Home Blog
Auto kleien? Reinig autolak écht met auto klei [+ voorbeelden]
Gepost op 02-05-2016 door Mart in Poetsmiddelen, poetsen en wassen
Als je denkt dat je bolide na het autowassen écht helemaal schoon is, moeten we je helaas teleurstellen… Met name ingewerkte vogelpoep, boomsappen en teerspetters kunnen op termijn je lak aantasten. Door je auto te kleien geef je de autolak een dieptereiniging. Je ziet én voelt het verschil. Alles over auto kleien leggen we je loepzuiver uit in dit artikel.

Wat is autoklei?

Wat is autoklei en waarom wordt het ook wel auto detailing klei genoemd? Autoklei is een product gemaakt van petroleumhars, waaraan een mild schuurmiddel is toegevoegd. Dit middel breekt het meest hardnekkige vuil af dat je met normaal wassen en waxen niet kunt verwijderen. Het wordt detailing klei genoemd, omdat je de autolak (en andere onderdelen) tot in detail kunt reinigen. Je kunt de detailing klei veilig gebruiken (mits vochtig en zacht genoeg) op nagenoeg alle niet poreuze oppervlakken.
Denk hierbij aan autolak, glas, hard krasvrij plastic, spiegels en de meeste metalen. 


Autopoetsklei: voor het verwijderen van ingevretenvuil uit autolak

Steenmarter in auto? Oplossing: de 12V marterverjager!

Gepost op 15-03-2016 door Mart in Autobeveiliging, Alarmen
De schade die steenmarters in auto’s aanrichten kan je kapitalen kosten. De steenmarter, zo groot als een kleine kat, kruipt in de motorruimte en knaagt aan je autokabels. Dit veroorzaakt niet alleen flinke schade, maar er kunnen ook levensgevaarlijke situaties ontstaan. Door het geknaag aan de kabels kan er kortsluiting ontstaan, waardoor je auto spontaan in brand vliegt. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: de 12V marterverjarger!



Steenmarter in auto

Het is niet zo'n fijne gedachte om een steenmarter in de auto te hebben. In de motorruimte. Waar hij aan je kostbare kabels gaat knagen en de boel vernielt. Elk jaar richten steenmarters in auto's voor vele duizenden euro's schade aan. 

Het is vastgesteld dat deze harige viervoeters met hun scherpe tanden de meeste schade veroorzaken aan de plastic en rubberen onderdelen van je auto. Denk dus aan kabels, isolatiemateriaal en dergelijke. Deze onderdelen zijn zacht genoeg om in te bijten.

Steenmarter in auto = gelijk actie ondernemen!

Autokluis beschermt waardevolle spullen in de auto

Gepost op 16-02-2016 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
We horen steeds vaker dat er in auto's wordt ingebroken. Stop je waardevolle spullen dus niet in het welbekende handschoenenkastje. Het mag er dan misschien uitzien als een 'kluisje', maar is dat zeker niet. Een autokluis daarentegen is tegen inbraakpogingen bestand, waardoor inbrekers het al gauw opgeven. Ideaal dus om je kostbaarheden veilig op te bergen wanneer je onderweg bent. Lees en leer!


Waarom een autokluis?

De belangrijkste reden om een autokluis aan te schaffen, is natuurlijk het waarborgen van de veiligheid van waardevolle spullen. Toegegeven, een auto stelen wordt de hedendaagse dief steeds moeilijker gemaakt door allerlei slimme technische ontwikkelingen. Toch is het nog steeds eenvoudig om een autoruit in te tikken en waardevolle spullen mee te graaien. Het enige wat een dief daarvoor nodig heeft is ten slotte een hamer, een steen of...noem het maar op. De eerste les is: laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen. Het zijn vooral de gelegenheidsdieven die er met je bezittingen vandoor gaan. 


Een autokluis in de kofferbak is het beste.

9 redenen waarom een kofferbakmat onmisbaar is

Gepost op 04-01-2016 door Mart in Transport, baggage vervoeren
Wil je beschadigingen en vervuiling van de kofferbakbekleding voorkomen? Dat kan dankzij de handige kofferbakmat of kofferbakschaal. De pasvorm kofferbakschalen zijn op maat gemaakt en passen daarom ook in jouw auto. Houd zo de originele kofferbakbekleding in showroomconditie.


Kofferbakmat: waarom niet?

Hoewel de term kofferbakmat wellicht bekender is en je die in de volksmond vaker zult horen, is het de kofferbakschaal die het populairst is. Waarom? Vanwege zijn veelzijdigheid. Het woord 'schaal' verklapt een heel groot voordeel: de opstaande rand. In totaal zijn er maar liefst 9 voordelen, waarover wij je alles vertellen in dit artikel. Als dat je niet kan overtuigen…Vervoer je wel eens modderige laarzen achter in de auto?

De kofferbakmat: ondergewaardeerd: super praktisch!

Wielklem: handige anti auto diefstal maatregel

Gepost op 05-12-2015 door Mart in Autobeveiliging, stuursloten en handremsloten
De wielklem is een super praktisch (en goedkoop!) extra beveiligingsmiddel. En niet alleen voor auto’s. Je kunt wielklemmen ook gebruiken op aanhangers, caravans, vouwwagens én motoren. Bovendien zijn ze snel en eenvoudig aan te brengen en schrikken ze potentiële dieven af. Kortom, er is eigenlijk geen reden om niet aan wielklembeveiliging te doen!

Wielklem kopen?

Je weet ongetwijfeld allang wat een wielklem is. De meeste mensen zullen de gele constructies wel eens voorbij hebben zien komen op straat (of desnoods op tv). Wielklemmen worden bijvoorbeeld gebruikt om een auto die verkeerd geparkeerd staat op z'n plek te houden. De enige manier om van de klem af te komen is een bepaald nummer te bellen en in de meeste gevallen een boete te betalen. De afgelopen jaren zijn er in Nederland veel gemeenten geweest die de wielklem hebben afgeschaft, omdat er nogal eens agressief op werd gereageerd. Echter, de functie die een wielklem voor jou nog steeds kan vervullen is: het beveiligen van je auto.


De universele wielklem: multi inzetbaar

Waarom jij ook een auto kledinghanger nodig hebt!

Gepost op 19-10-2015 door Mart in Interieur, Auto interieur
Wil je altijd goed voor de dag op je eindbestemming of afspraken aankomen, zonder kreukels in je colbert, kostuum of jas? Dat kan met onze handige autokledinghanger. Een bijkomend voordeel is dat je geen last meer hebt van rond slingerende jassen op de achterbank, maar dat je auto met een kleerhanger aan je autostoel lekker opgeruimd is.

Kledinghanger auto?

Kan ik niet gewoon een standaard hanger uit mijn kledingkast aan een van de handgrepen aan de passagierszijden hangen? Nee, dat is niet handig. Een kledinghanger aan een van de passagiershandgrepen aan het plafond is niet wenselijk, want het zicht wordt daardoor aanzienlijk verminderd. Het zicht wordt met name belemmerd wanneer je over je schouder kijkt. Oftewel, de beruchte dode hoek wordt door het ophangen van een normale kledinghanger nog groter. Bovendien zal de kleerhanger tijdens het rijden heen en weer gaan bewegen, wat ook nog eens zeer irritant is. Met hoofdsteun kleerhanger kent deze nadelen niet!

Hou jezelf uit de kreukels met een auto kleerhanger!

Vocht in auto? Wel eens aan een vochtvreter gedacht?

Gepost op 11-09-2015 door Mart in Interieur, Auto interieur
Na het instappen binnen no-time last van compleet beslagen autoramen? Behoorlijk irritant én gevaarlijk! Hoe komt het dat je autoruit beslagen raakt? Of de echte vraag: hoe voorkom je beslagen autoramen? Het is niet alleen super gevaarlijk om te rijden met beslagen ramen: er staat ook een boete van €227 op! In dit artikel vind je tips en informatie over de beste vochtvreter auto oplossingen!

Vocht in auto?

Dan hebben wij wellicht een goede tip: een vochtvreter voor in de auto, of anders genoemd een auto ontvochtiger, onttrekt vocht aan de lucht en slaat dit op een veilige manier op. De vochtvreter houdt het vocht vast, zonder te gaan lekken. Doordat een auto vochtvreter het vocht uit de directe omgeving absorbeert, wordt voorkomen dat er zich condens vormt. Als natuurlijk gevolg zullen je autoruiten niet beslaan. Vochtvreters zijn vooral in de natte maanden een ware aanwinst, omdat gedurende die periode de lucht een veel hogere vochtigheid heeft dan in de drogere en warmere maanden. 

De Pingi auto ontvochtiger in 'actie'

Bumpers weer zwart maken in 8 stappen!

Gepost op 12-07-2015 door Mart in Poetsmiddelen, poetsen en wassen
Er is niets zo frustrerend als doffe of grijze bumpers terwijl de rest van je auto staat te glimmen na die stevige wasbeurt. Je bumpers zien er na het opdrogen niet uit en dat is zonde van je werk. De boosdoeners? De zon, poetsvlekken en zware rijomstandigheden. Lees hier hoe jij de glans en kleur weer aan je bumpers teruggeeft!


Je bumper zwart maken

Als je bumpers zo dof zijn geworden door de eerder genoemde boosdoeners (poetsvlekken, zon, zware rijomstandigheden) dat ze er niet mooi meer uitzien, dan is het tijd om actie te ondernemen. Weet je niet precies hoe je te werk moet gaan? Geen zorgen, wij leggen het je haarfijn uit. Een bumper zwart maken heeft een dubbele functie: Het haalt het de oorspronkelijke kleur van je bumper weer naar voren. En het brengt een extra laagje op de bumper aan, die bescherming biedt.

Een kind kan de was doen, en direct resultaat.

Slotbouten op de autovelg; voorkom diefstal!

Gepost op 25-05-2015 door Mart in Banden en velgen, Velg onderhoud
Auto slotbouten vormen een belangrijk onderdeel van het beveiligen van je velgen tegen diefstal. Ze zorgen er namelijk voor dat je velgen blijven waar ze horen: onder je auto! Een andere benaming voor een slotbout is daarom een wielslot. Doordat de kop van een auto slotbout is voorzien van een aantal inkepingen,kan deze alleen met een speciale sleutel worden losgedraaid. Zo kan niemand behalve degene met dit unieke opzetstuk de velgen (en dus de wielen) van onder je auto verwijderen. Maar wat zijn nou de
beste wielsloten en hoe monteer je een slotbout op je velg?


Slotbout versus slotmoer

De twee termen slotbout en slotmoer worden door elkaar gebruikt, maar de producten verschillen onderling toch enigszins. Een slotbout is wat langer en bevat aan het uiteinde een paar centimeter schroefdraad. Een slotmoer daarentegen, is een stuk korter met het schroefdraad binnen in de kop. That's it.

Voor beide types heb je een speciaal opzetstuk nodig, wat ook wel een wiel slotbout sleutel of wiel slotmoer sleutel wordt genoemd. 


Slotbouten zijn snel en eenvoudig aan te brengen! Linksonder zit de bout.

Welke autokrik is het beste? Je leest 't hier!

Gepost op 21-04-2015 door Mart in Onderhoudsbeurt, doe het zelf
Er zijn verschillende autokrikken verkrijgbaar, nl. een hydraulische krik of een schaarkrik. En op die twee varianten zijn in diverse uitvoeringen te koop. De voor- en nadelen van de verschillende types zetten wij voor je op een rijtje, zodat jij weloverwogen de beste keuze kunt maken bij het aanschaffen van jouw eigen autokrik, remember: safety first!
Krik kopen? Must read tips!

Ongeacht voor welke krik je gaat, het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je gaat voor veiligheid. Je zou bij aanschaf een paar tientjes kunnen besparen op een autokrik die relatief goedkoop is, maar als de kwaliteit daaronder te lijden heeft, kan die goedkope krik je wel eens duur komen te staan. 

Onderweg

Vraag je om te beginnen het volgende af: gebruik je de krik alleen thuis of wil je hem ook mee kunnen nemen in de auto om hem onderweg te kunnen gebruiken? Het antwoord op die vraag speelt namelijk mee in je keuze.


Een rolkrik is ideaal voor thuis klussen.
Zelf lekke band plakken? Check deze band reparatie sets!
Gepost op 25-03-2015 door Mart in Pechhulpmiddelen, overige pechhulp
Wat doe je als je onderweg bent en je ineens met een lekke autoband staat? Heb jij nog een reservewiel in de auto? Of ga je zelf een tijdelijke noodreparatie met een spuitbus uitvoeren? Lees hier alles over de diverse snelle bandenplak producten.


Noodreparatie is tijdelijk

Het kan gebeuren dat je autoband lek gaat, maar je geen tijd of mogelijkheid hebt om direct langs te gaan bij een garage. In dat geval kun je ervoor kiezen zelf een noodreparatie uit te voeren. Je moet er dan echter aan denken dat je er niet te lang mee doorrijdt, maar de band ook door een professional laat bekijken. Doorrijden met een tijdelijk gerepareerd lek kan op termijn namelijk zorgen voor extra schade, met mogelijk als gevolg gevaarlijke verkeerssituaties.


Spuitbus leegspuiten en je kunt weer verder.

Stuurhoes: betere looks, meer comfort meer grip!

Gepost op 03-03-2015 door Mart in Interieur, Auto interieur
Waarom zou je een stuurhoes kopen voor je auto? Kort gezegd zorgen ze voor bescherming van het stuur én verbetert een stuurhoes het rijcomfort, Het kan natuurlijk ook enkel een cosmetische reden hebben. Wij geven hier montage tips. Wist je dat je stuurhoezen ook zelf kunt maken?

Stuurhoes een must?

Er zijn bepaalde situaties waarin een stuurhoes eigenlijk een 'must' is geworden. Niet alleen vanwege bovengenoemde redenen, omdat stuurhoezen meer grip bieden of omdat het uiterlijk van je stuur erdoor verbetert, maar ook zodat je in de winter niet een ijsklomp tussen je handen hebt of in de zomer je handen brandt aan je stuur. Kortom, een stuurhoes kopen is een goed idee als je: Meer en betere grip wilt. Een versleten en oud stuur aan het zicht wilt onttrekken. In de winter geen ijskoud stuur wilt vasthouden, in de zomer geen gloeiend heet stuur in je handen wilt hebben. Of je het stuur een andere look wilt geven.


Leren stuurhoezen geven een strakke uitstraling.

Blauwe parkeerschijf kopen is boete voorkomen!

Gepost op 23-02-2015 door Mart in Verkeerstips, goedkoper autorijden
In bepaalde parkeerzones moet je betalen, in blauwe zones kun je met een blauwe parkeerschijf gratis parkeren. Als automobilist is het daarom handig om standaard een parkeerschijf in je auto te hebben liggen. In veel gemeentes in Nederland zijn namelijk gebieden waar binnen je alleen mag parkeren als je auto is voorzien van de duidelijk zichtbare blauwe parkeerschijf. Er zijn diverse parkeerschijf regels van kracht die je maar beter kunt volgen als je boetes wilt vermijden. We leggen je het uit!


Blauwe parkeerschijf kopen

Wel eens aan gedacht dat het slim is om een parkeerschijf in je auto te hebben? Ding kost weinig, daar geen buil aan kunt vallen. Maar dien je nog ergens rekening mee te houden? Er zijn parkeerschijven die multifunctioneel zijn; je kan 'm dan bijvoorbeeld ook als ijskrabber gebruiken, maar of dat verstandig is? Tijdens het krabben oefen je behoorlijk wat druk uit, dikke kans dat de draaischijf na 1x gebruikt te hebben niet meer zo soepel draait...

Voorzichtig met autodeur

De parkeerschijf moet goed in het zicht liggen. Op het dashboard aan de bestuurderszijde is dan een prima plek. Tijdens het sluiten van een portier kan er een luchtverplaatsing ontstaat. 

Heb jij 'm in je auto?

Bandenzwart: maak je autobanden weer als nieuw!

Gepost op 13-02-2015 door Mart in Banden en velgen, Banden
De meeste autofanaten zijn bekend met bandenzwart: het product waarmee je je banden een nieuwe uitstraling geeft, terwijl het er tegelijkertijd voor zorgt dat je banden veel langer meegaan. In dit artikel lees je meer over het hoe en wat van bandenzwart en vind je een stappenplan voor het aanbrengen van het product, dat je niet alleen gebruikt om je auto er mooier uit te laten zien, maar ook omdat bandenzwart je banden beschermt.


Bandenzwart: de 3 voordelen

Bandenzwart gebruik je niet alleen voor cosmetische doeleinden. Ja, het is waar dat door het gebruik van bandenspray het rubber van je autobanden er weer als nieuw uit komt te zien, maar dat is niet de enige reden om het te gebruiken. Je banden zwart maken doe je ook omdat je daarmee een beschermend laagje aanbrengt op je banden, zodat het rubber langer meegaat.

Natuurlijk is het daarvoor van belang dat je een bandenspray of bandenglans gebruikt die voorzien is van onder andere UV-bescherming. Wat je mag verwachten qua resultaat? Wonderen! Op deze pagina leggen we je duidelijk het 'hoe en waarom' via een compleet stappenplan. Bandenzwart kopen doe je snel en simpel in onze webshop. Have fun!

Als nieuw! als iets leuk werk is...Je banden weer écht zwart maken.

Wélke autospons gebruik je wanneer? Je leest ’t hier!

Gepost op 26-01-2015 door Mart in Autowassen, wassen
Of je nu een nieuwe of een tweedehands auto hebt, je wilt natuurlijk dat zowel het interieur als het exterieur zo lang mogelijk mooi blijft. Op deze pagina lees je meer over welke autospons je wanneer en hoe gebruik. Wat voor soorten sponzen zijn er? En waarom kun je bepaalde sponzen beter vermijden?



Welke autospons kopen?

Waarom de traditionele spons niet het beste is...Het grootste gedeelte van alle mensen zal gebruik maken van de 'ouderwetse' spons om de auto te wassen. In eerste instantie lijkt daar niets mis mee te zijn, totdat je de alternatieven eens bekijkt, deze alternatieven zijn er natuurlijk met een reden. Een reguliere autospons kan effectief je auto schoonmaken, maar tegelijkertijd is de kans groot dat je ongemerkt schade toebrengt aan de autolak. 

Waarom is deze spons zo goed?
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl