Home Blog

Archief voor 'openbare weg'

Beste caravanspiegel? Wij testen 4 typen hulpspiegels!

Gepost op 07-06-2016 door Mart in Autoveiligheid, openbare weg
Het aanschaffen en monteren van caravanspiegels – of hulpspiegels – is voor veel caravanbezitters vanzelfsprekend. Wie met een caravan (of aanhanger!) achter de auto rijdt, wil tenslotte volledig zicht hebben op de rest van het verkeer. Maar hoe kies je de juiste spiegels en gelden er bepaalde eisen? Is een caravanspiegel eigenlijk verplicht? Je leest het hier! Caravanspiegels kopen kan bovendien in onze webshop.


Welke caravanspiegel kopen?

Heb je een caravan, vouwwagen of (andere) aanhanger en wil je op de meest veilige manier door het verkeer manoeuvreren? Dan is het belangrijk om je gezichtsveld zo groot mogelijk te maken. In elk geval tot het wettelijk verplichte blikveld. Dit kun je doen door een caravanspiegel – ook wel hulpspiegel genoemd – te monteren. Maar hoe doe je dat, de juiste caravanspiegel kopen? Welke spiegel is de beste keus voor jou? 


Zicht is alles!

Resqme: beter dan de lifehammer of noodhamer

Gepost op 20-02-2012 door Mart in Autoveiligheid, openbare weg
Elk jaar komen er personen om als zij met de auto te water zijn geraakt. Sinds jaar en dag is de Lifehammer, ook wel noodhamer genoemd, het redmiddel. Maar nu is er een beter alternatief: de resqme. Deze is aanzienlijk beter, we leggen het je uit.
Resqme

Een resqme, vertaald is dat redt me, heeft dezelfde functie als een lifehammer. De auto zo snel mogelijk verlaten tijdens een noodsituatie.

Via het scherpe mesje kunnen de autogordels worden door gesneden. Het raam wordt door een geďntegreerde slag mechanisme in de resqme razendsnel gebroken.

Werking

In de Resqme is een slagsysteem gebouwd. Zodra deze tegen een raam wordt aangedrukt zal er een scherp pinnetje tegen het raam naarbuiten schieten.


Via de slapin breek je gemakkelijk door autoramen.

Life hammer kan ook jouw leven redden!

Gepost op 02-02-2012 door Mart in Autoveiligheid, openbare weg

Jaarlijks raken in Nederland ongeveer 750 tot 800 auto's te water. Daarbij vallen tientallen doden. Vaak doordat bestuurders niet snel genoeg de auto kunnen verlaten.

Het beste advies is om de auto zo snel mogelijk te verlaten, ook als deze elektrische ramen en centrale deurvergrendeling heeft. Als deze niet meer werken biedt de LifeHammer uitkomst.

Auto te water...

De handelingen die centraal staan om snel en veilig de auto,die te water is geraakt, te verlaten zijn:

1) Verlichting en binnenverlichting aan

2) Gordels los, indien aanwezig met de LifeHammer

3) Zijraam openen, indien aanwezig met de LifeHammer

4) De auto verlaten


Monteer de life hammer op een plek waar je snel bij kunt.
Menu tuning-gids.nl
Daarom Tuning Gids
Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2016 Tuning-gids.nl