Home Gered gereedschap

Gered gereedschap: een 2e leven voor autogereedschap!

Eens in de zoveel tijd is je autogereedschap aan vernieuwing toe. Dan ga je op zoek naar het beste van het beste, omdat je auto alleen het beste verdiend. Dat is in Nederland tenslotte makkelijk (en betaalbaar).Maar wat doe je met je oude gereedschap? Gooi je dat zomaar weg, of gun je het een tweede leven? Wij doen het laatste!


Gered gereedschap

Een mooi initiatief van Gered Gereedschap is het inzamelen van oude gereedschappen die particuliere autobezitters of garages en werkplaatsen niet meer gebruiken. De verzamelde autogereedschappen worden in daarvoor bestemde werkplaatsen opgeknapt, om vervolgens te worden verscheept naar Derde Wereldlanden. Daar worden ze opnieuw gebruikt.

De luxe van nieuw autogereedschap

Als je steeksleutels hier en daar wat gebruikssporen vertonen, koop je zonder veel moeite een nieuwe set. Of je schaft een nieuwe autokrik aan, gewoon, omdat het kan. Daarna staan je 'oude' autogereedschappen ongebruikt in de garage, schuur of elders, waar het alleen maar in de weg staat. Wat dacht je ervan om je oude spullen te laten hergebruiken, in plaats van ze weg te gooien?De luxe van nieuw autogereedschap

Als je steeksleutels hier en daar wat gebruikssporen vertonen, koop je zonder veel moeite een nieuwe set. Of je schaft een nieuwe autokrik aan, gewoon, omdat het kan. Daarna staan je 'oude' autogereedschappen ongebruikt in de garage, schuur of elders, waar het alleen maar in de weg staat. Wat dacht je ervan om je oude spullen te laten hergebruiken, in plaats van ze weg te gooien?

In het 'rijke westen' kunnen de meesten van ons zich goed gereedschap veroorloven. Of het nu gaat om autogereedschap of ander soort gereedschap, we stappen een speciaalzaak binnen en kopen degelijk materiaal om onze auto (en/of hobby) mee te onderhouden. We staan er vaak niet eens bij stil dat goed gereedschap eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Gun je oude spullen een nieuw leven

Voor degenen aan de andere kant van de wereld die minder goed bedeeld zijn dan wij, is een initiatief als dat van Gered Gereedschap een ware uitkomst. Oude materialen, gereedschappen en machines worden ingezameld en opgelapt. Vervolgens kunnen jongeren in de Derde Wereld een opleiding volgen met de door jou gedoneerde (oude) gereedschappen. 

Gered Gereedschap zorgt ervoor dat de spullen ter plaatse aankomen, nadat jij ze bij een inzamelpunt hebt ingeleverd.
Het oude autogereedschap dat anders zou wegroesten in een vergeten hoekje van je garage, wordt nu gretig gebruikt door (jonge) mannen en vrouwen die een opleiding volgen. Op die manier kunnen ze een zelfstandig bestaan opbouwen, waar dat anders niet mogelijk of heel moeilijk was geweest.

Andere materialen die welkom zijn

Naast alle soorten gereedschap dat wordt gebruik bij autoreparaties en -onderhoud kun je bij Gered Gereedschap ook andere gereedschappen, machines en materialen inleveren. Denk hierbij onder andere aan gereedschappen (en machines) voor deze vakgebieden:

Leerbewerking, kleermakerij (naaimachines, bijvoorbeeld) en schoenmakerij
Bouwen, metselen, loodgieten en elektrotechniek
Lassen en metaalbewerking
Meubelmakerij en houtbewerking

Donatie

Naast gereedschap zijn donaties natuurlijk ook van harte welkom! Voor 25 kan een monteur een zelfstandig bestaan opbouwen, daarvan kan nl. een goede gereedschapskist worden aangeschaft. Uiteraard staat het vrij om zelf een keuze te maken uit het bedrag. Ga naar geredgereedschap.nl voor meer info.


Autogereedschap hoort in het rijtje thuis met zeer gewenste materialen, omdat hier veel vraag naar is. Gun jouw oude gereedschap ook een tweede leven! En heb je nog andere overtollige spullen liggen? Aarzel dan niet, maar lever ze in bij Gered Gereedschap.

Meer info vind je op hun Facebook pagina facebook.com/stichtinggeredgereedschap


Koop nu in de webshop!

  • Grootste van de Benelux: 50.000 artikelen
  • Voor 19:00 besteld, vandaag verzonden
  • Klanten geven ons een 9.1/10
  • Snel bestellen in 3 minuten: een account maken is niet verplicht
Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2018 Tuning-gids.nl