Home Audio sets Navigatie systemen / GPS

Navigatiesystemen Navigatie systemen, gps, Tom Tom voor in de auto

Van statusitem tot logische opvolger van het Stratenboek. Navigatiesystemen zijn betaalbaar geworden. Dat is vooral te danken aan de opkomst van portable systemen, compacte apparaten die vaak met een zuignap aan de voorruit worden bevestigd.

 

Ze concurreren met de al langer bestaande inbouwsystemen, die permanent in de auto worden verankerd.

Uiteraard zorg je dan voor een goed auto alarm, je maakt je auto minder inbraak gevoellig via ramen tinten, wel eens aan een handrem slot gedacht?

auto-navigatie

NIEUW:

bluetooth handsfree navigeren via de achteruitkijk spiegel

Lees hier over de mogelijkheden en prijzen!

TomTom GO / ONE / RIDER

simpele bediening met geïnstalleerde software

Het simpelste apparaat uit dit overzicht. Althans, als het gaat om de bediening. De TomTom GO is een zeer compact navigatiesysteem met een aanraakgevoelig kleurenscherm.

   

 

Het invoeren van adressen is bijzonder eenvoudig omdat de TomTom meedenkt bij het invoeren van een straatnaam. Routes worden snel uitgerekend, al blijkt tijdens een test al snel waarom TMC, dat hier ontbreekt, zo'n nuttige functie is: de autorit strandt in een onverwachte file.    

tom-tom-navigatie

TMC staat voor Traffic Message Channel. Dat is een speciaal radiosignaal waarmee file-informatie, maar soms ook locaties van snelheidscontroles, worden doorgegeven. Veel valt er verder niet te klagen over de GO. Een dergelijk systeem kan ook worden uitgebreid naar een navigatie systeem met de track-and-trace. Handig voor chauffeurs!

De GO 700 is het topmodel, met afstandsbediening en ingebouwde handsfree kit (via Bluetooth). De 500 moet de afstandsbediening missen maar heeft wel een handsfree-mogelijkheid. De 300 beschikt zelfs niet over dat laatste. Ook zijn er verschillen in de hoeveelheid navigatie-informatie die de diverse modellen kunnen opslaan.

De 700 kan heel Europa kwijt op een harde schijf, de 500 één land plus de hoofdwegen van Europa, en de 300 één land. Maar deze kaarten kunnen worden uitgebreid, bijvoorbeeld met een kaart van heel Europa. TomTom heeft naast de GO nog twee nieuwe modellen gelanceerd: TomTom ONE en RIDER. Het ONE 'plug and drive' navigatiesysteem heeft onlangs een award gewonnen. TomTom RIDER is speciaal voor motors en scooters, en geeft de routebeschrijving in de auto of race helm . Beide hebben voorgeïnstalleerde software op een memorycard waardoor deze niet meer gedownload hoeft te worden.

Route66 Mobile Benelux 2006 UIQ:

navigeren op de mobiele telefoon

 Navigeren op de mobiele telefoon: het kan met de zeer gebruiksvriendelijke Mobile Benelux 2006. Stop de bijgeleverde geheugenchip in de mobiele telefoon, zet de GPS-ontvanger aan en start de software. In luttele minuten is de Mobile Benelux 2006 klaar voor gebruikBij een snelwegtest blijkt dat het absoluut noodzakelijk is om te beschikken over een handsfree kit.

route-66-navigatie

De gesproken aanwijzingen zijn namelijk nauwelijks te horen op het standaard luidsprekervolume van de mobiele telefoon. Bovendien is vanuit een handsfree kit het scherm van de telefoon meestal goed zichtbaar. Dat is belangrijk, omdat Mobile Benelux 2006 dit scherm gebruikt voor het weergeven van een kaart van de omgeving.

Doordat Route66 gebruik maakt van het scherm en de elektronica van de mobiele telefoon, is de prijs van het product relatief laag. Daar staan wel twee nadelen tegenover.

   
Zo gaat de opbouw van het scherm wat trager dan op de TomTom Go. Een mobiele telefoon is immers niet ontworpen voor het weergeven van snel veranderende kaarten. Ook ontbreekt TMC.

Wel biedt Route66 de mogelijkheid om via GPRS actuele file informatie te downloaden. Dat is gratis, op de kosten voor de GPRS-verbinding na. De geteste versie van Mobile Benelux werkt alleen op de SonyEricsson P800, P900 en P910. Er zijn echter ook versies verkrijgbaar voor diverse Nokia-modellen (399 euro) en Pocket PC's (449 euro).

JVC KD-NX901: handige harde schijf

De JVC KD-NX901 navigeert niet meer met behulp van een DVC of CD, maar is net als een PC voorzien van een harde schijf. Liefst 14 van de 20 Gb daarop kan worden gevuld met navigatie-informatie. Een rit van Trondheim naar Sicilië kan dus voortaan zonder onderweg route-CD's te wisselen. De bijgeleverde navigatiesoftware kan onbeperkt worden gebruikt. De overgebleven 6 Gb is bestemd voor muziek en kan worden gevuld met MP3's.  
jvc-navigatie
Daarnaast beschikt de KD-NX901 over een radio en kunnen CD's en DVD's (ook met MP3-bestanden) worden afgespeeld. Op de KD-NX901 kan ook een extern videoscherm worden aangesloten. Dat is echter niet bij de prijs inbegrepen. Als je er echt niet meer uiykomt kun je altijd nog bij online routeplanners terecht....

Pioneer AVIC-X1R: compact

De AVIC-X1R koppelt een indrukwekkende lijst specificaties aan een bijzonder compacte verpakking. In gesloten toestand lijkt de Pioneer op een normale autoradio. Een deel van het front is echter uitschuifbaar en verbergt een kleurenscherm met een doorsnee van 16,5 cm. De AVIC-X1R is voorzien van alle mogelijke snufjes. Zo is het scherm aanraakgevoelig, kunnen er DVD's en CD's worden afgespeeld.
auto-navigatie
De te rijden route kan overigens worden ingelezen in het geheugen van de Pioneer, zodat de navigatie-DVD niet steeds in het apparaat hoeft te zitten. Dat heeft als voordeel dat tijdens het rijden gewoon CD's of DVD's kunnen worden afgespeeld. Uiteraard ontbreekt TMC niet. Kan ook gebruikt worden om DVD's in de auto af te spelen, kun je lekker formule 1 en rally dvd's kijken

VDO MS 5700 RD: slimme achteruitkijkspiegel

De VDO MS 5500 is een DVD-gebaseerd navigatiesysteem dat al wat langer op de markt is. Traditioneel wordt het apparaat vaak geleverd met een aparte monitor. De MS 5500 krijgt nu echter nieuw leven door de introductie van de MS 5700 RD, een achteruitkijkspiegel met ingebouwd beeldscherm.
auto-navigatie
De MS 5700 RD wordt over de bestaande achteruitkijkspiegel geplakt en toont de rijaanwijzingen in een scherm van 10 centimeter doorsnee.

In de spiegel zit ook een luidspreker verwerkt. Als de navigatiecomputer niet wordt gebruikt, dient het gehele oppervlak van de MS 5700 RD als spiegel, inclusief het schermgedeelte. De vraag is wel: hoe aantrekkelijk is de MM 2100 voor goed geïnformeerde autokrakers ? Een spiegel is eenvoudig te stelen.


Menu tuning-gids.nl
Gerelateerd
Audio sets
Autoradio's - overzicht van autoradio's en accessoires
Speakers
Auto speaker informatie, overzicht van typen luidspreker sets en auto speakers
I-pod in auto
Ipod in de auto - luister ook naar je Ipod via autoradio
Subwoofers
Subwoofers - informatie over baspijpen en subwoofers
Autozekeringen
Auto zekering - vervang zelf zekering van auto
Meer
Alle Audio sets artikelen lees je hier
Daarom Tuning Gids

Ook leuk
Audio accessoire Auto audio accessiores
Autoradio's Autoradio's en mp3 spelers voor in de auto
Carkits Carkits en bluetooth toepassingen in de auto
I-pod in auto Geniet nu ook van je Ipod in de auto!
Subwoofers Informatie auto subwoofers, baspijpen en speakers

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2017 Tuning-gids.nl