Home Blog

Archief voor 'autokosten verlagen'

Kentekencard: handzaam en behoorlijk fraude-proof

Gepost op 25-12-2013 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Wat zijn de voor- en nadelen van de nieuwe kunststof kentekencard? Wat verandert er precies en wanneer? Waar moet je als voertuigeigenaar op letten? Tuning-gids geeft je de ins & outs.


Kentekencard

Ons rijbewijs kreeg al eerder het handige formaat van een creditcard en nu is ook ons kentekenbewijs aan de beurt. Weg met die verkleurde, verfrommelde en 78 keer opnieuw gevouwen vrij gemakkelijk na te maken papieren. Deze kant op met die handzame, gebruiksvriendelijke en ultraveilige kentekencard! Toch? 

Is de kunststof kentekencard werkelijk zo'n verbetering en... wat verandert er eigenlijk allemaal voor de autobezitter?

Dashboard camera houdt premie autoverzekering laag!

Gepost op 09-11-2013 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Wat heeft een dashboard camera te maken met je autoverzekering? Een dashcam is niet alleen ontzettend gaaf en onmisbaar voor de racefanaat, maar het monteren van een dashcam is bovendien zeer verstandig met het oog op je autoverzekering. Tuning-gids.nl vertelt je waarom.

Dashboard camera

In de racerij zie je het bijna in elke wagen: de dashboard camera. Op internet barst het van de spectaculaire beelden met indrukwekkende ongevallen en levensgevaarlijke capriolen in de hoofdrol. 

Een dashcam is een autocamera die je op je dashboard of aan de voorruit bevestigt. Eenmaal ingeschakeld legt de dashcam jouw rijgedrag én dat van anderen vast... zeer interessante materie voor autoverzekeraars! Er zijn behoorlijk wat soorten en maten; wij zetten wat tips op een rijtje voor je. Onze grootste tip: zorg voor voldoende geheugen in de dashcam, dan hoef je niet zo vaak met materiaal te overschrijven of downloaden. Succes!

Pechhulp verzekering: driedubbel verzekeren is zonde!

Gepost op 03-08-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Nederlanders staan bekend als een zuinig volkje. Maar toch smijten we massaal geld over de balk als het gaat om onze pechhulp verzekering. Veel mensen zijn twee- of zelfs drievoudig verzekerd voor pechhulp… zonde van het geld!


Pechhulp verzekering

Als Nederlander krijg je gemiddeld eens in de vier jaar autopech. Elke maand krijgen meer dan 100.000 Nederlanders panne. Het grootste deel strandt wegens een weigerende startmotor (20 %), maar ook een lege accu (17 %), een lekke band (9 %), een defecte motor (8 %) en achtergelaten sleutels (4 %) zijn vaak de oorzaak van de autopech. Een pechhulp verzekering is dus zeker geen overbodige luxe!

Pechhulp verzekering: geen overbodige luxe!

BPM berekenen: lees hier alles over BPM informatie

Gepost op 30-03-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Auto import vragen? Goedkoop een auto importeren hebben we al eens besproken. Omdat we veel vragen hebben ontvangen over de BPM (Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen) ontvangen tref je op deze pagina alle ins en outs aan over BPM informatie.


BPM informatie

Je krijgt met Belasting van personenauto's en motorrijwielen te maken bij auto import. D.w.z. als je zelf een auto of motor uit 't buitenland gaat halen en deze (verplicht) laat registreren in het kenteken register van de RDW.


Bespaar op de aanschaf van een auto: importeer 'm!

Auto aankoopkeuring voorkomt miskoop!

Gepost op 11-03-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Als je van een particulier koopt is het raadzaam een aankoopkeuring uit te laten voeren. Een aankoopkeuring van een auto geeft je direct inzicht in de actuele staat van een auto. Geloof je de verkoper op zijn blauwe ogen, of ga je voor zekerheid.


Aankoopkeuring

De aanschaf van een gebruikte auto moet een leuke bezigheid zijn. Het is niet de bedoeling dat je achteraf voor allerlei onvoorziene autokosten komt te staan.

Aankoopkeuring occasion

Je koopt geen nieuwe auto, er zullen gebruikerssporen op de auto aanwezig zijn. Maar als de auto op de brug staat ziet een keurmeester veel 'waardevolle' aandachtspunten.


Een aankoopkeuring vertelt je de daadwerkelijke staat.

Informatie over de goedkoopste autoverzekeringen

Gepost op 24-02-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Hoe oud of nieuw uw auto ook is, een goede autoverzekering is erg belangrijk. Uw kostbare auto verdient een verzekering zonder verrassingen. En voor zo’n verzekering wilt u vanzelfsprekend niet te veel betalen.


Autoverzekering 

De autoverzekering biedt je drie dekkingsvormen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Beperkt Casco (Mini-Casco) en Volledig Casco (All Risks). Je kiest de verzekering die het beste bij jouw auto past. Als het om een dure auto gaat kan de verzekeringsmaatschappij het verplicht stellen een voertuigvolgsysteem in de auto te laten monteren


Grijs kenteken op de auto; niet voor iedereen

Gepost op 12-02-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Het gereduceerde belastingtarief en de BPM-vrijstelling voor bestelwagens gelden sinds 1 juli 2005 alleen voor ondernemers. En dat brengt de nodige administratieve rompslomp met zich mee.


1. Wat verandert er? 


Particulieren in het bezit van een grijs kenteken betalen sinds 1 juli 2005 meer wegenbelasting, Ook wordt er Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BPM) berekend over de aanschafprijs van nieuwe bestelwagens. 

Ondernemers kunnen dat terugvorderen. Vaak zie je ook trekhaken op grijs kenteken auto's. Er zijn ook diverse trekhaak accessiores


Deze gele nummerplaat wordt grijs?
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl