Home Blog

Archief voor 'Motortuning'

Turbo olie additief: voorkom turboschade via olie

Gepost op 05-02-2012 door Mart in Motortuning, Turbo en toebehoren
Auto's met een turbocompressor produceren op een efficiënte wijze vermogen. Aangename bijkomstigheid is dat deze motoren eenvoudig verder opgevoerd kunnen worden. Turbocompressoren hebben specifieke smeer aandachtspunten. Het koelen van de turbo is een onderschat probleem.


Turbo olie

De turbocompressor ontleent zijn vermogen aan de stroming van uitlaatgas van een motor; een mengsel van uiterst hete gassen die boven de 800°C kunnen komen!

Turbo temperatuur

Onder normale rij omstandigheden zijn de olietemperaturen in de turbo 1.5 tot 2 maal zo hoog als de temperatuur van de olie in de carterpan Maar dit is niet het grootste probleem. Na het afzetten van de motor blijft de temperatuur van de turbo erg hoog. En dat kan problemen geven.


Olie naar de turbo is van cruciaal belang.

Differentieel: verdeling van vermogen over wielen

Gepost op 02-02-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Het is niet hoeveel je hebt, het is hoeveel je ervan kunt gebruiken. Je auto kan nog zoveel vermogen hebben, als de pk’s niet goed op het asfalt terechtkomen, heb je er veel minder aan. Het verdelen van de krachten over de linker en rechterwielen speelt daarin ook een grote rol. Verdeling van krachten: laten we het over differentiëlen hebben!
Differentieel verdeelt vermogen
Een differentieel verdeelt het vermogen over optimaal over de aangedreven linker- en rechterwielen. Een sperdifferentieel daarentegen blokkeert weer deels de krachten, wat in bepaalde situaties voordelen geeft ten opzichte van een normale (open) differentieel.

Optimale vermogensverdeling bij achterwielaandrijving.

Hitteschilden zorgt voor koelere motorruimte

Gepost op 01-02-2012 door Mart in Motortuning, Uitlaten
Je auto motor presteert het beste in een zo koel mogelijke omgeving. in het kort: koude lucht bevat meer zuurstof, meer zuurstof betekent betere/snellere verbranding in de motor. Gevolg is meer pk. Het is slim op een hitteschild te plaatsen. Dus pak die pk's via deze hitteschilden tips.

Auto hitteschild

Vaak wordt de katalysator voorzien van een hitteschild. Deze heeft niet een performance beperkende werking. je cat kan bizar heet worden. Ook het spruitstuk wordt vaak voorzien van bescherming.

Als jij dan een keer je auto in wat langer droog gras zet kan het zo zijn dat je later bij een uitgebrand autowrak komt.


Hitteschildvoor het spruitstuk. Functioneel en mooi tegelijk.

Lachgas / NOS injectie kits, 200 pk extra via een knop

Gepost op 01-02-2012 door Mart in Motortuning, Turbo en toebehoren
Er doen een heleboel verhalen de ronde over lachgas; het zou brandbaar zijn, een fles zou ieder moment kunnen exploderen en als je het meer dan 2x gebruikt kun je de motor vervangen.


Bizarre vermogenswinst


Deze verhalen zijn meestal afkomstig van mensen die net zo veel ervaring met lachgas hebben als jij en ik met ruimtereizen. Feit is dat lachgas is opgebouwd uit zuurstof en stikstof en zonder nu heel technisch te worden zorgt deze extra zuurstof ervoor dat er meer brandstof verbrand kan worden hetgeen extra vermogen oplevert.


Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl