Home Blog

Race koppeling geeft vermogen beter over

Gepost op 18-02-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Als je wat kleine aanpassingen aan je auto maakt, bijv. een ander open luchtfilter of een open uitlaat hoef je natuurlijk geen koppeling upgrade te doen. Ga je serieus tunen, turbo upgrade, andere intercooler is een racekoppeling zeker een overweging waard. Koppeling slipt na motortuning? Dan is dit het lezen waard...

Race koppeling

Een koppelingset bestaat uit een drukgroep, druklager en koppelingsplaat.

Als je flinke pk verhogingen gaat realiseren krijg de standaard koppeling er extra van langs. Een race koppeling is dan de oplossing.

Idealiter laat je de koppeling zo weinig mogelijk slippen. Dit versnelt het slijtageproces van de koppeling. Dus koppeling liefst in 1x snel laten opkomen!


Sportkoppeling voor probleemloze vermogens overdracht.

Een vastgevroren handrem? Hier de oplossingen!

Gepost op 18-02-2012 door Mart in Wintertips, antivries en de-icers
Zet je altijd je auto op de handrem na het parkeren? In de zomer is dat prima, maar in de winter kan dat wel eens vervelende gevolgen hebben. Bij temperaturen onder 0 graden kun je nl. een vastgevroren handrem krijgen. In dit artikel geven we tips en tricks om een bevroren handrem te voorkomen en hoe je jezelf uit deze ijzige situatie bevrijdt!


Oorzaak bevoren handrem

Bij vriezend weer kan het voorkomen dat de bedieningskabels vastvriezen in de buitenkabels. Dit komt doordat de waterafdichtings rubbers dusdanig versleten zijn zodat er water kan in sijpelen. In de zomer vormt dit geen probleem. Echter als er in de wintermaanden natte sneeuw of regen valt, gevolg door matige vorst kunnen de bedieningskabels van de handrem bevriezen. En dan staat de auto letterlijk en figuurlijk 'vast'. Hard(er) aan de handrem sjorren heeft geen zin. Je had het zo simpel kunnen voorkomen. We leggen je 't uit.


Een bevroren handrem voorkomen is zo simpel...

Dashboard verlichting: de mogelijkheden op een rijtje

Gepost op 18-02-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Je kan je dashboard ook aanpassen om het er een beetje sportief te laten uitzien. De goedkoopste oplossing zijn een aantal tuning stickers die je over je dashboard plakt.


Dashboard verlichting

Er zijn ontelbare kleuren te vinden, dus de tuner zal zeker zijn smaak vinden tussen ons grote aanbod. Laat je dashboard er sportief uitzien via carbon look stickers.

Een andere oplossing is een dashboardfolie, deze folie knip je zelf op maat. Als je ook je wijzerplaten nog aanpast door een gekleurd exemplaar, krijg je wel een heel sportief dashboard. Er is ook raamfolie om je ramen te tinten. Daarnast zijn er pasklare oplossingen. Deze mallen plak je eenvoudig over je dashboardpanelen heen. Kind kan de was doen.


Geef je auto interieur meer uitstraling!

Een winterbandenset, waarom winterbanden?

Gepost op 17-02-2012 door Mart in Banden en velgen, Banden
Winterbanden zijn speciaal ontworpen om bij lage temperaturen én neerslag goede grip op de weg te bieden. Zowel profiel als materiaal zijn hierop aangepast. Meer grip betekent een kortere remafstand en meer veiligheid.


Vanaf 7 graden winterbanden


Een goede voorbereiding is daarom noodzakelijk. Wat zijn de voordelen van winterbanden? Wanneer moet je sneeuwkettingen gebruiken? Lang verhaal kort: als de temperatuur onder de 7 graden komt heb je veel meer grip met een set winderbanden

Winterbanden in ons kikkerlandje

De herfst is het seizoen waarin hevige regenbuien en vallende bladeren zorgen voor natte en gevaarlijke wegen.


Auto audio accessiores

Gepost op 17-02-2012 door Mart in Caraudio, carkits en navigatie
Als je een autoradio gaat inbouwen is de kans groot dat je luidsprekerkabel nodig hebt. Realiseer dat een zware versterker ook een grote zekering vereist. Hier een overzicht van veel voorkomende auto radio aansluit accessoires.


Versterker-kabelset

Professionele aansluitset voor eindversterker.

Antenne adapterkabel

Antenne adapterkabel voor versterkende antenne.
 

Versterker adapter

Wordt gebruikt om een headunit met een high power luidspreker-uitgang te kunnen verbinden met de lijningang van een versterker met een vermogen van 2x 35W maximaal.

   

Vrij rijden op Circuitpark Zandvoort

Gepost op 16-02-2012 door Mart in Circuit en rallyrijden, circuitrijden en driften
Zelf rijden op Zandvoort? Dat kan! Een 'track day' ook wel circuitdag genoemd begint in Nederland steeds populairder te worden. Het is een ideale manier om de rijvaardigeheid op hogere snelheden te verhogen. Leuke bijkomstigheid is het racegevoel te ervaren in je eigen auto! Een auto huren behoort ook tot de mogelijkheden.

Voorbereiding

Een juiste voorbereiding van je auto en jezelf is belangrijk. Schade rijden is zonde, en vaak te voorkomen. Hou er rekening mee dat als je in je eigen auto over het circuit gaat, je ook nog heelhuids over de openbare weg naar huis moet rijden.

TOER klasse
TOER klasse: voor de toerrijders met standaard straatauto's en weinig tot geen circuitervaring.Instructie is mogelijk, een tweede passagier is toegestaan. TIP: Circuitrijden, is leuk, maar wees voorzichtig.


Geef je tankdop een upgrade
Gepost op 16-02-2012 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
De standaard tankdop is doorgaans in één kleur gespoten. Beetje saai natuurlijk, er zijn aluminium tankdoppen, maar ook stickers die je over je bestaande tankdop heen plakt. Lees hier wat het beste voor je is!
Inbouw race tankdop

Je kan zelf een race tankdop ingebouwen. je kan ze kopen voor ongeveer 125,- Euro per stuk. Gek genoeg moet je de vultrechter er los bij kopen. je hebt 2 verschillende manieren gebruikt voor montage.

De carrosserie loopt bij de vulopening rond. De dop open laten, alleen de zijkanten zul je moeten bijschuren.


Geef toe; ziet er beter uit dan de plastieken variant!
Sportieve uitlaatpijp; dubbele uitlaten!
Gepost op 15-02-2012 door Mart in Motortuning, Uitlaten
Je ziet ze langzamerhand steeds vaker: een dubbele uitlaatsysteem. En dan bedoelen we niet een uitlaatopzet stuk, maar het complete eindstuk van het uitlaatsysteem. Hoe jij dat kan regelen? Lees maar!


Dubbele RVS uitlaten 


Met deze sportieve uitlaatpijp laat je overige weggebruikers zien dat jij een sport bolide rijdt. Geef toe, ziet er toch wat indrukwekkender uit dan een uitlaatsierstuk. Er zijn behoorlijk wat soorten en maten op de markt. 

Uitlaat ombouwsets

Mooie is dat dit soort uitlaatpijpen ook op jouw auto gemonteerd kunnen worden. Kost wel een beetje, maar dan heb je ook wel wat. Een RVS uitlaatsysteem kan zo maar 10 jaar mee gaan!


Dubbele uitlaten laten zien dat je een sportieve rijder bent.
Inductie kit: meer performance & mooi geluid!
Gepost op 15-02-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Een van de populairste after market upgrades is een sportluchtfilter. Makkelijk te monteren zonder dat er overige aanpassingen aan de motor noodzakelijk zijn. Het Broertje van een openlucht-filter is de inductie kit en die heeft nog weer een groot voordeel, welke dat is lees je hier!

Inductie kit 

De woord 'kit' zegt het al eigenlijk. Het is een complete kit: luchtfilter, slangklemmen, bouten en schroeven en de airbox.

Airbox

Bij een openluchtfilter (wat ook al een goede upgrade is) zit deze airbox niet. Hier lees je de eigenschappen van een openlucht-filter.


Maximale luchttoevoer, let ook op de veerpootbrug, goed werk
Via short shifter sneller en strakker schakelen!
Gepost op 15-02-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Een short shift, of short shifter, je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is het precies? Heel in het kort gaat het om een schakelsysteem waarbij de afstand tussen de verschillende versnellingen een stuk korter is dan bij 'normale' systemen, waardoor je sneller en nauwkeuriger kunt schakelen. Dit scheelt tijd en verhoogt de prestaties van je auto. Het monteren van een short shift systeem is niet moeilijk, lees maar! 

Short shifters

Het beoogde effect van een short shifter is een verkleining van de afstand die je hand moet afleggen om van de ene versnelling naar de andere te schakelen. Op deze manier ben je minder tijd kwijt aan het schakelen, voorkom je dus tijdverspilling, en verhoog je de prestaties van je auto. Bovendien wordt speling in het schakelsysteem geëlimineerd waardoor je de volgende versnelling preciezer kunt raken. Een short shift verbetert zo niet alleen de prestaties, maar zorgt ook voor een betere voeling met je auto, doordat het schakelen directer en strakker verloopt.


40% kortere schakelafstand,sportiever schakelen!
Minimaal 20.000 km per jaar? dan is LPG goedkoper!
Gepost op 15-02-2012 door Mart in Verkeerstips, goedkoper autorijden
De keuze van brandstof is van invloed op de kosten die je maakt na de aanschaf van de auto. Je kunt namelijk kiezen voor Benzine, diesel en LPG. Iedere soort brandstof heeft een bijpassende auto motor /installatie en prijskaartje.

Wat voor jouw de meest gunstige brandstof is wordt bepaald door het omslagpunt. Dit punt is afhankelijk van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Let op, bij 100.000 kilometer distributieriem vervangen

Omslagpunt

Wanneer is het verstandig om voor een bepaald soort brandstof te kiezen? Rijdt je per jaar minimaal 5000 km dan is LPG de meest goedkope brandstof. Rijdt je meer dan blijft het goedkoop per kilometer, rijd je minder dan zullen de kosten in vergelijk met benzine niet te veel verschillen.

   

Altijd schade formulier inullen bij autoschade!
Gepost op 15-02-2012 door Mart in Verkeerstips, autopapieren
Dagelijks worden ze ingevuld: een schadeformulieren. Hoe cliché matig het ook is, maar de rust bewaren is het beste. Op het schadeformulier staat niet voor niets met dikke letters 'wees hoffelijk en kalm'. Op deze pagina leggen we je uit waar je op moet letten bij het invullen van het aanrijding formulier.
Schade of aanrijding?

Veiligheid van jezelf en anderen is het belangrijkste. Gelukkig zijn de meeste aanrijdingen of blikschades, na het invullen van het aanrijdingformulier kan ieder zijn weg weer vervolgen.

Daarna weer een nieuw schadeformulier auto in het dashboardkastje leggen! Het formulier kun je -gratis- bij je verzekerings maatschappij opvragen of op hun site downloaden.


En dat is weer een ingevuld schadeformulier...
Dakdragers & dakkoffers voor op de auto
Gepost op 15-02-2012 door Mart in Transport, baggage vervoeren
De dagen worden korter… De avonden langer, buiten daalt de temperatuur. Tijd voor wollen wanten en warme truien.
Dakdragers & TUV

Alle dakdragers of dakrails zijn tegenwoordig volgens de OEM-richtlijnen TUV-goedgekeurd, waardoor Bosal-dakdragers niet alleen stabiel, maar ook duurzaam en veilig zijn.

Easy-fit

Met het unieke en Easy-fit montage systeem, monteer je je autodakkoffer eenvoudig, snel en zeker. Met dit systeem monteer je je autodakkoffer letterlijk en figuurlijk in een hand omdraai.


Superpraktisch: dakragers vergroten je bagageruimte!
Shift light voor het optimale schakelmoment
Gepost op 15-02-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Shift lights vormen vaak onderdeel van een meterset. Het zijn LED lampjes die aangeven wanneer je dient te schakelen. Natuurlijk leuk om indruk op je vrienden mee te maken, maar het beschermt ook je motor tegen het maken van te hoge toeren. We leggen het je uit!

Shift light indicator

Ook wel schakellamp genoemd. Vaak bestaat het uit een shift light en toerental begrenzer.

Allereerst zal de shift light 1 voor 1 oplichten, daarna schakelt de toerenbegrenzer in. Dit is per motor in te schakelen voor V4, V6, V8, V10 en V12 motoren met bobines.

Dit betekent dat je bijv. de eerste LED laat branden op 5.500 rpm en de vierde LED op 6.000 rpm.


Shift lights geven het optimaleschal moment aan.
Dakhoes auto: bescherm je auto tegen regen & vrieskou
Gepost op 14-02-2012 door Mart in Poetsmiddelen, lak en raambescherming
Soms kun je niet anders en moet je je auto onder een boom parkeren. De gevolgen zie je onvermijdelijk terug wanneer je weer wilt gaan rijden: het dak onder de vogelpoep. Een bekende irritatie voor velen.Met een dakhoes voor je auto voorkom je dit probleem. Een auto dakhoes houdt je auto niet alleen schoon, maar biedt ook een uitstekende bescherming tegen zon, regen, sneeuw en vrieskou. Waar moet je op letten als je een autohoes of dakhoes wilt kopen? Je leest het in dit artikel!


Waarom een dakhoes?

Bescherming tegen vogelpoep en andere hardnekkig vuil, denk bijvoorbeeld aan boomhars, is één reden om voor een auto dakhoes te kiezen. Een ander is bescherming van de lak tegen uiteenlopende weersomstandigheden als regen, zon, sneeuw en vrieskou. De waterafwerende stof waarvan de auto dakhoes is gemaakt voorkomt roestvorming.

Een klassieke Golf onder een dakhoes: maximale bescherming tegen weersinvloeden
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl