Home Verlichting Autolampen met kleur

Autolampen met kleur: legale gekleurde koplampen!


Eindelijk zijn ze verkrijgbaar: autolampen met kleur waarmee je lekker wél de weg op mag! Met deze gekleurde koplampen kun je je auto nog meer personaliseren en een fraai style-accent aanbrengen. Tijd om kleur te bekennen!


Autolampen met kleur

Er is weinig zo bepalend voor de uitstraling van je bolide als je verlichting. De Philips ColorVision autolampen met kleur zijn door autominnend Nederland dan ook met open armen ontvangen. De gekleurde koplampen zorgen ervoor dat je een kleuraccent kunt aanbrengen en je auto nog meer kunt personaliseren. Er zijn vier verschillende kleuren verkrijgbaar: je kunt kiezen uit geel, groen, blauw of paars.
autolampen kleur gekleurde koplampen


Gekleurde koplampen

Het allerbelangrijkst is natuurlijk de vraag: kunnen we ermee rondrijden zonder dat we een bekeuring riskeren? Goed nieuws: deze gekleurde koplampen zijn lekker legaal voor gebruik op de openbare weg! Deze autoverlichting voldoet namelijk volledig aan alle Europese regels die er zijn qua autoverlichting en komt ook probleemloos door de APK.

Voor de zekerheid zit in elke verpakking van deze revolutionaire lamp een certificaat, dat je desgevraagd kunt tonen.


Witte autolampen mét kleur 

Het maakt volgens de wet en de APK-eisen klaarblijkelijk geen bal uit welke kleur autoverlichting je wilt voeren, als de stralenbundel die naar voren is gericht en (zo'n 75 meter voor je) op het wegdek terecht komt maar keurig wit of geel is. Eigenlijk zijn de Philips ColorVision lampen gewoon witte autolampen met een leuk kleurtje. 


Autolampen met kleur: kiest u maar!

Hoe werkt dat nu precies met die kleuren? De gekleurde koplampen zijn verkrijgbaar in de kleuren geel, groen, blauw of paars. Het is aan jou om te bepalen of je kiest voor de kleur van je lak of juist een contrasterende kleur. Wellicht komen er in de toekomst nog meer kleuropties, maar rode koplampen gaan er voorlopig zeker niet komen. Volgens Philips ontbreekt rood in het huidige assortiment omdat rood licht volgens de wet alleen aan de achterzijde van een voertuig gevoerd mag worden.Speciale coating

De innovatieve autolampen met kleur zijn voorzien van een speciale coating op het onderste deel van het kwartsglas. De kleuren ontstaan doordat het licht gereflecteerd wordt in de reflectoroptiek van de koplamp. De koplampen lichten daarom aan de binnenzijde op in de kleur van jouw keuze. Maar het licht dat op de weg schijnt is gewoon wit. Heel helder wit zelfs!
autolamp kleur gekleurde koplampen

Meer licht = beter zicht!

Groot voordeel van deze autolampen met kleur is dat je naast een leuke en bijzondere uitstraling ook nog eens 60% meer licht op de weg krijgt dan met de standaard H4- of H7-lamp. Verder wordt het zicht volgens de dames en heren van Philips uitgebreid met 25 meter. Daarmee zijn deze gekleurde koplampen ook een aanwinst voor wie zo veilig mogelijk wil rijden. Meer en beter zicht betekent dat je beter kunt anticiperen en sneller kunt reageren. En dat is natuurlijk een belangrijke verbetering van je veiligheid op de weg! 


Kwaliteit gekleurde koplampen

Voor de kwaliteit van autolampen met of zonder kleur zijn eigenlijk twee aspecten het meest van belang: de kwaliteit van de autolampen en de kwaliteit en instelling van de optiek. Die kwaliteit zit wel snor bij Philips; deze lampen zijn gemaakt van geoptimaliseerd kwartsglas en bestand tegen trillen, vocht, extreme temperaturen en ultraviolette straling, waardoor verkleuring wordt tegengegaan. De H4-lamp kost overigens zo'n 36 euro en de H7-variant heb je voor 45 euro.

Wat het afstellen betreft: je garage kan de koplampen controleren en eventueel voor je verstellen volgens de richtlijnen van de wegenverkeerswet. Natuurlijk kun je dit ook zelf, al is dat wel even passen en meten.


Autolampen met kleur afstellen

De afstelschroef vind je bovenop de koplampunits. De lichtbundel moet 1 centimeter per meter dalen, dan is de afstelling correct. De vakman is voor dit klusje echt de meest handige optie, want hij heeft de beschikking over een volledig vlakke vloer en speciale afstelapparatuur. In de garage is het binnen een paar minuten gepiept! En je moet er niet aan denken dat je je tegenligger verblindt doordat je je lampen verkeerd hebt afgesteld. Met alle gevolgen van dien...


Automatische hoogteregeling

Als je automatische hoogteregeling hebt (gangbaar bij Xenon verlichting) dan gebeurt dit afstellen vanzelf zodra je de auto start op basis van de druk op je voor- en achteras. De basisstand moet natuurlijk wel in orde zijn, anders regelt het systeem niet de juiste hoogte. Desgewenst kun je de automatische hoogteregeling eventueel (laten) resetten. 
"Belangrijk: laat je koplampen controleren en eventueel opnieuw afstellen. Slecht afgestelde verlichting is gevaarlijk!"
gekleurde koplamp autolamp kleur
Het verschil tussen de standaard autolamp en ColorVision


Xenon verlichting

Houd je van een leuk kleurtje, maar wil je iets anders? Wellicht is Xenon verlichting iets voor jou. Het komt regelmatig voor dat weggebruikers geen goed woord over hebben voor Xenon verlichting, omdat dit voor overlast zou zorgen bij tegenliggers. Dit is nonsens. Overlast van Xenon verlichting kan, maar dat ligt dan puur aan de afstelling, want Xenon verlichting is juist erg veilig. Ook komt het vrij vaak voor dat er lampen gemonteerd zijn die lijken op Xenon verlichting, maar in feite goedkope halogeenlampjes zijn die veel te veel strooilicht veroorzaken en daardoor verblindend kunnen zijn. Irritant en gevaarlijk!


Doffe koplampen

Leuke kwaliteitslampen gemonteerd maar toch geen goed licht? Waarschijnlijk zijn je koplampen zo dof als een oude knikker… je loopt toch ook niet met doffe brilglazen rond? Als je te maken hebt met krasjes en/of verkleuringen van je autolampen, polijst ze dan en ze zien er weer uit als nieuw. Een eenvoudig maar bevredigend klusje! Natuurlijk lees je op Tuning-gids.nl hoe je dat precies aanpakt.

Koop nu in de webshop!

  • Grootste van de Benelux: 50.000 artikelen
  • Voor 19:00 besteld, vandaag verzonden
  • Klanten geven ons een 9.1/10
  • Snel bestellen in 3 minuten: een account maken is niet verplicht
Menutuning-gids.nl
Daarom Tuning Gids
Ook leuk
Nachtbril Met een nachtbril veel beter zicht in het donker
Audi stijl dagrijverlichting LED dagrijverlichting Audi look koplampen monteren
Mistlampen Mistlampen: meer zicht en een strakkere look
Achterlichten Achterlichten en autoverlichting, via LED helder(der)
Xenon lampen Er zijn 7 soorten kleuren voor xenon lampen

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2018 Tuning-gids.nl