Home Blog

Archief voor 'carkits en navigatie'

Carkits en bluetooth toepassingen in de auto

Gepost op 28-03-2012 door Mart in Caraudio, carkits en navigatie
Hoewel handsfree bellen als sinds 2002 wettelijk verboden is, neemt het aantal handsfree boetes dat voor niet-handsfree telefoneren wordt uitgeschreven nog steeds toe. Dat is niet nodig, want met een eenvoudig en vaak goedkoop te verkrijgen carkit bel je altijd zoals de politie dat wil: met je handjes aan het stuur.
Als je handsfree wilt bellen, zijn er een aantal mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een headset (een koptelefoon met een microfoontje) op te zetten, of om de speakerfunctie te gebruiken die op een beetje telefoon wel te vinden is. Sommige gebruikte auto's hebben de luxe om over een compleet ingebouwd telefoonsysteem te kunnen beschikken, maar de meest gebruikte oplossing is het plaatsen van een carkit.

Doorgebrande auto zekering zelf vervangen

Gepost op 16-03-2012 door Mart in Caraudio, carkits en navigatie
Auto zekeringen voorkomen schade aan de elektronische systemen in de auto. Als een zekering doorbrandt heeft er kortsluiting en/of overbelasting plaatsgevonden. Geen nood, je kan een zekering van je auto vervangen m.b.v. ons stappenplan.
Auto zekering

Voor alle elektronische apparaten in je auto is een zekering aanwezig. Voor je autoradio, ramenwissers, maar ook elektrische ramen.

Storing vinden

Als een van deze het opeens niet meer doen kun je de zekering kastje openen. Daar kun je misschien de oorzaak vinden. Maar waar moet je dan naar kijken?


Zekeringendoos van een auto.
Navigatiesystemen Navigatie systemen, gps, Tom Tom voor in de auto
Gepost op 06-03-2012 door Mart in Caraudio, carkits en navigatie
Van statusitem tot logische opvolger van het Stratenboek. Navigatiesystemen zijn betaalbaar geworden. Dat is vooral te danken aan de opkomst van portable systemen, compacte apparaten die vaak met een zuignap aan de voorruit worden bevestigd.

 

Ze concurreren met de al langer bestaande inbouwsystemen, die permanent in de auto worden verankerd.

Uiteraard zorg je dan voor een goed auto alarm, je maakt je auto minder inbraak gevoellig via ramen tinten, wel eens aan een handrem slot gedacht?


Auto audio accessiores

Gepost op 17-02-2012 door Mart in Caraudio, carkits en navigatie
Als je een autoradio gaat inbouwen is de kans groot dat je luidsprekerkabel nodig hebt. Realiseer dat een zware versterker ook een grote zekering vereist. Hier een overzicht van veel voorkomende auto radio aanlsuilt accessoires.

Versterker-kabelset

Professionele aansluitset voor eindversterker.

Antenne adapterkabel

Antenne adapterkabel voor versterkende antenne.
 

Versterker adapter

Wordt gebruikt om een headunit met een high power luidspreker-uitgang te kunnen verbinden met de lijningang van een versterker met een vermogen van 2x 35W maximaal.

   

Menu tuning-gids.nl
Daarom Tuning Gids
Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2017 Tuning-gids.nl