mart in Autowassen, wassen
Een mooie schone auto heeft ook heldere autoramen. Dit is een echte finishing touch na het schoonmaken van je auto. Naast het feit dat je auto er een stuk beter uitziet levert het ook veel minder gevaar voor jou en andere weggebruikers op. Tuning-gids levert de beste tips om je autoruiten schoon te maken en te houden.

Buitenkant van de ramen

Er zijn veel tips te vinden op het internet over het schoonmaken van je autoruiten. Door alle forums zien mensen vaak door de bomen het bos niet meer. Het is nu eenmaal zo dat er een hoop mogelijkheden zijn. Tuning-gids.nl heeft zich er in verdiept en de beste tips voor jou gevonden. Om van al die vieze insecten en andere grove stukken af te komen is het handig om eerst die hardnekkige laag te verwijderen van je autoruiten en van de rest van je auto.


Goed zicht is belangrijk; raffel de ramen niet af.
Goed je auto wassen? check ons 2023 stappenplan [9 tips!]
Gepost op 07-11-2013 door Mart in Autowassen, wassen
De echte autoliefhebber wast de auto natuurlijk regelmatig met de hand. Via autowassen zorg je voor een maximale bescherming en hou je je auto glanzend. Een emmer met sop, een spons en je kunt aan de slag.Toch? Nou....Er liggen wel de nodige gevaren op de loer. Dikke kans dat je nu, zonder dat je dat weet, je auto onder de krassen aan het brengen bent! In deze auto wassen special leggen we je stap voor stap uit hoe je de auto optimaal wast: wassen zonder krassen!
 


Auto wassen = krassen?

De auto wassen kan op vele manieren, maar er is eigenlijk maar een goede manier: met de hand! Wasstraten, hoe handig en
tijdbesparend ze ook zijn, bevorderen absoluut niet de glans en reflectie van de lak, en dat is toch waar het een beetje om draait. Essentieel is het gebruik van de juiste materialen en wasmiddelen. Vergeet de oude spons maar, deze is alleen handig om de ramen van het huis mee te lappen! 

Auto wassen met spons = krassen aanbrengen!
Vogelpoep en insecten op je auto… tips voor je autolak!
Gepost op 31-07-2012 door Mart in Autowassen, wassen
Daar staat ‘ie. Prachtig gewassen en in de was gezet. Hij glimt je tegemoet. Maar dan valt je oog op de klodder vogelpoep op je motorkap… Hoe kun je die bijtende troep eraf krijgen, zonder de lak te beschadigen? En hoe kun je lakschade door vogelpoep en insecten in de toekomst voorkomen?


Vogelpoep op je auto

Er is niets zo belangrijk voor de uitstraling van je auto als die mooie, glimmende laklaag. Maar helaas hebben vogels daar 'lak' aan. Vogelpoep is allesbehalve een onschuldig uitwerpseltje. Het is, zeker aan de kust waar de vogels veel eiwitrijke vis eten, chemische troep.

Vogelpoep op je auto brandt regelrecht je lak in. Naast vogelpoep zijn ook insecten en boomhars funest. Ze kunnen doffe plekken en zelfs lakbeschadigingen veroorzaken. 


Vogels hebben lak aan je autolak!

Auto shampoo voor een glimmende bolide

Gepost op 23-03-2012 door Mart in Autowassen, wassen
Het onderhoud van uw auto maak je leuker door met een goede auto shampoo. De bekende merken zoals Valma, TurtleWax, Commandant, Zymöl, Tectyl en HG zijn niet meer weg te denken de tuning wereld.


Beschermen + voorkomen


Om krassen te voorkomen voor het wassen altijd eerst grofvuil en zand verwijderen. Doseer de Shampoo volgens de aangegeven instructies op de verpakking. De formule is sterk geconcentreerd, waardoor per wasbeurt slechts weinig nodig is. Dat is zuinig voor jou en het milieu.

Na het wassen de auto met een uitgeknepen spons afnemen en eventueel met een droge doek nawrijven voor een perfect glanzend resultaat. Denk er om: regelmatig je bolide wassen voorkomt hardnekkige aanslag wat er op termijn -veel- lastiger is om weer goed schoon te krijgen.


Cleaners die echt alles weghalen (behalve je lak!)

Gepost op 13-03-2012 door Mart in Autowassen, wassen
Verwijdert lakoxidatie, boomsap , insekten, vuilaanslag van de weg, oude was, poetsmiddelen en polymeer sealant, veilig, snel en gemakkelijk.

 

Autocleaners

Cleaners zijn uitermate geschikt om verweerde autolak, ontstaan door vogeluitwerpselen, UV-licht of andere weers- en weg- omstandigheden, te reinigen en nieuwe glans te geven. Commandant 4 bevat een efficient slijpmiddel, waardoor ook krassen en verouderde lak effectief verwijderd kunnen worden. Ook geschikt voor (verouderde) metallic autolakken.


Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl