Home Blog

Archief voor 'autopapieren'

Rijbewijs verlengen: de stap-voor-stap uitleg

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Bij normaal weggedrag zul je elke 10 jaar je rijbewijs verlengen. Er zijn twee uitzonderingen: Je bent het rijbewijs kwijt geraakt, of ben je ouder dan 65 jaar, dan is een medische keuring verplicht. Op deze pagina de stap-voor-stap tips om je rijbewijs te vernieuwen.


Rijbewijs verlengen 

Je zult er niet dagelijks bij stilstaan, maar het rijbewijs is voor een bepaalde periode geldig. Bij normaal weggedrag, hier over later meer, dien je het roze kaartje om de 10 jaar te vernieuwen. Net als de APK reminder van je autogarage stuurt het RDW een herinneringsoproep om je rijbewijs te laten vernieuwen.

Het rijbewijs is in een pas vorm. Voornamelijk duurzamer.

Beginnersrijbewijs duurt 5 jr. daarna puntenrijbewijs

Gepost op 12-03-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Helaas gebeuren er nog teveel onnodige verkeersongevallen, relatief vaak zijn daar jonge, beginnende bestuurders, bij betrokken. En daar zitten ook enthousiaste tuners tussen. Niets voor niets is de verzekeringspremie voor jonge volwassenen aanzienlijk hoger dan oudere volwassenen.
Je hebt het beginnersrijbewijs en het puntenrijbewijs, we leggen je de verschillen uit.
Beginnersrijbewijs

Iedereen die een rijbewijs heeft gehaald krijg het beginnersrijbewijs, zware verkeersovertredingen worden dan bijgehouden.

Als je binnen 5 jaar 3x ernstig in de fout bent gegaan zal je rijbewijs geschorst worden. Maar voor het zover is haal je eerst je theorie examen natuurlijk.


Beginnersrijbewijs is er voor iedereen, jong of oud.

Kenteken verloren of kentekenplaat gestolen?

Gepost op 24-02-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Je loopt naar je auto en komt tot de ontdekking dat er een kentekenplaat ontbreekt. Dan ben je het kenteken verloren of het kenteken is gestolen. Als het kenteken door beschadigingen onleesbaar is geworden zul je deze moeten vervangen. Lees het stappenplan om nieuwe kentekenplaten te bemachtigen, het is eenvoudig!
Kenteken verloren

Als je één of alle twee de kentekenplaten bent verloren zul je naar een RDW erkende kentekenplaatfabrikant moeten. Hetzelfde geldt als je kenteken is gestolen. Hier worden dan nieuwe platen voor je gemaakt. Vaak kun je hier op wachten.


Kentekenbewijs

Het is niet nodig een vervangend kentekenbewijs of een nieuwe kentekencard aan te vragen.


Kentekenplaat verloren of gestolen? Hoe lang zal deze er nog op zitten?

Altijd schade formulier inullen bij autoschade!

Gepost op 15-02-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Dagelijks worden ze ingevuld: een schadeformulieren. Hoe cliché matig het ook is, maar de rust bewaren is het beste. Op het schadeformulier staat niet voor niets met dikke letters 'wees hoffelijk en kalm'. Op deze pagina leggen we je uit waar je op moet letten bij het invullen van het aanrijding formulier.
Schade of aanrijding?

Veiligheid van jezelf en anderen is het belangrijkste. Gelukkig zijn de meeste aanrijdingen of blikschades, na het invullen van het aanrijdingformulier kan ieder zijn weg weer vervolgen.

Daarna weer een nieuw schadeformulier auto in het dashboardkastje leggen! Het formulier kun je -gratis- bij je verzekerings maatschappij opvragen of op hun site downloaden.


En dat is weer een ingevuld schadeformulier...

Rijbewijs 17 jaar: in vijf fasen naar het rijbewijs!

Gepost op 06-02-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Je rijbewijs als je 17 jaar bent? Vanaf november dit jaar is dat mogelijk. Het theorie examen wordt dan afgenomen als je 16 jaar bent. Als je 16,5 jaar bent ga je autorijlessen volgen. Op je 17e mag je afrijden. Haal je het rijbewijs moet je tot 18 jaar autorijden met een beleider. Vanaf je 18e mag je alleen rijden.
Rijbewijs 17 jaar
Rijbewijs 17 jaar Na een sucesvolle invoering in onder andere Zweden en Noorwegen kan het rijbewijs ook in Nederland behaald worden als je 17 jaar bent! Tijdens het eerste jaar na het behalen van het rijbewijs word je begeleid voor een ervaren door een ervaren bestuurder. Reden: beginnende bestuurders zijn vaak betrokken bij ongelukken.

Rijbewijs 17 jaar: babyface tieners mogen ook op de weg!
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl