Home Blog

Voorkom schade door stijlvolle bumperbescherming

Gepost op 16-01-2015 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Als autofanaat doe je er natuurlijk alles aan om je trouwe vierwieler zo strak en netjes mogelijk te houden. Daar kan de juiste bumperbescherming je bij helpen. Bumpers kunnen gemakkelijk beschadigd raken. Heb je een hond of laad en los je vaak dingen, dan heb je een kras zo gemaakt. Lees onze bumperbeschermer tips en adviezen en voorkom die lelijke krassen.

Soorten bumperbescherming

Globaal gezien zijn er twee soorten bumperbeschermers; bescherming voor de voorbumper en bescherming voor de achterbumper. Veruit de populairste van de twee is de achterbumper beschermer. Bumperbescherming bevestig je op de voor- of achterbumper van je auto. Dat spreekt voor zich.

Eén van de meest voor de hand liggende redenen hiervoor is natuurlijk dat je bumpers op die manier beschermd zijn en zo langer mooi blijven. Voor het gemak zullen we enkele voordelen van het monteren van een of meer bumperbeschermer(s) noemen.

bumperbescherming = einde krassen
Muffe lucht in auto? Auto luchtverfrisser biedt uitkomst!
Gepost op 30-12-2014 door Mart in Poetsmiddelen, autocleaning
Als automobilist spendeer je behoorlijk wat tijd achter het stuur. Dan is het wel zo prettig als je trouwe vierwieler fris ruikt. In je auto kan om allerlei redenen een vervelende geur blijven hangen. Er zijn veel verschillende luchtverfrissers te koop, van auto parfum tot geurboompjes en van een simpele luchtverfrisser auto voor aan je binnenspiegel tot een verfrisser die je in de 12V aansluiting plugt. En als je dat liever doet, kun je er ook één zelf maken. Hieronder vertellen we je hoe!


Typen auto luchtverfrissers

Als je op zoek bent naar een goede luchtverfrisser om die vervelende geurtjes uit je auto te verdrijven, doen we je graag enkele suggesties aan de hand. Hieronder vergelijken we er vier met elkaar, waarbij we de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten. We beginnen met de geurboompjes, die je waarschijnlijk wel kent.

Geurboompjes

Geurboompjes zijn ongetwijfeld de bekendste luchtverfrissers op de markt. Wil je een luchtverfrisser kopen, dan is een geurboompje een simpele en goedkope manier om nare geurtjes uit je auto te verjagen. Een nadeel van deze variant is echter dat hij aan je binnenspiegel heen en weer bungelt en zo je zicht kan belemmeren. Je kan hem ook ergens anders aan hangen, zoals aan een haakje voor je jas, aan de handgreep boven de deur aan de bijrijderskant of op een andere plek die voor jou werkt.

Het geurboompje is de meest bekende auto luchtverfrisser

Aan de slag met hoedenplankstof? Dit zijn onze tips!

Gepost op 19-12-2014 door Mart in Caraudio, multimedia
Waarom zou je nieuwe hoedenplank bekleding kopen? En moet je op bepaale zaken letten bij het bekleden van de hoedenplank? En zo ja, waarom? Hoe bevestig je een hoedenplank eigenlijk op zo'n manier dat er tijdens het rijden geen onveilige situaties ontstaan? Wij geven graag antwoord op bovenstaande en op andere vragen!


Hoedenplankstof gebruiken

Het kan voorkomen dat de hoedenplank bekleding er door jarenlang gebruik niet meer uitziet of dat je zelf gewoon toe bent aan iets nieuws. In dat geval dien je nieuwe hoedenplank bekleding kopen. Daar komt wel het één en ander bij kijken.

Je kunt ervoor kiezen een volledig nieuwe te kopen die reeds 
is voorzien van hoedenplankstof. In dat geval hoef je hem alleen maar te monteren en ben je verder klaar.


Zwart en grijs zijn veelkomende kleuren.

14 gave action camera montagepunten voor je auto

Gepost op 15-12-2014 door Mart in Circuit en rallyrijden, circuitrijden en driften
Kijk terug waar je tijd laat liggen tijdens een snelle ronde op het circuit. Analyseer hoe en waar je betere rijlijnen kunt kiezen. Laat anderen zien hoe jij ronde over de Nürburgring of Circuitpark Zandvoort rijdt. Allemaal mogelijk met een HD action camera. Maar hoé en waar bevestig je 't cameraatje voor de meest gave beelden? We leggen je het uit én bespreken de 2 meest populaire camera merken.


Action camera? Montagevoet!

Als je de beslissing hebt genomen om een action camera aan te schaffen om in en op je auto te gebruiken, dan is een mount met zuignap een 'must'. Pas dan kun je nl. pas écht mooie beelden gaan vastleggen. Deze zuignap (montagevoet met zuignap) bevestig je feitelijk overal waar je wilt. Je autoruit, motorkap of dak. Wil je maximaal gave beelden maken is een draaibare montagevoet de enige optie. Via dit artikel willen we je graag wat inspiratie bieden over wat mooie plekken zijn om de camera te plaatsen zodat jij  toffe beelden kan gaan schieten!


GoPro camera op je auto monteren: fluitje van een cent.

Nut én noodzaak van een eigen bandenspanningsmeter

Gepost op 29-11-2014 door Mart in Banden en velgen, Banden
We kunnen zo druk zijn met het fraaier en sneller maken van onze auto dat we de basisdingen vergeten. Toch is het handig om af en toe ook stil te staan bij de bandenspanning. Lees meer over het belang van de juiste luchtdruk voor je banden en over verschillende bandenspanningsmeters, die elk hun eigen sterke en minder sterke punten hebben. En ontdek waarom de juiste bandenspanning goed is voor je auto, portemonnee en veiligheid en hoe je de juiste druk voor jouw banden vaststelt!

Juiste bandenspanning vinden

Je banden op spanning brengen is dus belangrijk, maar dan is het handig om te weten welke bandenspanning voor jouw auto de juiste is. Waar staan de fabrieksvoorschriften voor jouw auto? Je kunt natuurlijk het internet afspeuren, maar het staat vaak ook op het instructieboekje van je auto, de binnenkant van de tankdopklep of op de portiersstijl. De spanning van de voor- of achterbanden kan verschillen, let dus goed op wat er per bandengroep wordt aangegeven. Bandenspanning hangt ook samen met de gebruiksomstandigheden en de belasting.

Thuis de bandenspanning meten: fluitje van een cent!

Auto deurbeschermers: zò voorkom je auto deurschade

Gepost op 18-11-2014 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Op zoek naar een slimme oplossing die zowel deurschade en frustraties voorkomt? Om onnodige autoschade te voorkomen kan een simpele oplossing worden gebruikt in de vorm van autodeur beschermers. Doorgaans zijn onvoorziene omstandigheden reden tot schade aan de autodeur. Een stootstrip of deurbeschermer biedt uitkomst. In dit artikel informeren we je welke oplossingen er zijn, kun jij voortaan weer met een gerust gevoel je auto parkeren!


Auto deurbeschermers?!

Parkeerplaatsen lijken alsmaar krapper te worden combineer dat met het feit dat er meer auto's dan ooit in op de Nederlandse wegen zijn en je hebt zo maar een deukje of kras op een van de portieren. Frustrerend? Behoorlijk. Kostbaar? Ook dat nog eens. Vaak betreft het niet eens een eigen fout, maar zijn externe redenen de oorzaak van de opgelopen schade. Denk bijvoorbeeld aan andere autobezitters die, weliswaar zonder intentie, voor schade zorgen aan je portier.

En daar zit er weer eentje: een kras en/of deuk

Een auto ventilator houdt het hoofd koel én warm!

Gepost op 07-11-2014 door Mart in Zomertips, koeling en zonnewering
In de zomer op de parkeerplaats: je durft gewoon niet in te stappen! Zo warm is je auto nadat hij een paar uur in de zon heeft gestaan. Jouw auto komt nog uit het tijdperk dat deze niet standaard voorzien was van een airco. Een auto ventilator is dat wellicht iets voor jou. Er zijn een paar typen 12v ventilatoren, welke het beste is? Je weet het na het lezen van dit artikel.

12V auto ventilator tips

Een extra hulp bij het afkoelen van de autocabine is een auto ventilator. Maar mist je dat sommige auto ventilators naast verkoeling ook warme lucht kunnen produceren? Dit kan bijvoorbeeld praktisch zijn op de winterse ochtenden als het motorblok nog warm moet worden: dan kan de auto ventilator alvast voor de eerste warmte zorgen. Deze warmte-blazende auto ventilatoren worden eveneens van stroom voorzien via een adapter die je aansluit op de sigarettenaansteker in de auto.


Reservebandhoes: voor bescherming, stijl én veiligheid

Gepost op 29-10-2014 door Mart in Banden en velgen, Velg onderhoud
Misschien niet de meest spannende auto accessoire; maar een reservebandhoes is toch best een praktische upgrade. Zonder deze hoes heeft het weer vrij spel, extreme kou en hitte maken het rubber van een band broos, áls je 'm nodig hebt moet de reserveband wel veilig zijn. In dit artikel nemen we je mee in de wondere wereld van de reservebandhoezen.

Nut van een reservebandhoes

Naast het esthetische aspect zijn er nog een aantal redenen om het reservewiel te beschermen. Zo loopt je reservewiel de kans om beschadigd te raken tijdens al die uren op zonnige parkeerplaatsen. Het UV-licht van de zon droogt het rubber namelijk uit. Daarnaast gaat er allemaal stof in elk kiertje of gaatje zitten. Kortom het weer heeft vrij spel op die reserveband, en dat is zeker niet goed. Want je zou het maar een keer hebben: een van je banden gaat lek op de snelweg en opeens kom je er dan achter dat de band zo broos is geworden en dat je er nog maar amper op kunt rijden! Dat zou een zeer gevaarlijke situatie zijn, en beter zorg je er dan dus ook voor dat de reserveband met een reservebandhoes beschermd wordt. Dat is voor ieders veiligheid beter.


Hou je reservewiel in tip-top conditie via een reservebandhoes.

Kentekenplaathouder upgrade? Onze tips & tricks!

Gepost op 23-10-2014 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Je denkt dat je auto vrijwel helemaal af is, nette velgen, fraaie bumperlip, maar dan sta je even op een afstandje te kijken, en je merkt dat er iets niet klopt. Maar wat? Ja hoor, die lelijke kentekenplaathouder zit er nog op! Met koeienletters maakt de dealer reclame voor zichzelf. Dat kan mooier, na het lezen van dit artikel ben je op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van kentekenplaathouders.


Kentekenplaathouder?

Of reclamebord? Het eerste probleem is meestal de zwarte plastic rand onder het nummerbord, die vaak al geclaimd is door de dealer die er zijn eigen naam pontificaal onder zet. Elke dealer doet dit, en het is natuurlijk voor hem gratis reclame. Maar jij bent natuurlijk geen rijdend reclamebord, dus eraf met die handel! Gelukkig zijn deze teksten dan ook relatief makkelijk te verwijderen. Geen zin in krabwerk? Voor een zacht prijsje heb koop je een kompleet nieuwe set in onze webshop!



Auto Nuenen is blij, maar jij ook?!
Beste auto stuurslot? Wij vergeleken 8 typen stuursloten!
Gepost op 13-10-2014 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
Autodieven worden tegenwoordig steeds slimmer wanneer het gaat om het stelen van je auto. Het is daarom verstandig om een stuurslot aan te brengen. Hierdoor maak je het autodieven niet alleen vele malen moeilijker maakt om je auto te stelen, ook bescherm je de airbag. Dit is tegenwoordig een geliefd voorwerp om te stelen. Het aanbrengen van een stuurslot is een kleine moeite, door het verrichten van kleine ingreep creëer je een veel grotere zekerheid dat anderen er niet met je wagen vandoor gaan. laten we de voor,- en nadelen van de top 8 stuursloten eens bekijken!

Werking stuurslot

Het principe van een stuurslot is vrij simpel en daardoor vaak erg doeltreffend. Het biedt namelijk een veel betere bescherming dan het stuurslot dat standaard in iedere auto ingebouwd is. De politie adviseert altijd om ervoor te zorgen dat wanneer je uit je auto stapt, je het stuur in het stuurslot hebt laten vallen. Dit slot lijkt wel bescherming te bieden maar met enige kennis is deze beveiliging met het makkelijk uit te schakelen...Dat is een ander geval bij een extern stuurslot! 

Stoplock stuurslot: het instapmodel onder de stuursloten

Een versnellingsbakslot zet je auto letterlijk vast!

Gepost op 01-10-2014 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
Een goed alarm en een startonderbreker is écht niet meer voldoende om autodieven af te schrikken. Dieven hanteren namelk steeds meer geraffineerde technieken om je auto te stelen. Dit soort vomputer gestuurde beveiligingen worden eenvoudig 'gehackt'. Wat is het alternatief? Een versnellingsbakslot! Dit is mechanische vorm van autobeveiliging, nagenoeg onkraakbaar. We zetten de voordelen van een versnellingsbakslot op een rijtje voor je!


Versnellingsbakslot

Het principe van een versnellingsbakslot is heel simpel doch zeer betrouwbaar. Je zet de versnellingspook letterlijk op slot welke vervolgens enkel en alleen via een sleutel weer ontgrendelt kan worden. De versnellingspook wordt inwendig geblokkeerd waardoor het onmogelijk is de auto te verplaatsen. Bij handgeschakelde auto's worden auto's in de achteruitversnelling ('R') geblokkeerd. Bij auto's voorzien van een automaat in de parkeerstand.('P-stand'). Wat is een versnellingsbakslot precies?

Een versnellingsbakslot is vrijwel niet te kraken © bearlock
Autodippen: auto verfraaien en beschermen in één keer!
Gepost op 21-09-2014 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Goed nieuws voor autoliefhebbers; er is een zeer efficiënte manier om je bolide te verfraaien en tevens ook te beschermen. Ooit wel eens gehoord van de term 'auto dippen'? Na het lezen van dit artikel ken jij alle ins en outs van het auto dippen.

Auto dip: enkel voordelen?!

Met auto dip wordt er dunne kunststof coating op je auto aangebracht. Hierdoor krijgt je wagen niet enkel een compleet nieuwe uitstraling, ook kun je er zeker van zijn dat je auto veel beter beschermd is tegen bijvoorbeeld steenslag, pekel en ander ongein. Prijstechnisch is het ook zeer interessant: Het dippen van een auto is vele malen goedkoper dan wanneer je je auto zou laten spuiten of wrappen! Wanneer je toe bent aan een nieuwe kleur of coating kan de oude laag met het grootste gemak weer verwijderd worden. 


Elke kleur van de regenboog is mogelijk. Matte kleuren zijn hot!
Uitlaatreparatie voor auto's: 7 producten nader bekeken
Gepost op 30-08-2014 door Mart in Onderhoudsbeurt, doe het zelf
Soms is het nodig om een uitlaat reparatie te verrichten, bijvoorbeeld wanneer er een lek is ontstaan en je toch door de keuring wilt komen. Voor de APK moet de uitlaat namelijk gasdicht zijn. Het gaatje dichten met bijvoorbeeld een pasta of een metaalplaatje is echter altijd een tijdelijke oplossing, uiteindelijk zul je voor een deugdelijke uitlaat toch naar de garage moeten. Maar voor wie snel zelf de uitlaat moet repareren geven we hieronder een zevental mogelijke lapmiddelen. 

Een lekke uitlaat

Je merkt het direct wanneer je uitlaat lekt. Je hoort een knetterend geluid, alsof je op een opgevoerde brommer rijdt. Rijden met een lekke uitlaat is zowel gevaarlijk als illegaal. Gevaarlijk omdat gassen je interieur kunnen binnendringen. Illegaal omdat je geluidsoverlast veroorzaakt - hier kun je een bekeuring voor krijgen. Het is bovendien erg slechts voor het milieu. In de meeste gevallen ontstaat het lek in de uitlaatpakkingen, deze zorgen ervoor dat de verschillende onderdelen van de uitlaat goed op elkaar aansluiten. Een lekkende uitlaatpakking vervangen is een klus dat secuur gedaan moet worden; beter dus om dit door een expert te laten doen. 


De ophangrubbers zo herstellen is geen top idee.

WD 40: het super smeermiddel voor alle auto klussen

Gepost op 23-08-2014 door Mart in Onderhoudsbeurt, doe het zelf
Je hebt het vast wel ergens bij jou thuis in de kast of in de schuur staan: een busje WD40 smeermiddel. Super handig spul. Wist je dat je WD40 ook op vele verschillende manieren in en om de auto kunt toepassen? Nee? Nou, dan zal dit artikel je ogen openen!

Ontstaan WD40

Maar voordat we overgaan op het geven van handige tips, vertellen we je eerst hoe dit beroemde smeermiddel eigenlijk is ontstaan. We schrijven het jaar 1953, Norm Larsen, oprichter van de Chemical Rocket Company te San Diego, Californië, ontwikkelt de spray om corrosie tegen te gaan. Pas later werd het voor vele andere toepassingen gebruikt. Veertig pogingen had Larsen echter nodig voor hij de perfecte waterverdrijvende formule gevonden had. Vandaar de naam WD40: Water Displacement - 40th Attempt.

Aanrader: een klein spuitbusje WD40 in de kast

Juiste remvloeistof laat je sneller en beter remmen

Gepost op 12-08-2014 door Mart in Remmen, Remblokken en remschijven
Zonder remvloeistof kan het remsysteem van je auto niet functioneren. In de gemiddelde personenauto zit zo tussen de 0,25 en 0,5 liter remvloeistof. Maar wat is deze vloeistof nou precies? Wat is zijn functie? En wanneer, waarom en hoe moet je de remvloeistof bijvullen? Antwoord op deze en op andere vragen vind je in dit lekker lange artikel. 

Functie remvloeistof

Wanneer je op de rem trapt zorgt de remvloeistof ervoor dat de kracht op het rempedaal wordt doorgegeven aan de wielremcilinders. Hier is een vloeistof voor nodig omdat vloeistoffen niet samendrukbaar zijn; elke samendrukkende kracht wordt daardoor direct doorgegeven. Daarnaast is remvloeistof erg dun waardoor ze zich makkelijk door nauwe leidingen en doorgangen kan verplaatsen. Erg belangrijk is tot slot dat remvloeistof een hoog kookpunt heeft. Wanneer de remvloeistof niet goed op peil is, kunnen er vervelende situaties ontstaan, maar daar vertellen we je verderop in dit artikel meer over. 


Voor personenauto's wordt DOT 4 remolie aangeraden.
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl